Erdoğan Merkel toplantısında eylem yapan Adil Yiğit kimdir?

Adil Yiğit kimdir? Cumhubaşkanı Erdoğan ve Merkel'in basın toplantısında eylem yapan Adil Yiğit damga vurdu işte Adil Yiğit kimdir? Sorusunun cevabı...

Erdoğan Merkel toplantısında eylem yapan Adil Yiğit kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
28 Eylül 2018 Cuma 17:25

Adil Yiğit kimdir? Sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ikili toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısı sırasında eylem yapan Adil Yiğit'in Gazetecilere özgürlük" yazan tişört giymesi sonrası merak konusu oldu. Adil Yiğit kimdir? Sorusunun yanıtını sizler için derledik. eylem yapan Adil Yiğit'in Avrupa Postası Yayın Yönetmeni Adil Yiğit olduğu ortaya çıktı. İşte Adil Yiğit kimdir? Sorusunun yanıtı...

Adil Yiğit kimdir?

Adil Yiğit isimli şahıs, üzerinde "Gazetecilere özgürlük" yazan tişört giymesi üzerine görevliler tarafından toplantıdan çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel'in ortak basın toplantısı sırasında slogan attığı için yaka paça salondan çıkarılan kişinin gerçek kimliği ortaya çıktı. Salondan çıkarılan provokatörün, Türkiye düşmanı faaliyetleri ile sık sık gündeme gelen Avrupa Postası Yayın Yönetmeni Adil Yiğit olduğu ortaya çıktı.

Daha önce de eylemlere karışmış

Can Dündar'ın yakın arkadaşı olan Adil Yiğit'in sık sık böyle provokasyonlara başvurduğu öğrenildi. 2017 yılındaki Almanya'daki G-20 zirvesine de alınmayan Adil Yiğit'in 35 yıldır Almanya'da Türkiye düşmanı faaliyetlerde bulunduğu belirtiliyor. Almanya'daki faaliyetlerinden dolayı sınırdışı edilmekle tehdit edilen Adil Yiğit'in Türkiye vatandaşlığından çıkarıldığı ve mülteci pasaportu ile Almanya'da yaşadığı öğrenildi.

Almanya'da 3 yıl hapis cezası aldı

Almanya'da 3 yıl hapis cezası alan Adil Yiğit'in resmi toplantılarda akredite olamayan gazeteciler arasında yer aldığı belirtiliyor. Merkel-Erdoğan basın toplantısını sabote etmeye çalışan Adil Yiğit'in bu skandal çıkışı "Can Dündar gelemedi ama tetikçisini gönderdi" şeklinde yorumlandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar