Ejder meyveli smoothie nasıl yapılır? Ejder meyvesi suyunun faydaları

30 Ağustos resepsiyonunda ikram edilen ejder meyveli smoothie sosyal medyada merak konusu oldu. Peki ya Ejder meyveli smoothie nasıl yapılır? Ejder meyvesi suyunun faydaları neler?

Ejder meyveli smoothie nasıl yapılır? Ejder meyvesi suyunun faydaları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
3 Eylül 2018 Pazartesi 13:06

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda ejder meyveli smoothie içilmesi sosyal medyada bir anda popüler oldu. Bunun üzerinde ejder meyveli smoothienin nasıl yapıldığı, ejder meyvesi suyunun faydalarını araştırmaya başladı. Ejder meyveli smoothie tarifi ve faydaları haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe Külliyesi'nde verdiği resepsiyonda konuklara ejder meyvelimoothie ikram edildi.  30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında sarayda ikram edilen diğer yiyecek ve içecekler ise şu şekilde;

Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde), Orman Meyveli Special, Bahçe Naneli Limonata, Taze Sıkılmış Portakal, Taze Sıkılmış Greyfurt, Taze Sıkılmış Havuç, Taze Sıkılmış Elma. Pataşur içerisinde Çerkez Tavuğu, Zencefilli Somonlu Suşi, Tartalet içerisinde Antakya usulü Humus, Susamlı Levrek Simidi, Aydın usulü kuzu çöp şiş.

Ejder Meyvesi Nedir?

Ejder meyvesi, bilimsel anlamda Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin tatlı pitaya olarak adlandırılan meyvesidir. Ejder meyvesi üreten kaktüslerin anavatanı Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika dır. Ayrıca Asya’da Endonezya, Güney Cava, Tayvan, Vietnam, Tayland, Filipinler, Sri Lanka, Malezya, yeni olarak Bangladeş ‘de üretimi yapılmakta ve kültür türleri yetiştirilmektedir.. Ayrıca Okinawa, Hawai, İsrail, kuzey Avustralya ve Güney Çin’de de yetiştirilmektedir. Son yıllarda Türkiye’nin Mersin ilinde az miktarda üretilmeye başlamıştır.

Ejder meyvesi, sadece geceleri çiçek açar. Büyük beyaz kokulu çiçekleri tipik şeklinden ötürü ay çiçeği veya gecenin kraliçesi olarak da anılır. Tatlı pitayalar krem gibi bir etli kısma ve lezzetli bir tada sahiptir. Ayrıca, bahçe bitkisi olarak dışarıda, salon çiçeği olarak da evlerde yetiştirilmektedir.

Ejder Meyvesinin Faydaları Neler?

Ejder meyveleri, içerdikleri vitaminler, minareller ve lifli yapısı nedeniyle birçok faydası sayılmaktadır. Genelde kırmızı kabuklu pitayalar C vitamini kaynağıdır. Pitayalar lif ve mineral yönünden zengindir, örneğin fosfor ve kalsiyum. Genelde kırmızı pitayalar bu yönden zengin olarak bilinir, sarılar bunun arkasındadır. Tohumlar çoklu doymamış yağ asidi yönünden zengindir ve genelde kırmızı ejder meyveleri çok az doymuş yağ asidi içerir. Pitayalar ayrıca önemli miktarda fitoalbumin, antioksidan, kanseri önleyici serbest radikaller içerir.

Smoothie nedir?

1900’lü yıllardan bu yana özellikle Brezilya, Arjantin gibi tropikal bölgelerde tüketilmeye başlanan smoothie, meyve ve sebzelerle yapılan; destekleyicilerle zenginleştirilen; yağlı tohum, yulaf ezmesi, keten tohumu yağı gibi bir çok besin grubu üyesi besinlerin karıştırılarak yapıldığı soğuk bir içecektir. Milk shake kıvamında yapılan içeceğin içimi son derece pürüzsüzdür, yani smooth. Smoothie ismi de buradan gelir.

Ejder Meyveli Smoothie tarifi:

Ejder meyvesi ile başka meyveleri karıştırarak da yapabilirsiniz. Smoothie için özellikle fresh meyveler seçmelisiniz. Blender kullanmadan yapılmaması gerekir ve kıvamını tutturmak için sıvı oranını iyi ayarlamalısınız. İşte sağlıklı bir Smoothie tarifi;

1 fincan ahududu
1 adet ejder meyvesi (pitaya dragon)
Yarım fincan böğürtlen
150 gram çilekli yoğurt
2 yemek kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
1 fincan şekersiz badem sütü veya tercih ettiğiniz bir süt

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar