EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme?

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme? sorusu koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimin başlamasıyla araştırılmaya başlandı. Peki, EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme? Detaylan haberimizde…

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme?
Son Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 15:51
17 Mart 2020 Salı 14:24

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme? Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye’de de görülmeye başlandı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği salgında birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Türkiye’de de salgının yayılmaması için önlemler alınıyor. Bu önlemler arasında okulların bir hafta tatil edilmesi ve daha sora ise uzaktan eğitim yapılması var. EBA öğrenci girişi nasıl yapılır, Eba şifre alma, şifre yenileme?

EBA öğrenci girişi nasıl yapılır?

EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.

Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.

Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.

Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.

Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.

MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

Eba şifre alma nasıl yapılır?

EBA için şifre alınmadıysa e-okul bilgilerinizle hesap oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak resimdeki rakamları, TC Kimlik Numaranızı ve öğrenci numaranızı giriniz.

T.C. Kimlik Numarası 99 ile başlayan Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Nüfus Cüzdanı Seri/No veya Cilt No alanı boş bırakılmalıdır.

EBA şifre yenileme nasıl yapılır?

EBA şifre yenileme için https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/studentForgetPassword.jsp adresine tıklayarak bilgilerinizi doldurmanız gerekiyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar