Devr-i sabık ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda devr-i sabık kelimesini kullandı. Peki devr-i sabık ne demek? Detaylar haberimizde…

Devr-i sabık ne demek?
Son Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba 14:10
11 Eylül 2019 Çarşamba 14:02

Devr-i sabık ne demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan sonra araştırılan konular arasına girdi. Erdoğan, büyükşehir belediyeler ile yaptığı görüşmede devri-sabık kelimesini kullandı. Peki devr-i sabık ne demek? İşte detaylar.

Büyükşehir belediye başkanları ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yapmıştı

“Eskiler el işler dil övünür derler. Hepimizin bulunduğu yerler eser siyaseti üretme makamıdır. Çalışmadan, eser vermeden yapılan siyaset şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten öte bir işe yaramaz. Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil, en verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Sendika değiştirme baskısından işten atmalara pek çok vicdan yaralayıcı habere rastlıyoruz.

Belediye başkanlarının kurumlarını yönetme tasarrufu, ekmek paralarını kazanma peşindeki insanlarının hayatlarını altüst edebilecekleri anlamına gelmiyor. Ahı olan insanların üzerine ne siyaset ne hizmet inşa edilebilir.

Varsa birkaç katı örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne hakka, ne adalete sığar. Tüm kamuda taşeron şirketler üzerinde çalışan işçileri kadroya geçirdik. Son aylarda bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz.”

Devr-i sabık ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda devr-i sabık kelimesini kullandı. Devr-i sabık; bir önce ki hükümet. geçmiş devir. Devri sabık yaratmak, önceki iktidardan hesap sormak anlamındadır. “Devr-i sabık yaratmayacağız" ifadesi ilk olarak, 1950 yılında Demokrat Parti’nin iktidara gelmesiyle Cumhuriyet Halk Partisi için kullanılmıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar