Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Hadi her akşam sorularıyla milyonlarca kullanıcının ilgi odağındadır. İşte bu akşamki Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
7 Aralık 2018 Cuma 09:38

Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir? sorusu Hadi'nin İpucu sorusunun yayınlamasıyla gündeme geldi. İşte Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Yanıt Finlandiya'dır.  Finlandiya'daki hayali gitar çalma yarışması... Yarışmacılar, gitarsız gitar yarışmasında, şekilden şekile girdi. Ortaya ilginç görüntüler çıktı.


Finlandiya'daki hayali gitar çalma yarışması... Yarışmacılar, gitarsız gitar yarışmasında, şekilden şekile girdi. Ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Cep telefonu fırlatma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Finlandiya'dır. Finlandiya'da en son düzenlenen dünya cep telefonufırlatma yarışmasının birincisi Finlandiya oldu.
Nyslott kentinde 8'incisi düzenlenen yarışmanın organizatörleri, Fin yarışmacı Tommi Huotari'nin telefonunu 89,62 metreye fırlatarak birinci olduğunu açıkladılar.

Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Eş taşıma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Finlandiya'dır. 

Eş taşıma yarışının ne olduğu adından da büyük ölçüde anlaşılabilir. Erkeklerin eşlerini kum, su ve çeşitli engellerin bulunduğu bir parkurdan sırtlarında taşıyarak yaptıkları bir yarıştır. Ödül ise taşınan eşin ağırlığınca biradır.

Bu spor -evet, gerçekten de spor olarak kabul ediliyor- Finlandiya kökenlidir ve tarihi efsanelerden etkilenerek bulunduğu düşünülmektedir. 19. yüzyılda gerçekleştiği düşünülen bir efsaneye göre bir adam komşu köylerdeki erkeklerin eşlerini çalmaktadır. İkinci efsanede ise Rosvo-Ronkainen adlı bir suçlu askerlik yapabileceğini ispatlamak için ağır torbaların taşındığı bir yarışı kazanmıştır. Bu iki efsaneyi bir araya getirdiğinizde eş taşıma yarışını ortaya çıkaran fikrin nereden doğmuş olabileceği biraz netlik kazanır.Hadi İpucu sorusu: Cep telefonu fırlatma, hayali gitar çalma yarışmasıyla ünlü ülke hangisidir?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar