Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller?

Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller? sorusu Çaykur’da çalışmak isteyenler tarafından çok araştırılmaya başlandı. Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller? Detaylar haberimizde…

Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller?
Son Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 15:01
24 Şubat 2020 Pazartesi 14:55

Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller? Çaykur’dan yapılan yazılı açıklamada, çeşitli illerden 830 işçinin alınacağının duyurdu. İşe başvurmak isteyenler Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller? sorusunu araştırmaya başladı. Peki, Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır, şartları ne, alım yapılacak iller? Sizler için araştırdık…

Çaykur işçi alımı başvuruları nasıl yapılır?

Mevsimlik işçi alacak olan Çaykur’da işe girmek isteyen işçi adayları 24.02.2020-28.02.2020 tarihleri arasında 5 işgününde ikamet etikleri İlin İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla veya Çalışma ve İş Kurumunun www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden müracaat edebileceklerdir. İşçi adayları ikamet ettikleri İlin İŞKUR İl Müdürlüklerine bildirilen işyerlerinden sadece biri için iş başvurusu yapacaktır. ( Birden çok işyeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.) İş başvurusu yapan işçi adayları için düzenlenen işe gönderme belgesini alacaklardır.

Çaykur işçi alımı başvuru şartları ne?

İş başvurusunda bulunacak geçici beden işçisi (tahmil-tahliye) adaylarının;

1-18- 50 yaş aralığında,

2-Erkek,

3-En az İlkokul mezunu,

4-Müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet etme şartlarını taşımaları gerekecek.

Çaykur işçi alımı yapılacak iller?

ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, "2020 yılı için yeni açılacak Fındıklı Fabrikası ve diğer eksik olan bazı işletmeler için mevsimlik tahmil, tahliye işçisi alımı uygulanacak olup, müracaatlar mevzuat gereği İş-Kur aracılığı ile alınacaktır. Bilahare noter tarafından kura çekimi ile alımlar uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Rize'de 617, Trabzon'da bölgesi 132, Artvin'de 80 ve Giresun'da 1 kişi olmak üzere toplamda 830 kişinin mevsimlik işçi olarak işe alınacağı aktarıldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar