Black Friday(Kara Cuma) 2018 ne zaman? Black Friday’de neler indirime girer?

Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan Black Friday(Kara Cuma) 2018’in ne zaman olacağı araştırılmaya başladı. Black Friday(Kara Cuma) 2018 ne zaman? Black Friday’de neler indirime girer?  Black Friday’de indirime giren mağazalar haberimizde.

Black Friday(Kara Cuma) 2018 ne zaman? Black Friday’de neler indirime girer?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
29 Ekim 2018 Pazartesi 11:59

Alışveriş tutkunlarının merakla beklediği günlerden biri Black Friday(Kara Cuma). Büyük indirimlerin gerçekleştiği Black Friday 2018 ne zaman, hangi güne denk geliyor? Black Friday’de indirime giren mağazalar hangisi? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Black Friday nedir?

Black Friday adı verilen bu alışveriş gününde mağazalar çok erken saatlerde açılır, beklenenin çok daha üstünde indirimler yapılır, çalışanların mesai saati daha fazla olur. ABD ve Kanada dışında İngiltere’de de yapılan bu çılgın günde resmi tatil uygulanmaz. Bu güne Black Friday denmesinin sebebi ise gün boyunca gerçekleşen alışverişten dolayı trafiğin altüst olması, mağazaların önünde yollara taşan kuyrukların oluşması, taşkın bir kalabalığa sahne olan sokaklar ve önlenemeyen gürültü oluşturması.

Black Friday ne zaman?

2018’de Türkiye’de Black Friday indirimleri bu sene 23 Kasım'da olacak. Ancak internet üzerinden erişim sağlayabildiğiniz mağazalar, firmalar ve online alışveriş sitelerinde Kara Cuma indirimleri çok erken tarihlerde başlayabiliyor. Bu indirimleri bir haftaya yayan mağazalar oldukça fazla.

Black Friday’de neler indirime girer?  

Boyner grubuna ait Beymen ve Network markaları dahil olmak üzere; George Hogh, Lee Cooper, Adidas, Tommy Hilfiger, Sarev Sarar, Boyner Evde, Twist, Bambi, Ds Damat, Limon, Nine West, Black Pepper gibi markalarda indirim var. Boyner’de online alışveriş yaparken “Black” kodunu girmeniz gerekiyor. Ayrıca Philips, Braun, Tefal, Fakir ve Rowenta gibi daha pek çok markada özel indirim var.

Black Friday’de indirime giren mağazalar

Mavi Jeans

Mavi, mağazalarında geçerli olacak tüm sonbahar-kış ürünlerinde %25 indirim fırsatı sunuyor. İndirim Cuma günü başlıyor.

Forever New

Avustralyalı giyim markası Forever New, her yıl heyecanla beklenen Black Friday için çok özel bir kampanya düzenliyor. 24 – 26 Kasım tarihlerinde, forevernew.com.tr üzerinden gerçekleşen tüm alışverişlerde yüzde 25 indirim yapılırken, mağazalarda ise puan kazanma imkanı sunuluyor. Bu üç günlük alışverişin ardından gelen Siber Pazartesi’de ise online alışverişlerde tüm ürünlerde yüzde 25 indirim ve ücretsiz kargo imkanı moda tutkunlarını bekliyor.

Trendyol

Trendyol, “Sihirli Günler” kapsamında 22-26 Kasım tarihleri arasında seçili markalarda yüzde 90’a varan indirim seçenekleri sunuyor. Markalar arasında Adidas, Accessorize, İpekyol&Twist, Elle, Nine West, Derimod, Yargıcı ve Max Factor bulunuyor.

Marks & Spencer

Marks & Spencer, 24-26 Kasım tarihleri arasında tüm alışverişlerde ikinci ürüne yüzde 40 indirim fırsatı sunuyor.

Crate and Barrel

Crate and Barrel, 24, 25 ve 26 Kasım günlerinde mobilya, halı ve aydınlatma “Black Friday”e özel uyguladığı yüzde 30 indirim ile dikkat çekiyor.

Silk&Cashmere

Silk and Cashmere; bütün ürünlerinde sadece Black Friday’e özel 1 günlük %50 indirimli alışveriş fırsatı sunuyor. 23 Kasım’ı 24 Kasım’a bağlayan gece 00.00’da ilk olarak silkandcashmere.com’da başlayacak Black Friday kapsamında, mağazalar da bu güne özel sabah 08.00’den gece 00.00’a kadar hizmet verecek.

New Balance

Eğer yeni bir spor ayakkabıya ihtiyacınız varsa New Balance, 24 Kasım Cuma günü seçili ürünlere özel yüzde 25 indirim sunuyor.

Derimod

Derimod’da 24-25-26 Kasım tarihlerinde alışveriş yapanlar, etiketin yarısı fırsatına ek olarak ikinci ürüne yüzde 30 indirim kazanıyor.

Zara, Oysho ve Pull&Bear

Inditex grubu da Black Friday indirimize hazırlanıyor. Zara’da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Oysho’da tüm koleksiyonda geçerli yüzde 20 indirimin yanı sıra ücretsiz kargo hizmeti de var. Pull&Bear’daki indirim ise Perşembe akşamı 22:00’de başlıyor.

Pegasus

Black Friday'e özel tüm hatlar yüzde 50 indirimli! Bugün bilet alanlar 12 Şubat - 22 Mart tarihleri arasında yurt içi veya yurt dışında yarı yarıya geziyor.

Lidyana

24-25 Kasım tarihlerinde yüzde 80'e varan indirimin yanında sepette ekstra yüzde 10 indirim avantajı sağlıyor.

Koçtaş

Koçtaş 24-26 Kasım tarihleri arasında yüzde 70'e varan indirim yapıyor.

Hotels.com

24-28 Kasım 2017 tarihleri arasında birçok otelde %75 oranında tasarruf yapılmasını sağlıyor.

Estee Lauder

27 Kasım'a kadar yapacağınız tüm alışverişlerde yüzde 30 Black Friday indirimi!

Yalıspor

Online mağazada yüzde 50'ye varan indirim Black Friday'e özel!

Morhipo

Morhipo, "Black Sale" adı altında yüzde 90'a varan indirimler sunuyor.

Koton

Koton Black Friday'e özel verdiği kodla, tüm indirimlere ek olarak yüzde 25 indirim fırsatı veriyor.

Oysho, Zara, Pull and Bear, Bershka

Inditex grubu da Black Friday indirimi sunuyor. Zara'da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Pull&Bear'daki indirim ise  perşembe akşamı başlıyor. Bershka da ürünlerinde yüzde 50'ye kadar indirim uyguluyor.

Teknosa

Teknoloji mağazası, Black Friday'de sepette yüzde 50'ye varan indirimler sunuyor.

Steam Black

Dünyanın en büyük çevrimiçi orjinal oyun satış platformu Steam, Black Friday indirimleriyle birlikte binlerce oyuna indirim uyguluyor. Steam indirimleri 28 Kasım'a kadar sürecek.

Karaca

Karaca, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüm indirimlere ek olarak yüzde 15 indirim daha veriyor.

Hepsiburada

Online alışveriş sitesi Hepsiburada.com, çeşitli ürünlerde "Perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından itibaren indirimli alışveriş fırsatı veriyor.

Beymen

Beymen, Beymen Club'tan yapacağınız her 500 TL'lik alışverişe 150 TL her bin liralık alışverişe 300 TL indirim yapıyor.

H&M

Online ve tüm alışverişlerde yüzde 20 indirim. Ücretsiz kargo dahil.

Home store

Black Friday' e özel yüzde 50 indirim Home Store'da.

Evidea.com

Ürünlere sepette ekstra yüzde 20-50 arası indirim.

Elle, Black

Penti'de tüm ürünlerde NET %40 Pink Friday indirimi, saat 22.00'da ilk olarak Penti.com'da!

Media Markt

Philips led tv, HP notebook ve ps4'te indirim yapıyor.

Black Friday online alışverişte nelere dikkat edilmelidir?

İşte online alışverişte güvenliğinizi sağlamanız için bilmeniz gereken her şey.

1- Kilit logosu

Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hackerlardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.

2- Tarayıcınızın son sürümünü kullanın

Kullandığınız Safari, Google Chrome, Internet Explorer, Opera gibi tarayıcıların son sürümlerden biri olduğundan emin olun.

3- Sanal kart tercih edebilirsiniz

Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.

4- SMS bildirimleri

Kredi kartınızdan online alışverişlerde harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.

5- Güncel bir antivirüs programı kullanın

En son güncellemelerden birine sahip olan bir antivirüs programı kullanın.

6- E-mail onaylı ödeme

Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)

7- Güvenilir uygulamalardan alışverişi tercih edin

Sadece App Store ya da Google Play‘den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.

8- Kolay şifrelere güvenmeyin

Hackerların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi 123456 oldu. Bu hacker’ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar