2019 köprü geçiş cezaları silinecek mi?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçen ‘Hafif Ticari’ sınıfındaki araçların sürücüleri bugünlerde ceza şoku yaşıyor. Peki 2019 köprü geçiş cezaları silinecek mi? 2019 Köprü geçiş cezaları iptal edilecek mi? Köprü geçiş cezaları.

2019 köprü geçiş cezaları silinecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Aralık 2018 Perşembe 17:14

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçen ‘Hafif Ticari’ sınıfındaki araçların sürücüleri bugünlerde ceza şoku yaşıyor. Peki 2019 köprü geçiş cezaları silinecek mi? 2019 Köprü geçiş cezaları iptal edilecek mi? Köprü geçiş cezaları. sorularının yanıtları haberimizde.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) geçen ‘Hafif Ticari’ sınıfındaki araçların sürücüleri bugünlerde ceza şoku yaşıyor. Aks aralığı 3.20 metre ve üzerinde olan kamyon, kamyonet, panelvan ve van sınıfı araçların FSM Köprüsü’nden geçişlerinin yasaklandığını ceza makbuzlarıyla öğrenen sürücüler binlerce liralık borçla karşı karşıya. Evlerine, araçlarının 2 Kasım 2016 tarihinden başlayarak bugüne kadar yaptığı her geçiş için 800 lira ceza makbuzu gelen sürücüler seslerini duyurmak için geçtiğimiz gün FSM Köprüsü’nde eylem yaptı. O eyleme katılan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaşanan sıkıntıyı şöyle anlattı: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) 19 Ağustos 2016’da 1 ve 2’inci sınıf araçların FSM’yi kullanabileceğini kararlaştırıyor ama 2 Kasım 2016’da yeni bir karar daha alıp “Aks aralığı 3.20 metre ve üzerinde olan tüm ticari araçlar FSM’den geçemez” deniliyor. Bu kararla ilgili duyuru yapılmıyor ve araçlara her geçtiğinde gidiş-dönüş bin 600 TL ceza kesiliyor. Ayrıca cezalar çok geç bildiriliyor.”

2019 köprü geçiş cezaları silinecek mi? 

Cezalarla canı yananlardan biri de nakliyatçı Hasan Sarıkaya. 3 aracına toplamda 160 bin TL para cezası geldiğini belirten Sarıkaya, “Köprüden geçmeden önce özellikle trafik polisine sorduk. Bize sadece kamyon, çekici ve otobüslerin geçmesinin yasak olduğunu söylediler. Biz de geçtik. Cezalar 23 ay sonra bildirilmeye başlandı. Borçlarımı ödemek için bir aracımı sattım. 2 çalışanımı da işten çıkarmak zorunda kaldım” diye konuştu.

15 bin kişi mağdur

Artık iş yapamaz hale geldiğini söyleyen 22 yıllık nakliyeci Cem Gül de 2 hafif ticari aracına 91 bin lira ceza geldiğini ve bir aracını sattığını anlattı. Gül, “15 bine yakın insan mağdur” diye dert yandı.

Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nden ne açıklama geldi?

Kara Yolları Genel Müdürlüğü yetkilisi, aks aralığı 3.20 ve üzerinde olan araçlara yönelik yasağın sadece ticari ve hafif ticari araçları kapsadığını, 3.20 ve üzerinde aks aralığı olan 1. sınıf binek otomobillere herhangi bir cezai işlem yapılmadığını bildirdi.

Binali Yıldırım köprü geçiş cezaları için ne dedi?

- Bu iki konunun düzeltilmeye ihtiyacı var. 

- Bu mağduriyeti yaşayan 310 bin'in üzerindeki İstanbullunun, sadece burada bulunan 18 arkadaşımızla, bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık.

- Benim bu konuyla ilk işim inşallah bir düzeltici işlem yapacağız. 6001 sayılı Karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz.

Bu yapacağımız düzenleme ile bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz.

İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. 

Ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar