için kaldı

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi?

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi? sorusu ekranların sevilen yarışma programı Masterchef Türkiye’de yaşanan eleme heyecanı sonrası çok araştırılan konular arasına girdi. Peki 14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi? İşte sorunun yanıtı…

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi?
Son Güncelleme: 15 Kasım 2019 Cuma 08:24
15 Kasım 2019 Cuma 06:00

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi? ekranların sevilen programında her geçen hafta heyecan büyüyor. dün ekranlara gelen bölümde izleyiciler neredeyse gözlerini ayırmadan Masterchef Türkiye’yi seyretti. Giden yarışmacıların yerine tekrar gelen olmayınca her hafta sayı azalmaya başladı. Bu hafta potada mavi takımdan Mustafa ve Alican yer alırken kırmızı takımdan ise Ekin ve Yasin yer alıyor. Peki 14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi? İşte bu hafta Masterchef Türkiye’de yaşananlar…

MasterClass ödülünü hangi takım kazandı?

11 Kasım 2019’da ekranlara gelen programda Yarışmacılar 6  tane simit ve yananda garnitür yapmak için mutfağa girdi. MasterChef Türkiye şefler, Suna’yı mavi takımın kaptanı olarak seçtiler MasterClass ödülünü Suna’nın kaptanlığındaki Cemre, Rıfat, Alican, Mustafa’dan oluşan mavi takım kazandı. Kıvaç’ın kaptanlığındaki kırmızı takım olan Ekin, Batuhan, Yasin ve Güzide ise yarışmayı kaybetti.

12 Kasım 2019’da dokunulmazlığı kim kazandı?

12 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan programda ise mavi ve kırmızı takım Tuzla Orhanlı İlk ve Ortaokulu'nda minik öğrenciler için yemek hazırladı. Her iki takımında kıyasıya mücadele ettiği yarışmada öğrencilerin verdiği oylar ile dokunulmazlığı kırmızı takım kazandı.

Mavi takım ise dokunulmazlığı kaybederek eleme yarışına gitti. Kıyasıya mücadelenin sürdüğü mavi takımda Rıfat bireysel dokunulmazlığı kazandı. Dokunulmazlığı kazanan Rıfat, potaya ise Mustafa’yı gönderdi.  Takım içinde yapılan oylamada Cemre ve Alican 4’er oy aldı. İki kişinin de aynı oyu alması ile takım kaptanı Suna Alican’ı seçerek potaya gönderdi. Yarışmanın bu haftaki ilk eleme adayları Mustafa ve Alican oldu

13 Kasım 2019 ikinci dokunulmazlığı hangi takım aldı?

13 kasım 2019’da yayınlanan programda ikinci dokunulmazlık yarışması yapıldı. Bu kez 2'şer yarışmacı kulis arkasına alındı. Buna takım kaptanları karar verdi. Suna, Alican ve Mustafa'yı, Kıvanç ise kendisi ile birlikte Yasin'i kulise çekti. Geriye kalan 3'er yarışmacı ise 5 çeşit tatlı hazırladı. İçeri gönderilen yarışmacılar kör tadım yaparak takımlarını puanladılar. Kırmızı takımı ipe götüren Yasin ve Kıvanç oldu. Mavi takımdan ise Alican kırmızı en çok oyu kırmızı takıma verdi. Beraberlik çıkınca kararı şefler verdi ve mavi takım açık farkla kazandı.

Bu kez kırmızı takım dokunulmazlık oyunu oynadı. Şefler 4 çeşit mantar verdi ve yarışmacılardan yaratıcılıklarını konuşturmalarını istedi.

Dokunulmazlık oyununa damgasını vuran isim Batuhan oldu. Şef Mehmet Yalçınkaya Batuhan için bugüne kadar hiç bir yarışmacı için söylemediği sözler söyledi. Mehmet şef, "Üst düzey bir tabaktı. Masterchef'in imza tabağı oldu" dedi. Batuhan dokunulmazlığı müthiş bir tabakla kazanınca, potaya 'rakip' olarak gördüğü Ekin'i gönderdi. Oylamara beraber kalınması üzerine Kıvanç Yasin'i seçerek potaya gönderdi. İkinci adaylar ise Ekin ve Yasin oldu

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Yasin elendi mi?

Masterchef Türkiye’nin 14 Kasım 2019 tarihli yarışmasında heyecan doruktaydı. Potaya mavi takımdan Mustafa ve Alican girerken kırmızı takımdan ise Ekin ve Yasin oldu. Rekabetin kızıştığı yarışmada eleme adayları yarışmaya veda etmemek için birbirleri ile yarıştı. Şeflerin verdiği yemeği yapan yarışmacılar hünerlerini sergiledi.

14 Kasım 2019 Masterchef Türkiye elenen isim? Sorusuna yanıt akşam yapılacak yarışma ile belirlendi.

Potadan ilk çıkan isim Ekin oldu.Daha sonra ise Yasin potadan çıktı. Alican ile Mustafa potada kaldı. İkisi arasında yapılan seçimde Mustafa yarışmaya veda etti 

MasterChef Alican Sabunsoy kimdir, kaç yaşında, Instagramı ne?

Alican Sabunsoy, 5 Ocak 1991 Adana doğumlu. İlköğrenimini burada tamamlayan Alican Sabunsoy, sonrasında Mersin Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü kazanarak eğitimine devam etti. Mutfağa, Mersin Üniversitesi'nde tanıştığı bir şef aracılığıyla giren Sabunsoy, okulunun ikinci senesinde çalışmaya başladığını ve mutfağın büyülü dünyasından etkilenerek içindeki mutfak sevgisiyle eğitimini yarıda bırakıp yoluna aşçı olarak devam ettiğini belirtiyor. Kendine bir şeyler katmak adına sık sık farklı mutfaklarda farklı deneyimler yaşayan Alican Sabunsoy, son olarak Adana'da şefliğini de yaptığı Uzak Doğu restoranından ayrılarak İstanbul'a taşındı. Alican Sabunsoy MasterChef Türkiye'de şampiyon olmak için mücadele ediyor. Instagram adresine @alican.sabunsoy isminden uluşabilirsiniz.

MasterChef Mustafa Aydın kimdir? Kaç yaşında ve nereli, Instagramı ne?

Mustafa Aydın, 31 yaşında, İstanbul Üsküdar'da yaşıyor. Küçüklüğünden beri tatillerde dayısının pastanesinde çalıştı. Daha sonra lise bitince mutfaklara girip çalışmaya karar verdi. Şef adında bir köpeği var.

Aşçılığa soğuk mezeci olarak başladı. İtalyan mutfağında ve İngiliz mutfaklarında çalıştı. Şu an Güney Amerika uzak doğu mutfağın da çalışıyor. Farklı mutfakları öğrenmek ve kendimi geliştirmek için uğraşıyor.

Masterchef Ekin kaç yaşında, nereli, kim, Instagramı ne?

Masterchef Türkiye’nin yarışmacıları arasında yerini alan ve yarışma performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ekin Eylem Ulaş, 1988 doğumludur. Boğa burcu olan ve 12 yıldır aşçılık yapan Masterchef Ekin, son 1 yıldır da Executive Chef olarak çalışıyor. Fenerbahçe taraftarı olduğu bilinen Masterchef Ekin, basketbol ve yüzme sporu ile ilgileniyor.

 Masterchef Ekin aslen Elazığlıdır. Ekin Eylem Ulaş Bursa doğumludur. 1 abisi ve 1 kız kardeşi bulunan Masterchef Ekin, şu ana kadar 5 kıta, 28 ülke ve 48 şehir gezdiğini kaydediyor. 31 yaşında olan Masterchef Ekin, yarışmaya İstanbul’dan katılıyor.

Masterchef Yasin kimdir? Nereli ve pilavcı dükkanı nerede?

Masterchef Yasin aslen Diyarbakırlıdır. 1989 doğumlu Yasin Obuz, üniversite eğitimini spor fakültesinde tamamladı. Yasin Obuz’un ailesi Antalya’da yaşıyor. Yemekteyiz programı ile tanınan Masterchef Yasin, 32 yaşında ve yarışmaya İstanbul’dan katılıyor. Masterchef Türkiye yarışmasının en dikkat çekici karakterlerinden biri olan Yasin Obuz, yarışmanın şampiyonunun belli olduğunu, ikinciyi merak ettiği söyleyerek iddiasını ortaya koymuştu. Yasin Obuz’un Kısmetse Olur evlilik programına da katıldığı ortaya çıkmıştı. Farklı tv programlarında görünen ve bir dönem Survivor yarışmacısı olan Taner’in de yakın arkadaşı olan Yasin Obuz, Masterchef Türkiye’de yarışmaya devam ediyor.

Masterchef Yasin’in pilavcı dükkanı İstanbul Fatihtedir. Sirkeci bölgesinde bulunan ve adı Pilavcı Hırşit olan dükkanı işleten Masterchef Yasin Obuz, yarışmanın favori adaylarından biri olmayı sürdürüyor. Pilavcı dükkanı bulunan ve yarışma yemeklerini başarıyla tamamlayan Masterchef Yasin’in finale kalacağı iddia ediliyor.

Somer Sivrioğlu (Masterchef Somer) kimdir?

Somer Sivrioğlu, 1971 yılında doğdu. Lise eğitimi sırasında aşçılığa yeteneğini fark eden Somer Sivrioğlu, restoranlarında annesiyle birlikte çalıştı. Liseden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünü kazanan Somer Sivrioğlu, buradan mezun olduktan sonra 1995 yılında yurt dışına çıkarak kendini geliştirdi. Avustralya'da yüksek lisans yapan ve çeşitli otellerde çalışma fırsatı bulan Somer Sivrioğlu, ülkede kalma kararı aldı. Avustralya'da 2 farklı restoran açarak Türk yemeklerini Avustralyalılarla buluşturan Sivrioğlu, bir marka oluşturmayı başardı. Kariyerinde birçok kez ödül alan Somer Sivrioğlu, şimdilerde TV8'de yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasında jürilik görevini üstleniyor.

Masterchef Danilo Zanna kimdir? Eşi kim, boyu ve oğlu

Masterchef jürisi Danilo Zanna, İtalya Prato'da doğdu. Aşçı bir aileden gelen Danilo Zanna, kısa süre içinde kariyerini bu yönde ilerletti. Bir süre sonra eşiyle tanışan Danilo Zanna, Türkiye'ye yerleşmeye karar vermiş ve burada restoran açmıştır. İstanbul Culinary Enstitute'de İtalyan yemekleriyle ilgili workshop hazırladı ve öğrencilere danışmanlık hizmeti verdi. Zahide Yetiş'in programında şeflik, Planet Mutfak kanalında program sunmaya başlayan Danilo Zanna, ATV'de yayınlanan Elin Oğlu programında da rol almıştır.

Mehmet Yalçınkaya (Masterchef Mehmet Şef) kimdir? Nereli, yaşı!

Mehmet Yalçınkaya, 1974'te doğdu. 2017-2018 yıılında Masterchef Türkiye jürisinde yer alan Mehmet Yalçınkaya, aslında yemek dünyasında çok tanınan isimlerden biri. 2004'te İstanbul Yemek Akademisi'nde eğitim alan Mehmet Yalçınkaya, 2005'te ABD'li Culinary dergisinde yazdı. 2008 yılında Almanya'da düzenlenen yarışmada dünya üçüncülüğü elde eden Mehmet Yalçınkaya, birçok yerde madalyalar ve sertifikaların sahibi oldu.2010 yılında Turizm Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen workshoplarda yer aldı, film festivallerinde boy gösterdi. 2012'de dünya aşçılar olimpiyatlarında 2. oldu.

Mehmet Yalçınkaya, Bolu'da Yenigüney Köyü'nde doğdu. Ortaokulundan mezun olduktan sonra amcasına aşçılık konusunda yardımcı oldu, daha sonra ise tüm Türkiye'de tanınan bir kişi haline geldi. Mehmet Yalçınkaya, fanatik Galatasaray taraftarı olmasıyla da biliniyor.

MasterChef Yarışmasının formatı nasıl İşliyor?

MasterChef yarışmasına binlerce başvuru yapıldı bu başvurular tek tek değerlendirildi ve aralarından 30 tanesi MasterChef Türkiye’de yarışma hakkı kazandı. MasterChef Türkiye’de ilk bölümlerde bu 30 yarışmacıdan 16 tanesi elenecek ve gerçek MasterChef  Türkiye’ye sadece 14 tanesi kalacak. 14 hafta sonunda ise sadece bir tanesi MasterChef  olma hakkı kazanacak ve büyük ödülü kazanmış olacak. MasterChef Türkiye’nin üç şefi yani üç sunucusu olacak. Bu sunucular yarışmacıların hazırlayacakları yemekleri belirleyecek ve yemekler hazırladıktan sonra da Jüri olarak puanlama yapacaklar. Üç büyük aşçının puanlaması sonrasında her hafta bir yarışmacı MasterChef Türkiye’ye veda etmiş olacak.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar