WhatsApp'ta silinen mesajlar nasıl okunur? WhatsApp silinen mesajları (herkesten sil) görme yöntemi

Geçtiğimiz aylarda uygulamaya konulan "atılan mesajları silme" özelliğinden sonra uygulamanın açığı ortaya çıktı. WhatsApp'ta silinen mesajlar bir şekilde okunabiliyor. İşte WhatsApp silinen mesajları görme yöntemi..

WhatsApp'ta silinen mesajlar nasıl okunur? WhatsApp silinen mesajları (herkesten sil) görme yöntemi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
19 Eylül 2018 Çarşamba 11:26

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri kuşkusuz WhatsApp. Popüler uygulama WhatsApp geçtiğimiz aylarda herkes için faydalı bir özelliği kullanıma sundu. Yanlış gönderilen mesajları karşı taraf görmeden silebidiğiniz "herkesten sil" uygulaması büyük ilgi görmüştü ancak uygulamada açık tespit edildi. Silinen o mesajların silinmediği ortaya çıktı. WhatsApp mesajları silse bile sistem bildirim günlüğüne kaydediliyor. Bu nedenle mesajlara ulaşmak mümkün. Peki ya WhatsApp'ta silinen mesajlar nasıl okunur? İşte Whatsapp silinen mesajları görme yöntemi..

WhatsApp'ta silinen mesajlar nasıl okunur?

WhatsApp, birkaç ay önce kullanıcıların grup ya da bireysel sohbetlerde gönderdikleri mesajları 7 dakika içinde her iki taraftan da silebilmelerine imkan sağlamıştı.Yanlışlıkla gönderilen ya da yanlış kişiye gönderilen mesajlar karşı taraf görüntülemeden silinebildiği için ‘herkesten sil’ özelliği, kullanıcılar tarafından fazlası ile sevilmişti. Yeni keşfedilen bir açığa göre gönderdiğiniz mesajı herhangi bir kişi alıntılarsa, mesajı herkesten sil seçeneği ile silseniz dahi alıntılanan mesajın içinde görüntülenmeye devam ediyor. Yani alıntılanan mesajlar silinemiyor. Hararetli bir tartışmanın içindeyken karşı tarafın yazdıklarını sileceğinden şüpheleniyorsanız tüm mesajlara alıntı yaparak cevap verebilirsiniz. Keşfedilen açığa balılırsa "herkesten sil" özelliği her zaman amaçlandığı gibi çalışmıyor. Zira eğer bir kişi mesajınızı alıntılarsa, mesajı silseniz de alıntılanan kutucukta görüntülenmeye devam ediyor.

WhatsApp 2017 yılının son aylarında “Herkesten Sil” seçeneğini kullanıma sunmuş, gönderilen mesajları karşı taraftan silmek için 7 dakikalık bir süre tanımlamıştı. Popüler mesajlaşma uygulaması ardından Mart 2018’de bu süreyi 1 saat 8 dakika 16 saniyeye kadar yükseltmişti.Bugün ortaya çıkan yenilikle birlikte WhatsApp’ta gönderilen mesajlar için herkesten silme süresi, 1 saat 8 dakika 16 saniyeden, 13 saat 8 dakika 16 saniyeye çıkacak.

Mesajları herkesten silmek için:

WhatsApp'ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbet sayfasına gidin.

Mesaja dokunup basılı tutun > menüden Sil seçeneğini seçin. İsteğe bağlı olarak, aynı anda birden fazla mesajı silmek için daha fazla mesaj seçin.

Sil'e dokunup, ‘Herkesten Sil’i seçin.

Mesajları kendi cihazınızdan silmek için:

WhatsApp'ı açın ve silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbet sayfasına gidin.

Mesaja dokunup basılı tutun, menüden Sil seçeneğini seçin. İsteğe bağlı olarak, aynı anda birden fazla mesajı silmek için daha fazla mesaj seçin.

Sil'e dokunup, ‘Benden Sil’ seçeneğine basın.

WhatsApp'ta silinen mesajlar nasıl okunur?

Bir Android bloğunda "herkesten sil" mesajlarının tam anlamıyla silimediği ortaya çıktı. WhatsApp mesajları silse bile sistem bildirim günlüğüne kaydediliyor. Bu nedenle mesajlara ulaşmak mümkün.Blogda yazdığına göre Play Store üzerinden indireceğiniz herhangi bir ‘bildirim günlüğü’ uygulaması ile silinen mesajlara ulaşabilirsiniz. Eğer Nova Launcher gibi üçüncü parti bir başlatıcı kullanıyorsanız, herhangi bir uygulama olmadan da bildirim günlüğüne erişebilirsiniz.Bildirim günlüğünden silinen mesajlara erişmeyi deneyen kişiler başarılı olduklarını söylüyor. Fakat dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Cihazınızı yeniden başlattığınızda bildirim günlüğü silinir. Ayrıca mesajların sadece ilk 100 karakteri görünür. WhatsApp’ta size gönderilen medya mesajlarına bildirim günlüğü üzerinden erişilemiyor. Fakat fotoğrafın altına bir açıklama yazıldıysa bu metin görünebilir. Bu özellik Android 7.0 ve üzeri cihazlarda çalışıyor.

WhatsApp "herkesten sil" özelliği nedir? nasıl kullanılır?

WhatsApp yayımladığı son güncellemeyle ‘mesajı geri alma’ özelliğini herkes için aktif etti. WhatsApp’ın getirdiği bu yenilik, uygulama tarihinin en işlevsel özelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Zira uygulama kullanımının yaygınlaşmasıyla, gönderilmek istenen mesaj yanlışlıkla başka bir kişiye gönderilebiliyor. Mesajı gönderen kişinin 7 dakika içinde mesajın üstüne basılı tutarak ‘Sil’ butonuna basması gerekiyor. 3. adım olarak ise karşımıza ‘Herkesten Sil’ veya ‘Benden Sil’ çıkıyor. Herkesten Sil seçeneği işaretlendiğinde mesaj tamamen siliniyor ve ‘Bu mesaj silindi’ ifadesi beliriyor. Eğer sadece ‘Benden Sil’ seçeneğini tıklarsanız mesaj sizden silinse bile karşı taraftakiler görmeye devam eder.WhatsApp, mesajı silmek için sadece 7 dakika veriyor. Bu süre geçtikten sonra mesajı silmek mümkün olmuyor. Ayrıca bu özelliğin desteklenmesi için tarafların WhatsApp’ın son sürümünü kullanması gerekiyor. Örneğin sizde WhatsApp’ın son sürümü var fakat geri almak istediğiniz mesajı attığınız kişi daha eski bir sürüm kullanıyor. Bu durumda mesajı geri alma işlemi uygulanamıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar