Instagram’da takip etmeyi bırakmadan hikayeleri sessize alma nasıl yapılır?

Intagram’ın yeni özelliği olan takip etmeyi bırakmadan sessize alma işlemi nasıl yapılıyor? Instagram’da kişilerin hikayesi nasıl sessize alınır?

Instagram’da takip etmeyi bırakmadan hikayeleri sessize alma nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:54

Popüler sosyal ağ uygulamalarından biri olan Instagram’a kullanıcılarının çok seveceği bir özellik geldi. Intagram yeni özelliği ile kullanıcıların görmek istemedikleri arkadaşlarını takip etmeyi bırakmadan sessize almalarını sağladı. Peki ya bu özellik nasıl devreye giriyor? Detaylar azonceoldu.com’da!

Günümüzde Instagram’ı kullanmayan kişi kalmadı desek yalan olmaz. Son yıllarda diğer sosyal medya uygulamalarını da geride bırakan Instagram her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Gerek ünlülerin gerekse takip etmeyi istediğiniz kişilerin anlık paylaşımlarını ve hikayeleri görebiliyorsunuz. Şimdi de görmek istemediğiniz kişilerin gönderilerini takip etmeyi bırakmadan sessize alabiliyorsunuz. Instagram tarafından kullanıma sunulan yeni sessize alma özelliği, kullanıcıların paylaşımlarının uygulamada görünmesini engellerken, onları takipten çıkarmayı gerektirmiyor.

Instagram’da takip etmeyi bırakmadan sessize alma nasıl yapılır?

Sessize almak istediğiniz kullanıcının profil sayfasına giderek, ekranın sağ üst köşesindeki ikonun altından “Sessize Al” seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Sessize alınan kullanıcıların paylaşımları haber akışınızda görünmeyecek ve onları sessize aldığınıza dair herhangi bir bildirim almayacaklar. Sessize alma işlemini aynı ekrandan “Hikayeler” için de uygulamak mümkün ancak yine de sessize aldığınız kişiler tarafından bir hikayede etiketlendiğinizde bildirim alacaksınız. Kademeli olarak kullanıcılara sunulmaya başlanan özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde tüm Instagram severlerin kullanımına açılması bekleniyor.

Instagram’da kişilerin hikayesi nasıl sessize alınır?

Instagram’da takip ettiğiniz ancak hikayelerini görmek istemediğiniz kişilerin hikaye paylaşımlarını ana sayfanızda gizleyebilirsiniz. Instagram’ın Snapchat’ten uyarladığı Hikayeler özelliği artık neredeyse normal gönderiler kadar kullanılıyor. Hal böyleyken takip ettiğiniz ancak hikayelerini karşı tarafın haber olmadan gizlemek istediğiniz kişiler varsa o kişilerin paylaştıkları hikayelerden haberdar olmamak mümkün. Hikayeleri üst kısımda daireler şeklinde göreceksiniz. Paylaşımlarını görmek istemediğiniz kişi son 24 saat içinde bir paylaşım yapmışsa ve bu alandaysa ilgili kişinin paylaşımına dokunun ve basılı tutun.  Çıkan menüde “Sessize al” seçeneğine dokunun. Artık bu kişinin yaptığı hikaye paylaşımları önünüze çıkmayacak ve bu “Hikayelerin” listelendiği alanda her zaman en sonda olacak.

Sessize alınan kişilerin hikayeleri nasıl geri açılır?

Daha önce hikayelerini takip etmek istemediğiniz için sessize aldığınız kişinin hikayelerini yeniden takip etmeye başlamak mümkün.  Ana sayfanızda hikayeler bölümünü sağa kaydırarak en sona gidin, gizlediğiniz kişinin profil resmine basılı tutun ve “Sesini aç” seçeneğine dokunun.  Artık bu kişinin hikayelerini ana sayfanızda görmeye devam edeceksiniz. Bu yapılan işlem ile ilgili karşı tarafa herhangi bir bildirim gitmez ve bu işlemden haberdar olamaz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar