Instagram'a nasıl takipçi yapılır? instagram hesap açma, Instagram takipçi yapma

Instagram'da hesap açma ve Instagram takipçi yapma hakkında merak ettikleriniz haberimizde.

Instagram'a nasıl takipçi yapılır? instagram hesap açma, Instagram takipçi yapma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
21 Ocak 2018 Pazar 12:51

Sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook'u sollayan ve her geçen gün kullanıcısını arttıran Intagram hakkında bazı sıkıntılarınız varsa yazımızı hemen okumalısınız. Yazımızda Instagram hesabı açmak isteyenlere hesap açma bilgilerine yer vereceğiz. Ayrıca Instagram'da takipçi arttırmak isteyenlere de süper tüyoları paylaşacağız.

Instagram IOS ve Android mobil akıllı telefonlarda kullanılabilen bir fotoğraf ve video uygulamasıdır. Instagram, Youtube, Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağlarından sonra son zamanların en popüler uygulamasıdır. Peki ya Instagram hesabı nasıl açılır? İşte Instagram hesap açma adımları...

Instagram hesabı oluşturmak için öncelikle:

Instagram uygulamasını iOS için App Store'dan, Android için Google Play Store'dan veya Windows Phone için Windows Phone Store'dan indirin.

Uygulama yüklendikten sonra, Instagram'ı açmak için simgesine dokunun.

Kaydol'a dokunun, e-posta adresinizi girin ve İleri'ye dokunun. Facebook hesabınızla kaydolmak için Facebook ile Giriş Yap'a da dokunabilirsiniz.

E-postayla kaydolurken, bir kullanıcı adı ve şifre oluşturun, profil bilgilerinizi doldurun ve Bitti'ye dokunun. Facebook ile kaydolurken, henüz giriş yapmadıysanız Facebook hesabınıza giriş yapmanız istenecektir.

Instagram hesabı açmak için tıklayın!

Bilgisayardan Instagram hesabı açmak için:

E-posta adresinizi girin, bir kullanıcı adı ve parola oluşturun veya Facebook hesabınızla kaydolmak için Facebook ile Giriş Yap'a tıklayın.

Bir e-posta adresiyle kaydolurken, Kaydol'a tıklayın. Facebook ile kaydolurken, henüz giriş yapmadıysanız Facebook hesabınıza giriş yapmanız istenecektir.

E-postayla kaydolursanız, e-posta adresinizi doğru girdiğinizden ve yalnızca sizin erişebildiğiniz bir e-posta adresi seçtiğinizden emin olun. Çıkış yapar ve şifrenizi unutursanız, Instagram hesabınıza tekrar giriş yapabilmek için e-posta hesabınıza erişmeniz gerekecektir.

Instagram takipçi yapmak için:

Instagram sayfanızın daha geniş bir kitleye ulaşmasını ister misiniz? Instagram'da takipçi sayısı artışı artık sanıldığı kadar zor değil!

Öncelikle hesabı neden açtığınızı, hangi yaş grubu veya cinsiyete hitap etmek istediğinizi belirleyin. Bu kitlenin genel olarak ilgisini ölçümleyin. Kitlenin ortak ilgi alanlarını ve en çok takip ettikleri sayfaları not edin. Daha sonra kendinize uygun bir isim seçerek hesabınızı açabilirsiniz.

İnsanlar hesabınıza girdiğinde ilk önce biyografinizi okurlar. Bu yüzden hem sizin hakkınızda hem de sayfanız hakkındaki bilgileri çok kısa özetleyin. Bir internet sayfanız varsa ekleyebilirsiniz. Ayrıca sizinle iletişime geçmek isteyebilecek insanlar için bir mail adresi de yazabilirsiniz.

Instagram, hashtag konusunda en güçlü sosyal ağlardan biri. Ancak pek çok kullanıcı en fazla 30 taneye kadar hashtag kullanılabilen Instagram‘da bu sınırı zorlayarak kalıcı takipçiler kazanabileceğini düşünüyor. Fakat bunu yapmak Instagram kullanıcılarına, kalıcı yerine geçici takipçiler kazandırıyor. Bir paylaşım ile birkaç saat içerisinde 10-15 dolaylarında takipçi kazanılıyor. Ancak bu kitlenin yaklaşık %90 kadarı bir süre sonra kullanıcıyı takip etmeyi bırakıyor. Peki, kalıcı takipçiler kazanmak için hashtag kullanımı nasıl olmalı?

Öncelikle 30 adetlik hashtag sınırını zorlamayı bırakmalı ve paylaşımınız ile alakalı hastag kullanımına dikkat etmekniz gerekiyor. Örnek olarak güzel bir kadın resmi paylaştığınızda, #love, #girl, #woman ve #photo gibi 10 adete kadar hashtag kullanabilirsiniz. Bunu yaptığınızda bu tarz içerikleri takip eden kullanıcılar sizleri takip etmeye başlayacaklar ve benzer içerikleri paylaşmaya devam ettiğiniz sürece sizi takip edecekler.

Hashtag kullanımının sonunda belirttiğimiz gibi alakalı içerik paylaşımı çok önemli. Örneğin bir gün araba, bir gün kadın resmi paylaşan bir kullanıcı kısa sürede takipçi sayısını artıramaz.

Ancak hemen her gün belli bir konuya odaklı paylaşımlar yapan bir kullanıcı, çok daha kısa zamanda, çok sayıda Instagram kullanıcısı tarafından takip edilir. Çünkü alakalı hastag kullanımı ile bu tarz içerikleri takip eden Instagram kullanıcıları, paylaşımı yapan kullanıcıya ulaşır ve alakalı paylaşımlar düzenli şekilde devam ettiğinde, takipçiler kullanıcıyı takip etmeyi bırakmaz.

İşte en can alıcı konulardan birine geldik. Düzenli paylaşımlar. İnsanlar birini takip ettiklerinde, onların belli aralıklar ile, kendi ilgilendikleri içerikleri paylaşmalarını beklerler. Yani takipçi kitlenizin sizleri unutmaması ve “Ben bu kullanıcıyı aylar önce neden takip etmeye başladım.” dememesi için düzenli paylaşımlar yapmanız son derece önemli. Düzenli paylaşımlar için kendinize uygun zaman aralıkları seçin. İlaç içer gibi, belli saat aralıkları ile değil, örneğin her sabah 10’da ve akşam 17’de paylaşım saatleribelirleyerek, fotoğraflarınızı takipçi kitleniz ile buluşturun.

Instagram‘da bir diğer önemli konu ise etkileyici filtreler kullanmak. Fotoğraflara uygulanan filtreler ve efektler bir paylaşımın en önemli noktalarından biri. Zira sıkıcı bir fotoğraf, birkaç efekt kullanımı ile çok canlı hale getirilebilir ve insanlar tarafından kısa süre içerisinde beğenilebilir.

Takipçi kazanmanın yolu birçok kişi tarafından da tanınmaya bağlıdır. Çesitli toplantı ve etkinliklere  giderek insanlarla tanışırız. Aynısını instagram’da neden yapmayalım? Instagram kullanıcılarının paylaşımlarını beğenerek ve yorumlar yazarak başkaları tarafından görünme şansınız artar ve bu durum takipçi sayınızın artmasını sağlar.

İnsanlar şirketlerin çalışma ortamlarını merak eder ve işlerin nasıl yürüdüğünü görmek isterler. Benzer bir şekilde şirketinizdeki günlük koşuşturmacaları ve etkinlikleri de takipçilerle paylaşabilirsiniz. Ancak bunu yaparken çalışanlarınızdan da mutlaka izin isteyin. Şirketinizin pozitif imajı açısından çalışanların mutlu fotoğraflarını paylaşmanız daha çok kişi tarafından da takip edilmenizi sağlar. Bazı markalar için grafik veya karikatür paylaşmakta takipçilerin dikkatini çeker. Eğer marka imajınız buna uygunsa böyle bir paylaşım yapabilirsiniz ancak değilse bir sonraki adıma geçin.

Facebook, Instagram’ı satın aldığı için bu iki platform neredeyse birbiriyle sürekli etkileşim halinde. Dolayısı ile eğer Facebook sayfanız varsa burada Instagram hesabınızı ekleyebilir ve Instagram paylaşımlarınızı Facebook’da da yapabilirsiniz.

Eğer web siteniz iyi trafik çekiyorsa, sosyal medya profilleriniz için ikon eklemeyi unutmayın. Eğer ilgiliyse blog’unuza instagram’dan fotoğraf ve video ekleyerek web sitenize ziyaretçi de çekebilirsiniz.

Instagram istatistiği;

  1. Dünyada 200 milyondan fazla Instagram kullanıcısı var.
  2. Bu kullanıcıların %57’si günlük olarak erişimde bulunuyor.
  3. Kullanıcı demografisinde en büyük pay 18 ile 29 yaş arası segmentte.
  4. Bu segmentin Instagram’da geçirdikleri ortalama süre ise bir ayda 257 dakika…
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar