Çalımbay’dan Beşiktaş’a yeşil ışık

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Rıza Çalımbay, Beşiktaş’a yeşil ışık yaktı. Çalımbay, Beşiktaş’la her zaman çalışmak istediğini söyledi.

Çalımbay’dan Beşiktaş’a yeşil ışık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
29 Mart 2019 Cuma 14:00

Rıza Çalımbay, Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir söyleşide  öğrencilerle bir araya geldi. Tek hayalinin futbolcu olmak olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, “Benim bütün hayalim futbolcu olmaktı. Sizler gibi okuma şansım olmadı. 1980 yılında 17 yaşında Beşiktaş’ta oynamaya başladım. Beşiktaş’ın en çok formasını giyen, en çok şampiyonluk gören oyuncusu oldum. Beşiktaş’ta yaşamadığım hiçbir şey kalmadı. Yıllarca da milli takımda kaptanlık yaptım. O nedenle futbolda ne hayal ettiysem hepsini gerçekleştirdim. Özel maçlarla birlikte 600’e yakın forma giydim” dedi.

“Beşiktaş’la çalışmak isterim”

Şenol Güneş’in sezon sonu siyah-beyazlı takımdan ayrılmasıyla Rıza Çalımbay’ın geleceği iddia edilmişti. Çalımbay iddialara son noktayı koydu. Çalımbay, “Hepimizin adı geçiyor. Şu anda net görülen bir şey yok. Zaten şu anda çalışan hoca var. Önümüzdeki ay yönetim kongreye gidecek zaten. Şu anda isimler yazılabilir ama ben bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ben tabii ki de Beşiktaş ile çalışmak, görev almak her zaman isterim. Daha önce de görev aldım, tekrar çalışmak isterim” açıklamasını yaptı.

“Aileler çocuklarını kendileri getiriyor”

Türkiye’de alt yapı konusunda hala umutlu olduğunu belirten Çalımbay, “Ben Beşiktaş’ın alt yapısından yetiştim. Şu an alt yapıda tam bir ağırlık var mı bence yok. Şu an alt yapıda oynayan çok iyi futbolcularımız var. Bizim dönemimizde ailelerimiz izin vermiyordu ama şimdi öyle değil. Aileler çocuklarını ellerinden tutup getiriyor futbolcu olsunlar diye. Ayrıca bizden futbolcu çıkmama şansı yok. Yeter ki biz anlayışlı bakalım” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar