Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes

THY Euroleague finalinde Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. Temsilcimiz, Fenerbahçe'den sonra bu kupayı kazanan ilk Türk takımı oldu. Anadolu Efes koçu Ergin Ataman da Euroleague'i kazanan ilk Türk antrenör unvanını aldı.

Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes - Sayfa 1

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, Avrupa'da tarih yazdı. Euroleague finalinde temsilcimiz Barcelona'yı 86-81 yenerek kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

1 5
 
Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes - Sayfa 2

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye 10. Avrupa kupasını getirdi. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazandı ve Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza attı.

2 5
 
Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes - Sayfa 3

Anadolu Efes, şampiyonluğa ulaştı ve Ergin Ataman, Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup ve EuroLeague'i kazanan ilk ve tek coach olarak adını tarihe yazdırdı. Ataman ayrıca, farklı takımla Avrupa şampiyonluğu yaşayan 3. isim olarak da tarihe geçti. 

3 5
 
Euroleague'de şampiyon Anadolu Efes - Sayfa 4

Şu ana kadar bunu başaran diğer iki coach Dusan Ivkovic (EuroLeague, EuroCup, Saporta ve Koraç) ile Aito Garcia Reneses (EuroCup, Saporta, Koraç ve EuroChallenge) olmuştu.

4 5