Borini’de çözüm takas formülü

Süper Lig’de zirve yarışını sürdürmek isteyen Beşiktaş’ta transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-Beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş’in ısrarla istediği Borini’de teklifini yenilerken son olarak Jackson Muleka’yı da takasta kullanmak için Karagümrük’e önerdi.

Borini’de çözüm takas formülü
Son Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 09:21
21 Şubat 2023 Salı 09:20

Spor Toto Süper Lig’de inişli çıkışlı bir performans gösteren Siyah-Beyazlılar, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde puan sıralamasında 4.sırada yer alıyor. Takımdaki eksik bölgeler için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş yönetimi ara transfer dönemini en hareketli geçiren kulüplerden oldu. 5 yeni isimle kadrosunu güçlendiren Kara Kartal, ilk olarak eski yıldızı Vincent Aboubakar’ı renklerine bağlamıştı.

Süper Lig’i tanıyan isimlerle de sözleşme imzalayan Siyah-Beyazlılar tecrübeli teknik adam Şenol Güneş’in çok istediği Konyaspor’da futbol oynayan Amir Hadziahmetovic’i, Kaysersipor’dan Onur Bulut’u ve Gaziantep FK forması giyen Alexandru Maxim’i kadrosuna katmıştı. Stoper hattını da Sampdoria’dan Omar Colley ile sağlama alan Beşiktaş, son olarak Fatih Karagümrük forması giyen sezonun flaş oyuncularından Fabio Borini’yi kadrosuna katmak için yoğun çaba harcıyor.

Bu sezon Fatih Karagümrük formasıyla 21 maçta 14 gol ve 8 asistlik performans ortaya koyan 31 yaşındaki İtalyan sol kanat için Karagümrük yetkilileri ile ilk aşamada anlaşamayan Beşiktaş yönetimi devreye yeni bir plan soktu. Sezon başında bonservisine 3.5 milyon euro verilerek Standard Liege takımından transfer edilen Jackson Muleka’yı takas olarak teklif edecek. Transfer sürecinin başından beri görüşmelerini sürdüren Siyah-Beyazlılar, Muleka teklifiyle Fatih Karagümrük yönetimiyle anlaşmayı umuyor. Bu sezon Beşiktaş formasıyla 14 maçta ilk 11’de başlayan Demokratik Kongolu forvet 5 gol atıp 1’de asist katkısı vermişti. Bu sezon gösterdiği performansla büyük kulüplerin dikkatini çeken Borini için, Fenerbahçe’nin de devreye girdiği ancak transfer sürecinin başından beri Borini’nin Beşitktaş’ı istediği öğrenildi.

Öte yandan teknik direktör Şenol Güneş’in gözden çıkardığı oyunculardan olan N’Koudou’nun da sözleşmesinin feshedilmesi bekleniyor. Adana Demirspor’a transfer olmak isteyen N’Koudou, Beşiktaş yönetimine fesih bedelini ödedikleri taktirde takımdan ayrılacağını belirtti. 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Kamerunlu oyuncu 1.6 milyon euro olan yıllık ücretini aldıktan sonra sözleşmesini feshetmek istiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar