için kaldı

Beşiktaş kupada uzatmalarda yıkıldı

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş kupada uzatmalarda yıkıldı
Son Güncelleme: 16 Ocak 2020 Perşembe 05:47
16 Ocak 2020 Perşembe 05:47

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk karşılaşmasında TFF 1. Lig ekibi BB Erzurumspor, Beşiktaş'ı konuk etti.

Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Erzurumspor'un 3-2'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Erzurumspor'a galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Hasan Ayaroğlu, 67. dakikada Oltan Karakullukçu ve 81. dakikada penaltıdan İbrahim Akdağ attı. Beşiktaş'ın gollerini ise 35. dakikada penaltıdan Kevin N'Koudou ve 88. dakikada frikikten Caner Erkin kaydetti.

Mücadelenin rövanşı, 22 Ocak Çarşamba günü saat 20.30'da Vodafone Park'ta oynanacak.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece olduğu kentte taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi. Kentin yanı sıra çevre illerden çok sayıda Beşiktaş taraftarı, kupa maçında, sahada kendilerine ayrılan bölümde maçı izledi. Ev sahibi ekibin taraftarları ise kendilerine ayrılan tribünü büyük oranda doldurup, İbrahim Erkal şarkılarıyla takımlarını destekledi. Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular "Şükür kavuşturana dadaşım" pankartıyla sahaya çıktı.

BEŞİKTAŞ'TA BURAK YERİNE UMUT

Beşiktaş, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısına Karius, Ruiz, Umut Nayir, Oğuzhan Özyakup, Elneny, N'Koudou, Necip Uysal, Rebocho, Vida, Caner Erkin ve Diaby 11'i ile çıktı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ilk 11'inde ise Kayacan Erdoğan, Merthan Açıl, Batuhan Artarslan, Hasan Ayaroğlu, İbrahim Akdağ, Hamroun, Ba, Emre Gültekin, Osman Çelik, Rashad, Oltan Karakullukçu yer aldı.

ERZURUMSPOR, MÜTHİŞ GOLLE ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 12. dakikasında Beşiktaş ceza sahası dışına seken topta gelişine harika bir vuruş yapan Hasan Ayaroğlu, topu Karius'un solundan ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

N'KOUDOU PENALTIYI ALDI, GOLÜNÜ ATTI

33. dakikada Erzurumspor kalecisinin kale vuruşu kısa düştü ve N'Koudou orta sahada topla buluştu. Erzurumsporlu oyuncuyu bire bir yakalayan Fransız futbolcu, hızını kullanarak rakibinden sıyrıldı, ceza sahasına girdiği anda rakibi tarafından yere düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Koray Gençerler, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için Umut Nayir'den topu rica eden N'Koudou, penaltıyı gole çevirdi ve mücadeleye eşitliği getirdi: 1-1!

OLTAN İYİ YÜKSELDİ, ERZURUM 2-1 YAPTI!

67. dakikada sol kanattan gelişen Erzurumspor atağında ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Oltan Karakullukçu, takımını bir kez daha öne geçiren golü attı.

CANER ERKİN'DEN FRİKİKTEN EŞİTLEDİ: 2-2!

90 dakikanın bitimine 2 dakika kala Erzurumspor ceza sahası önünden bir serbest vuruş kazanan Beşiktaş'ta topun başına Caner Erkin geçti. Kalecinin sol alt köşesine çok sert ve düzgün bir vuruş yapan Caner, skora 2-2'lik eşitliği getirdi.

BEŞİKTAŞ, 90+1'DE YIKILDI!

Kalesinde golü gördükten sonra atağa kalkan Erzurumspor, korner atışı kazandı. Korneri karşılayan Beşiktaş savunması, topu uzaklaştıramadı. Ceza sahası içine düşen topta Mücahit Albayrak, sert bir şut çıkardı. Mücahit'in şutunda top, Victor Ruiz'in eline çarptı ve hakem Koray Gençlerler beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen İbrahim Akdağ, penaltıyı golle sonuçlandırdı ve Erzurumspor, karşılaşmadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar