Ersun Yanal: "Belki de Galatasaray'ı şampiyonluktan ettik"

Berabere biten tartışmalı derbi sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, basın toplasında maçı değerlendirdi.

Ersun Yanal: "Belki de Galatasaray'ı şampiyonluktan ettik"
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Nisan 2019 Pazartesi 10:57

Berabere biten tartışmalı derbi sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, basın toplasında maçı değerlendirdi. Maçın zorluk derecesinin yüksek olduğunu belirten Yanal;

"Bu maçlar forma, arma maçıdır bizim için. Arma ve forma mücadelesinde her isteyen takımın buradan puan alması zordur. Bir kez daha bugün bunu ortaya koyduk. Belki de Galatasaray'ın yakalayacağı avantajı engelleyerek şampiyonluktan ettik. Oyuncularım bugün arma ve forma maçını başarıyla tamamladı."

Hasan Ali Kaldırım'ın kırmızı kart görmesinin doğru karar

"Biz hakemlerin yönetilmesinden şikayetçiydik. Hasan Ali Kaldırım'ın kırmızı kart görmesinin doğru karar. Televizyona bakıp karar vermek kolay. VAR'a gidilen koşullar açık ve net. VAR'ı çok iyi anlamak lazım. VAR'a her pozisyonda gidilmez. Bugün biz de birçok pozisyonu burada tartışabiliriz. Bugünkü maçta oyuncumuzun atıldığı pozisyonda hakem doğru karar verdi. Mehmet Topal'ın sarı kart gördüğü pozisyonda, Mehmet adama dokunmadığını söylüyor. O zaman Mehmet Topal'ın oyundan atılması gerektiğini konuşamayız. Eljif Elmas'ın hareketine faul verilen pozisyonda faul yok. Berabere kaldığımız için mutlu olduğumuzu kimse sanmasın. Biz Fenerbahçe'yiz ve galibiyeti isteriz." 

"Geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz"

"Fenerbahçe ve Galatasaray, Türkiye'de derbiye büyüklük katan takımlar. Rekabetin sıralamadaki yeri yok, derbi olunca şartlar ve koşullar çok farklı. Derbinin kalitesini herkese yaşatmak bizim büyük bir arzumuzdu. Fenerbahçe'nin bayramıdır bu maçlar, özel maçlardır. Onlar için de geçerli. Biz bunun duygusuyla sahada tutunmaya, koşmaya çalıştık. Galip gelemedik, çok üzgünüz. Galip gelsek daha farklı duygulara sahip olacaktık. Geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Fenerbahçe'nin buradaki üstünlüğünü kırmak oldukça zor." şeklinde açıklamalar yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar