Başakşehir Braga'yı kendi evinde mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi'nin son haftasında Başakşehir Braga maçı 2-1 Medipol Başakşehir'in galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak Başakşehir Avrupa Ligi'ne veda etti.

Başakşehir Braga'yı kendi evinde mağlup etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
7 Aralık 2017 Perşembe 15:02

UEFA Avrupa Ligi grup maçları 6. haftasında Medipol Başakşehir, Portekiz ekibi Braga'yı ağırladı. 

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi C Grubu final haftasında Braga’yı konuk edecek. Abdullah Avcı’nın öğrencileri son 32 turuna çıkabilmek için öncelikle rakibini yenip iddiası bulunmayan Hoffenheim’ın, Ludogorets’i mağlup etmesini bekleyecekti. Başakşehir, puan kaybetmesi halinde ise diğer maçın sonucuna bakmaksızın Avrupa’ya veda edecekti. 

Ligin son maçında Başakşehir, Portekiz ekibi Braga'yı 2-1 mağlup etti. Ancak 8 puana ulaşan Medipol Başakşehir, Hoffenheim'ın Ludogorets'i ile 1-1 berabere kalması dolayısıyla bir üst tura çıkamadı. Başakşehir de Konyaspor gibi UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-BRAGA MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Fatih Terim Stadyumu'nda dün akşam saat 21.00'de başlayan karşılaşma'da İskoçya Futbol Federasyonu'ndan hakem John Beaton düdük çaldı. Başakşehir-Braga maçı saat 21.00'da TRT 1 ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

İLK KARŞILAŞMADAN BAŞAKŞEHİR MAĞLUP AYRILDI

Medipol Başakşehir ile Braga, bugüne kadar bir kez karşı karşıya geldi. UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında Portekiz'de oynanan müsabakadan turuncu-lacivertliler, 1-1 giden maçta 89. dakikada yediği golle 2-1 mağlup ayrıldı.

MAÇIN ÖZETİ

Medipol Başakşehir, Portekiz ekibi Braga'yı 2-1 mağlup etti. Ancak 8 puana ulaşan Medipol Başakşehir, Hoffenheim'ın Ludogorets'i ile 1-1 berabere kalması dolayısıyla bir üst tura çıkamadı. Başakşehir de Konyaspor gibi UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

GOLLER: Visca, Emre, Epureanu(kk)

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 2 - 1 SPORTING BRAGA

HAKEM: John Beaton

STAT: Başakşehir Fatih Terim

BAŞAKŞEHİR: Mert, Caiçara, Attamah, Epureanu, Clichy, Gökhan, İrfan Can, Visca, Mossoro, Kerim, Mevlüt

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

BRAGA: Matheus, Esgaio, Viana, Silva, Jefferson, Horta, Danilo, Vukcevic, Xadas, Sousa, Martins

TEKNİK DİREKTÖR: Abel Ferreira

TEKNİK ADAM AVCI: ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORUZ

Maçın ardından Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklama yaptı. Avcı, "Sonuna kadar zorladık, önemli tecrübeler kazandık" sözleriyle maçı değerlendirdi.

Teknik adam, "Sonuna kadar zorlamak istedik, sonuna kadar zorladık. Ülke puanına önemli katkılar sağladık. Bu senenin Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde önemli tecrübeler kazandık. Step step üzerine koyan bir takım var" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Abdullah Avcı, maçın ardından yaptığı değerlendirmeleri şu şekilde sürdürdü:

'GALATASARAY'A, BEŞİKTAŞ'A BAKIN'

"Türkiye Ligi, Avrupa'nın en yaşlı ligi. Sadece Başakşehir'den bakmayın. Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a, Beşiktaş'a da bakın. Braga'ya tam takımla oynadım insanlara göre, kaybettim. Oyuncunun sakatlanma riski var, doktor müsaade etmiyor, medya istiyor diye oynatayım mı?"

'ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORUZ'

"Biz oyun gücünü geliştirmeye çalışıyoruz. Galatasaray'ı yeniyorsan, Fenerbahçe'yi deplasmanda yeniyorsan, Beşiktaş'a oyun üstünlüğünü sağlıyorsan, evet, biz de şampiyonluğa oynuyoruz."

'KADRO DERİNLİĞİMİZ YETERLİYDİ'

Abdullah Avcı, "Avrupa kupalarından elenmeniz, Süper Lig yarışında size avantaj sağlar mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Öyle düşünmüyorum. Avrupa kupalarında 5 değişik rakibe ve 5 değişik oyun planına karşı oynadık. Bu bize deneyim kattı. Biz bunları oynamaya devam etsek bundan daha güzel bir şey olamaz.

Kadro derinliğimiz bu mücadeleye yeterliydi. Her zaman sporcu ruhu sonuna kadar gitmek ister. Braga'ya da başarılar diliyorum. Her hafta önemli maçlarımız var, iyi dinlenmemiz lazım. Aralık sonu itibarıyla 30. maçımızı oynayacağız."

Avcı, son olarak, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden Beşiktaş'a başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar