Ali Koç’tan mali durum itirafı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kitlesel kaynak yaratma projesini açıklarken kulübün mali durumu hakkında bilgi verdi. Ali Koç, "Mayıs ayına kadar 60 milyon avro kâr edemezsek…" dedi.

Ali Koç’tan mali durum itirafı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
17 Mart 2019 Pazar 12:58

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Almanya’nın Köln kentinde, Köln Fenerbahçeliler Derneğinin düzenlediği ve Fenerbahçe Yurtdışı Dernekleri temsilcilerinin katıldığı 22. Yıl Balosu’nda konuştu.

Ali Koç, kulübün, borçlarından kurtulup mali bağımsızlığını kazanması için büyük bir kampanya başlatacaklarının açıklayarak, “Fenerbahçe’miz için kitlesel kaynak yaratma projemizi başlatıyoruz” dedi. UEFA’nın Financial Fair Play olarak bilinen kuralları çerçevesinde bazı yükümlülükleri yerine getirme zorunlulukları olduğunu hatırlatan Ali Koç, “Financial Fair Play nedir? UEFA ile üç yıllık bir anlaşma yaptık, bu mayıs ayında bitiyor. Üç yıllık gelir gider tablosunda 30 milyon avro eksi yapma hakkımız var. bugün itibarıyla eksi 90 milyondayız. Mayıs ayına kadar 60 milyon avro kar edemezsek ceza almakla karşı karşıyayız fakat bunu hep beraber aşabiliriz” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar