Ahmet Ağaoğlu kimdir? Ahmet Ağaoğlu Ali Ağaoğlu ile akraba mı?

Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesinde başkan adaylığını açıklayan Ahmet Ağaoğlu kimdir? Ahmet Ağaoğlu Ali Ağaoğlu ile akraba mı?

Ahmet Ağaoğlu kimdir? Ahmet Ağaoğlu Ali Ağaoğlu ile akraba mı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
23 Nisan 2018 Pazartesi 09:44

Daha önceki yıllarda Trabzonspor'da görev yapan ve Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesinde başkan adaylığını açıklayan Ahmet Ağaoğlu'nun kim olduğu ve Ali Ağaoğlu ile akraba olup olmadığı merak konusu oldu. Tüm detaylar azonceoldu'da!

Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul öncesinde başkan adaylığını açıkladı. Trabzonspor'da daha önceki yıllarda da görev yapan Ahmet Ağaoğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından taraftarlar büyük bir heyecan yaşarken, Ahmet Ağaoğlu kimdir, kaç yaşında, kariyeri ve hayatına dair tüm soruları sormaya başladı. İşte Ahmet Ağaoğlu'nun hayatına ve en önemlisi Trabzonspor yıllarına dair bilmeniz gerekenler..

8 Nisan 2018 tarihinde genel kurulda, Ahmet Ağaoğlu ile Metin Kaya, başkanlık için yarıştı. 5 bin 758 üyenin oy kullanma hakkı bulunurken, Bordo-Mavili kulübün 50 yıllık tarihinde 45. yönetim kurulu seçildi. Yeni yönetimin görev süresi aralık ayında yapılacak olağan genel kurula kadar devam edecek. Genel Kurulda başkan adaylarının konuşmalarının ardından oy verme işlemine geçildi.

Oy sayımı sonucunda Trabzonspor'un yeni Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçildi.

Ahmet Ağaoğlu kimdir?

Ahmet Ağaoğlu, 1958 yılında Trabzon'da doğdu. 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden mezun oldu. 1996 yılında Klassis Golf Kulübü'nde golf oynamaya başladı, 2000 yılında Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu, dört yıllık görev süresi boyunca golfün tabana yayılması ve Golf Milli Takımı'nın kurulması doğrultusunda yoğun çaba harcadı. Türkiye'nin golf turizminden 2,5 milyar dolar gelir elde etmesi hedefiyle 2004 yılında '4 Yılda 100 Golf Sahası' kampanyası nın başlatılmasını sağladı. Golfü Anadolu'ya yaymak ve genç yetenekleri bu spora kazandırmak amacıyla dokuz ildeki pilot okullarda öğrencilere golf eğitimine öncülük yaptı. 2000 yılında 70 civarında olan lisanslı sporcu sayısı 2009 yılında 5,500'e çıktı. 2004 yılının sonunda yeniden Federasyon Başkanlığı'na seçilen Ahmet Ağaoğlu döneminde Türk golfü tarihi başarıları yaşadı.

Milliyet ve Zaman gazetelerinin geleneksel '(2005) Yılın Sporcusu' anketlerinde 'Yılın Spor Adamı' kategorisinde ödül aldı. Türk golfüne yaptığı katkılar nedeniyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Olimpiyat Meşalesi Ödülü'ne layık görüldü. 25 Şubat 2005'te özerk Golf Federasyonu'nun ilk başkanı oldu. 2006 yılında 53. Milliyet gazetesi Yılın Sporcusu anketinde "Yılın Spor Adamı" Ödülüne layık görüldü. 2006 Yılında Cumhuriyet Gazetesi tarafından Türk Sporuna yaptığı katkılardan dolayı "Spor Özel Ödül'üne layık görüldü. 2008 yılı sonunda yeniden 4 yıllığına Türkiye Golf Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.

1993 yılında Sadri Şener başkanlığındaki Trabzonspor Yönetimi'nde idarecilik yapan Ağaoğlu 2000-2002 yılları arasında Özkan Sümer döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Bir yandan Federasyon başkanlığını yürütürken fırsat buldukça golf oynayan Ağaoğlu, uzak yol gemi kaptanı ve pilotdur. Evli ve iki çocuk babası Ağaoğlu, ingilizce biliyor. 1993 ve 2000/2002 yıllarında Sadri Şener ve Özkan Sümer'in Başkanlıkları döneminde görev yapan Ahmet Ağaoğlu, Trabzon ve Trabzonspor'u 2013 yılında Son Kapak'a şu sözlerle anlatmıştı:

Trabzonspor her Trabzonlunun damarında, kanında olan bir şeydir. Futbolsuz ve Trabzonspor'suz onlar için mümkün değildir. Çocuklar doğduktan sonra öğrendiğin dördüncü kelime Trabzonspor'dur. Anne, baba, mama ve Trabzonspor. Küçük çocuktan 82 yaşındaki nineye kadar Trabzonsporludur. Bende öyleyim.

Ahmet Ağaoğlu ve Ali Ağaoğlu gerçekten akraba mı?

Ahmet Ağoağlu yine 2013 yılında Son Kapak'a verdiği röportajda Ali Ağaoğlu ile akraba olup olmadıkları yönündeki soruya, Kendisiyle hiçbir akrabalığım yoktur. Ama sevdiğim bir arkadaşımdır. Hos bir tesadüf liseyi birlikte Kabataş Erkek Lisesi'nde okuduk. Benim adım Ahmet Ali Ağaoğlu'dur . Lisede Ali Ağaoğlu denirdi. O yüzden okulda çok karıştırılırdık. Allahtan ikimizin de dersleri pek iyi olmadığı için bu karıştırmalar bizi pek etkilemedi. Bizi birbirimize de çok benzetirler. Abi kardeş sanırlar." yanıtını vermişti.

Ali Ağaoğlu Kimdir?

Ali Ağaoğlu, 3 Mart 1954 tarihinde, Trabzon'a bağlı olan Of ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul'da döneminin tanınmış müteahhitleri arasındaydı. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında okurken bir yandan da inşaatlarda bu mesleği temelden öğrenen Ali Ağaoğlu, 1975 yılında babasının geçirdiği ciddi bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti ve bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kaldı.

1977'de babasıyla ticari olarak yollarını ayıran Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubunu kurdu. İnşaat, turizm ve hizmet sektörlerinde büyük iştirakleri olan Ağaoğlu, 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri inşa etmeye başladı. Ağaoğlu, özellikle 1990'lı yılların sonlarında başladığı "My" konseptli yaşam alanları projeleri ile biliniyor. My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerinde başarılı projelere imza attı.

My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerine büyük bir canlılık getiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, 2010 yılını 1 milyar TL'lik bir ciroyla kapatırken, 2011 yılı için kendisine 2 milyar TL'lik bir hedef koyarak alanında liderliği sürdürmekte. Şirketinin televizyonda yayınlanan reklamlarında rol alarak halk ile yakın ilişkiler kuran, farklı bir iş adamı profili çizen Ağaoğlu, iş yaşamının yanı sıra özel hayatı ve lüks araba tutkusuyla da kendisinden bolca sözettirdi. Aralarında Ferrai, Tesla ve Bentley'in de bulunduğu lüks araba koleksiyonu ile pek çok gazeteye ve tv programına haber olan başarılı iş adamı, lüks araba tutkusu ile tanınıyor.

Ali Ağaoğlu, şu ana kadar dört kez nikah masasına oturdu ve renkli özel hayatıyla da ilgi çeken iş adamlarından biri oldu. Mart 2013 itibariyle Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8., dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar