THY Yeni Havalimanı’na nasıl taşınacak?

Ekim ayında resmi olarak açılmasıyla Atatürk Havalimanı, Yeni Havalimanı’na taşınacak. Peki Bu taşınma nasıl olacak? Uçuşlar etkilenecek mi? Detaylar haberimizde…

THY Yeni Havalimanı’na nasıl taşınacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Nisan 2018 Çarşamba 11:15

Yeni Havalimanı’nın resmi açılışı 29 Ekim’de yapılacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı taşınma detaylarını açıkladı.

CNN Türk’te yer alan habere göre, dünyanın en büyük taşınması olacak olan Atatürk Havalimanı’nın taşınması 30 Ekim gecesi 03.00’te başlayacak ve 31 Ekim 23.55’e kadar sürecek.  

UÇAKLAR NASIL TAŞINACAK?

Yeni Havalimanı’na taşınma işlemi 45 saat sürecek. Peki uçaklar nasıl taşınacak seferler iptal olacak mı?

Tüm uçuş şirketleri yabancı şirketlerde dahil olmak üzere uçuşlarını durduracak.  Bazı uçaklar ise Atatürk Havalimanı'ndan yolcusuz kalkış yapacak ve 3. havalimanına inecek. 1 Kasım itibari ile de farklı şehirlerden kalkan tüm uçaklar yeni havalimanına inecek.

30 Ekim gecesi 03.00’te başlayacak olan taşınma 31 Ekim 23.55’e kadar sürecek. Bu 12 saatlik sürede uçuş yapılmayacak. Bu tarihlerde seyahat planları yapanların dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

 İlk etapta yer hizmetleri veren şirketler ve teknik ekipler gidecek. Taşınma için 1500 TIR kullanılacak. Yeni Havalimanı’nın ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli olacak. Tamamı bittiğinse ise bu sayı 150 milyona  çıkacak.

“YÜZ YILIN TAŞINMASI”

Taşıma işlemini yüz yılın taşınması olarak nitelendiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, İlker Aycı işlerini gururla yaptıklarını söyledi. Aycı, “172 uçak Atatürk Havalimanı’ndan intikal uçuşları ile gidecek. Bu 172’den 149 tanesi Atatürk Havalimanı’ndan kalkacak fakat kalan diğer 23 tanesi çevre havalimanlarından boş uçuş yaparak kalkacaklar” dedi

 Aycı, yolcuların 2 ile 3 saat öncesi yeni havalimanında olmaları gerektiğini söyledi. Çalışanların özel bir eğitimden geçtiğini söyleyen İlker Aycı dünyanın önemli şirketlerinden danışmanlık aldığını belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar