Aycı: Metro açılınca 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, metronun açılması ile Yeni Havalimanı’ndan şehir merkezine 26 dakikada ulaşılacağını söyledi.

Aycı: Metro açılınca 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
9 Ağustos 2018 Perşembe 11:07

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yaptığı basın toplantısında konuştu. Aycı geçen yıla göre THY yolcu sayısının yüzde 17,4 yükseldiğini belirtti. Yüzde 80,4 oranla THY tarihinin en yüksek doluluk oranına sahip olduğunu ifade eden Aycı,  THY Kargo’nun dünyanın en büyük üçüncü kargo havayolu olma yolunda ilerlediğini söyledi.

“ŞEHİR MERKEZİNE 26 DAKİKA”

Yeni Havalimanı hakkında da konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Metro açılınca 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak” dedi.

 Yeni Havalimanı’na geçişin havacılık tarihinin en büyük göçü olduğunu belirten Aycı,  taşınma operasyonunda 15 bin TIR’ın kullanılacağını yazdı. 33 bin THY personelinin Yeni Havalimanı’na taşınacağını bildiren Aycı, “THY'nin yeni havalimanında 10 bin metre karelik bir özel yolcu salonu (launch) olacak” açıklamasını yaptı.

Aycı, “Taşınma operasyonu yaklaşık 45 saat sürecek. Karadan taşınma aynı 1453'teki İstanbul'un fethinde gemilerin karadan Haliç'e indirilmesi gibi olacak ve 40 bin araçlık otopark olacak" ifadelerini kullandı.

İLK UÇUŞ NE ZAMAN?

İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuş 31 Ekim 2018 saat 14:00'da İstanbul'dan Ankara'ya yapılacak. İlk dış hat uçuşları KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştirilecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar