İmamoğlu'ndan olaylı derbi yorumu: Siyaset sporun her alanına girdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olaylı geçen Fenerbahçe-Trabzonspor maçı üzerinden sporda siyasetin etkisine dikkat çekti ve sporda siyasetin olmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 2027 Avrupa Oyunları için İstanbul'un adaylığını da duyurdu.

İmamoğlu'ndan olaylı derbi yorumu: Siyaset sporun her alanına girdi
Son Güncelleme: 20 Mart 2024 Çarşamba 14:21
20 Mart 2024 Çarşamba 14:19

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan futbol maçına atıfta bulunan İmamoğlu, sporda siyasetin zararlı etkilerine işaret etti. Sporun siyaset üstü bir değer olduğunu belirten İmamoğlu, "Spor, partiler ve siyaset üstüdür. Sporu siyasetten tamamen temizleyelim" ifadelerini kullandı.

SPOR ALANINDAKİ YATIRIMLAR VE HEDEFLER

Beş yıllık görev süresince İstanbul'da spor alanında gerçekleştirdikleri projelerden ve yeni dönemdeki hedeflerden bahseden İmamoğlu, çocuklar ve gençler için spor hakkının önemine vurgu yaptı. İmamoğlu, "Çocuklara ve gençlere en önemli kentli haklarından biri olan spor hakkını vermek ve İstanbul’u olimpik ve paralimpik sporların kenti yapmak için çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2027 AVRUPA OYUNLARI'NA EV SAHİPLİĞİ HEDEFİ

İmamoğlu ayrıca, İstanbul'un kısa dönemli hedeflerinden birinin 2027 Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmak olduğunu açıkladı. Bu konuda gerekli girişimlerin hızla sürdürüldüğünü belirten İmamoğlu, "2027 Avrupa Oyunları'nın ilk imzasını kısa zaman içinde atacağız ve bunun müjdesini de size vereceğiz" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar