Kurum: Sandık milletin mahkemesidir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Roman Vatandaşlarımızla İftar Buluşması Programı’na katıldı.

Kurum: Sandık milletin mahkemesidir
Son Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 13:38
27 Mart 2024 Çarşamba 13:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Roman Vatandaşlarımızla İftar Programı’na katıldı. Toplumun en neşeli insanlarıyla iftar sofrasında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Murat Kurum, ‘’Bugün merhametiyle, sevgi dolu bakışlarıyla, neşeleriyle, güler yüzleriyle kendisini her an her yerde hissettiren; enerjisiyle, coşkusuyla İstanbulumuza değer katan Roman kardeşlerimizle bir aradayız.

Sizlere çok sevdiğiniz birinden; Kasımpaşada Roman kardeşlerimizle büyüyen çok özel birinden; sizlerle aynı okula giden, aynı camide omuz omuza ibadet eden, Romanların kahramanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini getirdim.’’ dedi.

‘’Roman kardeşlerimiz tarihimizin vazgeçilmez bir parçası olmuştur’’

 Anadolu’yu, her dalında ayrı bir çiçeğin açtığı büyük bir çınar olarak tanımlayan Kurum, ‘’Biz bu çınarın bir parçası olarak, binlerce yıldır birbirimize gönlümüzü açtık, birbirimizi gönül dünyamızda ağırladık. Bin yıllar boyunca bu topraklarda kardeş olduk, akraba olduk, dost olduk, yaren olduk. Roman kardeşlerimiz bizim tarihimizde her zaman adından, kendisinden övgüyle söz ettirmiştir, tarihimizin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bu toprakların mayası, harcı olmuştur.

Öyle ki İstanbul Fatihi Sultan Mehmetin fermanıyla Romanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması güvence altına alınmıştır.

Biz o günden bugüne bu topraklarda etle tırnak gibi yaşadığımız siz Roman kardeşlerimizi Allah için çok seviyoruz, bu ülkenin en güzel rengi olduğunuz için çok seviyoruz.

Neşenizle, sevginizle, tıpkı bugün olduğu gibi salonlara sığmayan şu coşkunuzla hep yanımızda oldunuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. Omuz omuza vererek nice badirelerin, nice zorlukların üstesinden geldik.

Hiç şüphesiz Türkiyenin bugünlere gelmesinde sizlerin çok ama çok büyük emeği var. Türkiyenin demokratikleşmesinde, devletimizin sosyal devlet kimliğinin güçlenmesinde sizlerin çok büyük katkısı var.

Ben İstanbulumuzun ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan Türkiyenin Romanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim her birinizden razı olsun.’’ sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

‘’Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz o kutlu güne sayılı günler kaldı’’

Her zaman Roman vatandaşların yanında ve gönlünde olduklarını vurgulayan Murat Kurum, ‘’İşte bugün yüreğinizdeki, gönlünüzdeki o buruk gülümsemenin farkındayız. Dertlerinizin, sorunlarınızın farkındayız. Bugün İstanbulda sizlere kırgın baharlar yaşatıldığını biliyorum.’’ dedi.

Kurum, İstanbulluların bu şehirde yaşadığı eziyetten muzdarip olduğunu söyledi. Romanların ‘Yol, hedefin bir parçasıdır’ sözünü anımsatan Kurum, hedeflerine ve hayallerine giden yolda olduklarını

 

belirtti. Kurum, ‘’Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz o kutlu güne sayılı günler kaldı. Biz biliyoruz ki, ancak samimi hayaller muradına kavuşur.

Şimdi bu kardeşinizin, Murat Kurumun da bir hayali var. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul.’’ diyerek İstanbul’a dair hayallerini sıraladı.

Milletin her anında hep yanında olacaklarının altını çizen Murat Kurum, ‘’Size söz veriyoruz. Biz İstanbulumuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Bu söz, eser adamlarının sözüdür. Bu söz, sağlam adamların sözüdür, bu söz Murat Kurum sözüdür.’’ dedi.

‘’İstanbulun kaynaklarını balya balya kendi ikballeri için dağıttılar’’

İstanbul’un iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz olduğuna dikkat çeken Kurum, ‘’Çünkü geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkûm edildi. Bu şehri depreme hazırlayacağız dediler, tek bir çivi çakmadılar.

Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar! Ulaşım sorununu çözeceğiz dediler, tam bir çileye dönüştürdüler. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbulun kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar.

Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular. Yetmedi. İsrafı bitirdik dediler, en büyük israfı yaptılar. İstanbullu hemşerilerimizi ötekileştirdiler. Kadınlarımız arasında bile ev hanımları ve çalışan kadınlar diye ayrımcılık yaptılar. Binlerce kadın emekçimizin ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler.

Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. 100 bin konutu, metro hatlarını, megabüsleri, HIZRAY’ı unuttular. Bu millete yalan söylediler. Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar.’’ sözleriyle mevcut İBB yönetimini eleştirdi.

‘’Sandık milletin mahkemesidir’’

İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceklerini söyleyen Murat Kurum, ‘’Biz onların savurduğu paraları, İstanbulun projelerinde kullanacağız. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbula harcayacağız. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak. Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. İşte o gün, 31 Martta sandık gelecek, hesap kesilecek. Tüm bunların hesabını sandıkta sormaya hazır mıyız?’’ dedi.

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul’da tek bir eser üretmediğini dile getiren Kurum, ‘’Bir de kalkmış bizim projelerimizi eleştiriyorlar. Sen, İstanbulu kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, biz İstanbulun 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen, İBB bütçesi ile seçim kampanyası yaparken biz Elazığ’ın, Malatyanın sokaklarında afetzedelerimizin elinden tutuyorduk.

 

 

Sen, kendi genel başkanını devirmek için gizli gizli toplantılar yaparken, biz İstanbulda 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbulu kaderine terk ederken, biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk.’’ şeklinde konuştu.

‘’Şehrine oy ver ki, İstanbul hizmet bulsun, huzur bulsun, mutluluk bulsun’’

İstanbullulara seslenen ve 31 Mart’ta gerçek belediyecilikten yana olunmasını isteyen Murat Kurum, ‘’31 Martta gelin, İstanbulun geleceğinden yana olun. 31 Martta gelin, sağlam İstanbuldan yana olun. Her oy bir tohumdur. Hizmet görürse yeşerir, emek verilirse fidan olur, karşılık bulursa orman olur. Haydi İstanbul şehrine oy ver. Şehrine oy ver ki, İstanbul hizmet bulsun, huzur bulsun, mutluluk bulsun. Sen yaparsın, sen cesursun. Çünkü sen İstanbulsun. Çünkü sen İstanbullusun. Ve şimdi Roman kardeşlerime soruyorum;

31 Martta İstanbulun fetret dönemini hep birlikte bitirecek miyiz? 31 Martta Yeniden İstanbul diyecek miyiz? 31 Martta İstanbulun muradı diyecek miyiz? 31 Martta sağlam adam Murat Kurum diyecek miyiz? Bizde sizler için 31 Martta Türkiye Yüzyılı romanını, İstanbulda Roman kardeşlerimizle birlikte yazacağız. Yüzünüz her zaman gülsün.’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

‘’İstanbulu muradına erdirecek miyiz?’’

İftar programında konuşma yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise ‘’İstanbula ait bütün hizmetleri öyle birine teslim edelim ki zor günde, dar günde, kolay günde, sevinç gününde sizin yanınızda olsun. Her anınızda hep sizinle beraber olsun. İstanbulu İstanbul yapan 16 milyonla kalpten kalbe, gönülden gönüle konuşsun. Çözüm bulduğu zaman, işini yaptığı zaman da bendiyen değil beraber yaptık, biz yaptıkdiyen bir şehremini olsun. Biz böyle birini bulduk. Haberin olsun İstanbul. O kardeşimiz Allah’ın izniyle İstanbulu muradına erdirecektir. Beklenen murat gelmiştir. Az kalmıştır ve oy veren, oy vermeyen ayrımı yapmadan, genç yaşlı ayrımı yapmadan, şehir ayrımı yapmadan gayret gösteren bir kardeşimiz. Hazırsanız soruyorum. 31 Mart akşamı sandıklar açıldığı zaman İstanbulu muradına erdirecek miyiz? İstanbula, şehirler sultanına şehir emini olarak Murat Kurum kardeşimizi Büyükşehir Belediye Başkanı yapmaya var mıyız?’’ dedi.

Konuşma için kürsüye çıkan Murat Kurum’a, seçim kampanyası için kendisine özel şarkı besteleyen Orhan Gencebay eşlik etti. Şarkıya tempo tutan Gencabay ve Kurum’ a tüm salon alkışlarla eşlik etti.

İftar programına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar