Özgür Özel'den emekli maaşı açıklaması: Meral Hanım’la emekli ittifakında buluştuk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklinin aldığı maaşa dikkat çeken Özel, "Emekli enflasyon canavarına yem edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya, Gazipaşa’da yaptığı konuşmada “Meral Hanımla Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk” dedi.

Özgür Özel'den emekli maaşı açıklaması: Meral Hanım’la emekli ittifakında buluştuk
Son Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 15:36
18 Mart 2024 Pazartesi 15:36

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Antalya Gazipaşa'da konuştu. Özel, CHP'nin kapılarının herkese açık olduğunu belirterek "Bu evde herkese yer vardır çünkü tapusu Özgür Özel'de değildir" dedi.

Özel’in açıklamaları şöyle:

"CHP'ye baba evi diyorum. Başı sıkışan, derde düşen baba evine geliyor çünkü biliyor ki baba evinde yeri hazır. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi partiye üye olursa olsun esnafın, çiftçinin, memurun emeklinin bu zor günlerinde CHP dedelerinin partisidir ve bizim baba evimizdir. Bu evde herkese yer vardır çünkü tapusu Özgür Özel'de değildir. Kemal Bey'de de yoktur. Ne Bülent Ecevit'tedir ne de İsmet Paşa'da... Bu evin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını kutlayan Özel, "Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü. Bu ülkedeki herkesin dedelerinin kefensiz yattığı Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümüzdeyiz. Bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyorum. Bir yerel seçim gündeminde buradayız. 18 Mart’ta eğer buralardaysanız gideceğiniz yer adını Atatürk’ten alan Gazipaşa’dan başka bir yer olamaz." dedi.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Antalya bu iktidarın üvey evladı. AKP 2023 yılında 73.6 milyar lira vergi tahsilatı alındı buradan. Türkiye’deki milli gelirin 3,3’ünü üretmiş. Burada 55 milyar dolarlık turizmin 25’i yapılmış. Peki yatırım planında Antalya’ya ne verilmiş 7.1 milyar. Yani 10 almışlar 1 vermişler. Antalya’nın hakkını yemişler. Antalya’nın üvey evlat olmasına izin vermeyeceğiz. Bu kentin her yönüyle kollanması lazım. Bugün Antalya’ya gelen turist günde 99 dolar harcıyor. Bu dünyanın en düşük rakam.

'EV SAHİBİ OLMA İMKANI KALMADI'

50 dönüm değerli bir yer var. Burayı yönetmek isteyenler oraya çökmek için istiyorlar. Ben Gazipaşalıları biliyorum rantçılara asla izin vermezler. TÜİK enflasyonu 4,53 olarak açıkladı. 1 aylık enflasyonumuz 115 ülkeden fazla. Konutta inanılmaz bir artış var. Antalya’da Rusya Ukrayna savaşından sonra fiyatlar fırladı. Konut fiyatlarının en düşüğü 15 bin lira oldu. Antalyalılar büyük sıkıntılar çekiyor. Dededen babadan bir konutun yoksa… Elinde milli piyango biletin yoksa -ki o da kimlere çıkıyor- ev sahibi olma imkanları kalmadı.

Emekliler ilk emekli olduklarında 1,5 asgari ücret alıyorlardı. Tayyip bey hiç karışmasa 26 bin lira olacaktı. Ama enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek enflasyon canavarına yem ettiler."

'MERAL HANIM'LA EMEKLİ İTTİFAKINDA BULUŞTUK'

Özel, konuşmasının devamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile emeklilerin sorunları konusunda ortak noktada olduklarını belirterek “Meral Hanım'la Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar