Kurum, Memur-Sen'i ziyaret etti: Memurlar ulaşımdan ve sosyal tesislerden indirimli faydalanacak

Memurların İstanbul’da yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Kurum, “Bu manada bilhassa sosyal tesislerimizden, burada yaşayan memur kardeşlerimizin, belediyede çalışan kardeşlerimiz veya burada indirim hakkı sunduğumuz diğer kardeşlerimiz gibi memurlarımız da indirimli bir şekilde faydalanacaklar'' dedi.

Kurum, Memur-Sen'i ziyaret etti: Memurlar ulaşımdan ve sosyal tesislerden indirimli faydalanacak
Son Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 22:33
7 Şubat 2024 Çarşamba 22:27

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Memur-Sen İstanbul İl Başkanlığı ziyaretinde, İstanbul için değişim zamanının geldiğini vurguladı. Kurum, İstanbul artık değişim istiyor. İstanbul artık güçlü bir şekilde 31 Mart'a ben hazırım diyor. Ve bunu gittiğimiz her yerde de görüyoruz. Biz 31 Mart'ta İstanbul'un başkanı olmayacağız. Memur-Sen'in, işçi kardeşlerimizin, memur kardeşlerimizin, İstanbulluların kardeşi olmaya adayız.” sözleri ile hayata geçirmek istedikleri projelere yönelik kararlılıklarını ifade etti. Kurum’un değindiği bir başka konu da memurların ev sahibi olma imkanına yönelikti. Bu noktada memurlar için uygun şartlar sunacaklarını belirten Kurum, “İstanbul'da sendikalarımızın kuracağı, vatandaşımızın ucuz sosyal konut  edinebileceği, İstanbul'daki dönüşüme katkı sunacak, İstanbul'daki konut kiralarına, konut fiyatlarına ilişkin bu fiyatları aşağı çekecek her türlü projeye maddi manevi destek vereceğiz. Bu çalışmayı bütün sendikalarımızda olduğu gibi Memur-Sen'imiz de başlatsın istiyorum. Ve 1 Nisan'da ilk iş olarak yine memurlarımızın uygun şartlarda ev sahibi olabileceği adımı inşallah tüm sendikalarımızla birlikte atacağız. Bunu söylerken 365 bin konut yapmış, her afette milletin yanına gitmiş, iki saat sonra orada olmuş, günlerce aylarca orada kalmış, 46 bin afet konutunu bitirmiş, en son Maraş depreminde 3 ayda 180 bin konutu başlatmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Biz söylersek, yaparız. Bizim diğerlerinden farkımızın, sözümüzü gerçekleştirmemizdir. O yüzden 'Gerçek Belediyecilik' diyoruz. O yüzden milletin derdiyle dertlenen kadrolarız diyoruz. Ve bu anlayışla hep çalışacağız, koşturacağız, üreteceğiz.” dedi.

“Memurlar ulaşımdan ve sosyal tesislerden indirimli faydalanacak”

Memurların İstanbul’da yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Kurum, “Bu manada bilhassa sosyal tesislerimizden, burada yaşayan memur kardeşlerimizin, belediyede çalışan kardeşlerimiz veya burada indirim hakkı sunduğumuz diğer kardeşlerimiz gibi memurlarımız da indirimli bir şekilde faydalanacaklar. Yine belediyemizin hizmetleri olan; spor salonlarında, mahalle bahçelerinde, kıraathanelerde, kütüphanelerde memur kardeşimin bizden beklentisi ne ise oturup o sorunlara ilişkin adımlarımızı atıyor olacağız. Ulaşımda belli bir kesime verilen indirimden, memurlarımızın da istifade edeceği anlayışı, tüm bu hizmetlere yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu manada ulaşımda da elimizi taşın altına koyacağız. Her işte olduğu gibi, her hizmette, her beklentide olduğu gibi biz vatandaşımızla el ele vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’un kaybolan yıllarını birlikte kazanacağız”

İstanbul’un yıllardır yeterli hizmeti alamadığını vurgulayan Kurum, “İstiyoruz ki İstanbul'un bu kaybolan yıllarını, İstanbullular ile birlikte bir an önce geri kazanalım. İstanbul'un 570 yıllık gururunu, onurunu hep birlikte yeniden yağa kaldıralım. Bu kutlu şehri, bu aziz şehri yeniden özgürlüğüne kavuşturacak adımlar atalım. Ve hep birlikte milletimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, memurlarımızın mutlu olduğu; huzurlu olduğu İstanbul'umuzu yeniden tesis edelim diyorum. Biz bütün İstanbul'u kucaklayacağız.” dedi. 1 Nisan’dan itibaren durmadan çalışacaklarını ifade eden Kurum, “Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizin parlayan yıldızı İstanbul'u sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Milletimiz için daima çalışacağız. Milletimizin bizden beklentileri ne ise hep o beklentilerin yanında olacağız.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar