Kurum: Refah Partili, CHP'li belediyecilik anlayışının ne olup olmadığını en iyi bilen seçmendir

Yeniden Refah Partisi seçmenine seslenen Murat Kurum, “Bizim siyasi ekibimiz Rahmetli Erbakan Hoca’mızın hayalleri için 81 ilde hizmet ediyor. O hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Yeniden Refahlı seçmen oyunun kime yarayıp yaramayacağını, CHP'li belediyecilik anlayışının ne olup olmadığını en iyi bilen seçmendir.” şeklinde konuştu.

Kurum: Refah Partili, CHP'li belediyecilik anlayışının ne olup olmadığını en iyi bilen seçmendir
Son Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 13:09
28 Mart 2024 Perşembe 12:59

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, HaberTürk’te yayınlanan ‘Seçime Doğru Özel’ programına konuk oldu, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim kampanyası sırasında sahada yaptığı gözlemleri paylaşan Murat Kurum, “Yaklaşık 90 gündür hayallerimizi, projelerimizi anlatıyoruz. Çalışılacak 3 gün kaldı. Milletimiz sandıkta iradesini yansıtacak. Sandık günü, milletin hesap sorma günüdür. Vatandaşımızın takdiri başımızın üstünde. 31 Mart’ı da demokrasi şöleniyle yaşamak istiyoruz.” dedi.

“Vatandaşımızın eserden ve sağlam adamlardan yana tavır koyacağını düşünüyoruz”

İstanbul’un beklentilerini yakaladığı ölçüde seçmenin kendisine gösterdiği ilginin de arttığını belirten Murat Kurum, “31 Mart’ta milletimiz şunun kararını verecek; 5 yıllık süreçte yapılanları iyi veya kötü takdir ediyorlar. Milletimiz, ‘İstanbul’un geleceği adına deprem korkusu gündemden tamamen çıkartılsın, İstanbul’daki trafik çilesi bir an önce bitsin’ diyeceğinin kararını verecek. Herkesin güvenle yaşadığı, annelerimizin ve evlatlarımızın umut içinde yaşadığı bir İstanbul olsun istiyoruz. Sandıkta vatandaşımızın eserden, hizmetten, sağlam adamlardan yana tavır koyacağını düşünüyoruz. İlk günden itibaren başlayan sevgi seli giderek büyüdü.” ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, asrın felaketi sonrası 11 ilde başlattığı yeniden inşa projelerini anlattı. Birçok konutun teslim edildiğini hatırlatan Kurum, “Biz hep sözümüzü tuttuk. Hiçbir zaman sözünü unutan tarafta olmadık. Seçim meydanında ‘şunu yapacağım, bunu yapacağım’ dedikten sonra vaatleri hatırlamamak kadar kötü bir durum olamaz diye düşünüyorum. Bizlere düşen görev vatandaşın taleplerini yerine getirmektir. 81 ile 550 ziyaret yaptım ve verdiğim sözleri tuttum. İstanbullu hemşehirlerimin karşına geçtiğimde, ben yaptığım işleri sayabiliyorum. 365 bin konut dönüşümü başlatılmış, sosyal yaşam alanları, 40 tane tarihi meydanın ihyası yapılmış. Elazığ, Malatya, İzmir, Bartın, Kastamonu ve Rize’deki afetlere gittik. Verdiğimiz sözleri de tuttuk. 11 ilimizi etkileyen asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutun inşasını başlattık. Şimdi o konutlar teslim ediliyor. Bu yüzden ‘sağlam adamlar’ın seçimi. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da böyle diyor. ‘Murat Kurum dediyse yapar’ sözü bizim için her şeyden öte.” şeklinde konuştu.

“1,7 puan farkla kazanacağız”

Seçim öncesi anket yaptırdıklarını söyleyen Murat Kurum, son durumu canlı yayında açıkladı. İstanbul’u iyi tanıdığını vurgulayan Kurum, “İstanbul’da 9 sene genel müdürlük, 5 sene şube müdürlüğü yaptım. Bakanlık sürecimde de bir ayağım hep İstanbul’daydı. 39 ilçede eserlerimiz var. Konuya hakimiz ve İstanbul’un sorunlarını biliyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’nda İstanbul Vizyonu’ lansmanında bir çözüm ortaya koyduk. Deprem, trafik, sokak hayvanları, yeşil alanlar ve sosyal konutlara kadar, bunlar çalışarak oldu. Bilim insanlarımızla birlikte çalıştık. Seçim sürecinde muhalefet bize bunları sormadı. Onlar da biliyor. CHP’li seçmenimize de sorsanız söyler; ‘Murat Kurum diyorsa yapar.’ Saha seçimin dilidir. Vatandaşımızın ilgisi, alakasını hep gördük. Benim gördüğüm, açık ara kazanacağımız. Bize gönül veren tüm kardeşlerimizle, sorunları çözmek için liyakatli kadrolarla geliyoruz. Bütün anket firmaları 14 Mayıs’ta, 28 Mayıs’ta farklı konuşuyorlardı. CHP’li yönetim çıkıp ‘biz öndeyiz’ diyerek manipülasyonlar yapmıştı. Son ana kadar sandıkları terk etmemeliyiz, yine yapacaklar çünkü. Yapabilecekleri bu, sadece algı. Seçmenimiz de bunu söylüyor. Biz de anket yaptırıyoruz. Bizim ölçümümüze göre 1,7 puan farkla kazanacağız. Vatandaşımız kararını sandık başına bırakmaz. Adaylara bakacaklardır, değerlendirip sandığa gittiğinde net bir şekilde iradesini yansıtacaktır. Kızan vatandaşlarımız var; ama bize, ama muhalif partilere. İstanbul’u, İstanbul’un geleceğini düşündüğümüzde, iradesini Cumhur İttifakı’ndan yana kullanacaklarını düşünüyoruz. Kararsız seçmen çok yok diye düşünüyorum. 4-5 puanlık bir kararsız seçmenimiz var. 31 Mart akşamı inşallah kazanıyoruz ve İstanbul’a hizmet etmek için geliyoruz.” cümlelerini kurdu.

Murat Kurum, Cuma ve Cumartesi günü Avrupa ve Anadolu yakalarında, 6-7 ilçede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla miting yapacaklarını da sözlerine ekledi.

“Mal beyanında bile İstanbulluları kandıran bir Belediye Başkanı”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun malvarlığı arasında beyan etmediği Boğaz’daki 3 villası hakkında da konuşan Murat Kurum, CHP’li İBB adayını, “Ekrem Bey’in malvarlığını gizlemeye gösterdiği özeni İstanbul’a göstermediğini görüyoruz. Mal varlığını neden gizlersin ki? İstanbul’un karşısına çıkıyorsun, sonra bir bakıyorsun bir buçuk milyarlık Boğaz’a karşı villalar çıkıyor. Şeffaf olamıyorsanız, dönüp aynaya bakmanız lazım. Siz İstanbulluları kandırdınız, yalan söylediniz. 31 Mart’ta milletimiz bunun hesabını size soracak. Anlatılabilir olmalı, milletimizden neyi saklıyoruz, niye gizliyoruz? Varsa paran vardır, niye gizliyorsun. Muhalif medya bize geldi sordu; ‘mal varlığınızı açıklayacak mısınız?’ diye. Açıkladık ama mal varlığımız üç gün sonra değişmedi. Bir şeyi alıp başkasına vermedik. Mal beyanında bile İstanbulluları kandıran bir Belediye Başkanı, aynı uğraşı İstanbul’un 5 yılına sergilemedi. Vaatlerini hatırlamıyorsun, 5 yılda sürekli algı, bahane, dedikodu. Kendi kendini büyütmeye kalkma, senin masken düştü. Hala aynı siyasete, milleti kandırmaya devam ediyorlar. Vatandaşımız sandığa gittiğinde, doğru söyleyenle, yalanla söyleyeni ayırt etmeyecek mi? Kandırılmış bir seçmen sandığa gittiğinde bunun cevabını verecek. Bir devlet adamından ne beklersiniz? Önce kendisi doğru olacak, ondan sonra milletin parasına, malına sahip çıkacak. İstanbul’un paralarıyla CHP’yi dizayn etmeye çalışıyor, burası babanızın çiftliği değil.” sözleriyle hedef aldı.

“Afet olduğunda büyükelçilerle yemek yiyen sen, para kuleleri yapan senin ekibin”

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’na yakın bazı CHP’li isimlerin para sayarken görüntülendiği kamera kayıtlarını da yorumladı. Kurum, eleştirilerini, “İl binasını almayı beceremeyen bir parti. Günlerdir kamuoyuna net bir açıklama yapamıyorlar. Altı üstü bir tane il binası alacaksınız. Alırsınız, faturalandırırsınız, değerini gösterir partiye devredersiniz. CHP’li Belediye Başkanı’na yakın isimler parti binasında saatlerce para sayıyorlar, balya balya paralar. Ekibi para kuleleri yapıyor, öbürü malvarlığını İstanbul’dan gizliyor. Biz de bu arada deprem bölgesinde vatandaşımıza villa konforunda evler yaptık. Biz afetzede vatandaşlarımıza ev yaparken, onlar gidip Boğaz’da kendilerine villa yapmakla meşguldüler. Ve onu da gizlemeye çalışıyorlar. Afet olduğunda büyükelçilerle yemek yiyen sen, mal varlığını gizleyen sen, para kuleleri yapan senin ekibin ama sonra da doğruluktan, dürüstlükten bahsedeceksin. Şimdi de bakanlardan bahsediyor. Ben 5 sene onlarla birlikte mücadele ettim. Hepsi şahsiyetli insanlar. Ne diyorlar; ‘Ben Murat Kurum’u sahada tanıdım, krizi yönetmesiylebilirim.’ Senin için ne diyorlar; ‘100 bin konut sözü verdi, 5 bin konut yaptı.’ Vatandaşımız bunları görüyor, kararını da ona göre verecektir.” diyerek sürdürdü.

“Deprem olduğunda hiçbir şeyin kıymeti yok”

İBB yönetiminin depreme hazırlık konusundaki vaatlerini yerine getirmediğini vurgulayan Murat Kurum, İstanbul için kentsel dönüşümün hayati önemini, “Bilim insanları deprem riskini ortaya koyuyor. Çok büyük acılar yaşadık. O acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Şehrimizi, ülkemizi dirençli hale getirmeliyiz. Vatandaşımızın deprem endişeni gidermek zorundayız. Bu mesele, milli güvenlik meselesidir. Deprem olduğunda hiçbir şeyin kıymeti yok. Her şeyiniz yok olabilir. Ben bunun sayısız örneğini gördüm. ‘Benim kızım, evladım, gelinim olsaydı da evim olmasaydı’ diyor. Ailenizi kaybedeceksiniz, şehriniz yıkılacak ve bunu bile bile de çözüm ortaya koymayacaksınız. İBB bunu yapıyor. Elinden gelen gayreti ortaya koymalısın, senin görevin budur. Reklam bütçesine, deprem bütçesinin iki katını ayıramazsın. Maalesef vatandaşımıza verilen vaatler tutulmamış. ‘100 bin konut dönüştüreceğiz’ denilmiş, 5 bin 489 konut dönüşmüş. Başlarsın, çabalarsın ama yetişmez, o olabilir. Ama yok. Hep birlikte bu mücadeleyi vermemiz lazım. Vatandaşımız da bunu söylüyor. Kalıcı çözümler de oluşturmalıyız. İstanbul’un 39 ilçesinde 173 bin konutun inşasını başlattık. Bitirip teslim ettiklerimiz var, inşaatı devam edenler var.” sözleriyle vurguladı.

“İstanbul’un gücü her yere yeter, vatandaşımız dönüşmek istiyor”

‘650 bin konut’ vaadini yineleyen Murat Kurum, ‘bu projeleri nasıl hayata geçireceksiniz’ sorusunu, “300 bin’ini KİPTAŞ eliyle yapacağız, her yıl 60 bin konut. Perşembe günü de 6 aylık, 1 yıllık eylem planımızı açıklayacağız. Bunlar ne işle ilgileniyorlar ne de İstanbul’la ilgileniyorlar. Liyakatli kadrolarla çalışırsanız, otobüslerin bakımını yandaşlarınıza vermezseniz, ekipleriniz becerikli, tecrübeli insanlardan olursa bu işler yapılır. Biz bunları yaptık. İstanbul’un parası mı yok, kaynağı mı yok? İstanbul’un gücü her yere yeter. Vatandaşımız dönüşmek istiyor. Yerinde, aynı binaları, otoparkıyla, yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde yapacağız. 700 bin TL hibe vereceğiz, 700 bin TL kredi vereceğiz, 100 bin TL de taşınma desteği. 300 bin konutu bu şekilde 5 yılda dönüştüreceğiz. 250 bin konutu da yerinde dönüştüreceğiz. Vatandaşımız zaten dönüşmek istiyor, sadece ona destek vereceksiniz. Ben olacağım orada, koyarım planı ortaya, vatandaşımın lehine iş yapacağım; hadi gelsin engellesinler. Yeni imar düzenlemeleriyle yüzde 25-30 artış vererek, yeni yönetmelikten oluşan kayıpları da gidereceğiz. 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, vatandaşımıza kiralanacak. Kentsel dönüşüm esnasında vatandaşımız burada uygun fiyata oturabilecek. Bu adımla aynı zamanda kiraları da düşürmüş olacağız. 5 yılda bu şekilde inşallah 650 bin konutu dönüştürmüş olacağız.” diyerek cevapladı.

“Naci Görür Hoca’mızla da çalışacağız, başka hocalarımızla da”

Murat Kurum, depreme karşı yapılacak projelerde bilim insanlarıyla çalışacaklarını söyledi. Daha önce Naci Görür ile görüştüğünü belirten Kurum, “Afete hazırlık kısmı da önemli, afet yönetimi de önemli. Gayret gösterirseniz bir şekilde sorunu çözersiniz. Bir sorun varsa sorundan kaçmadım. Sorunun üzerine gittim ve vatandaşımızı dinledim. Ne yapmamız gerektiğini uzmanlarla konuştum. Çözmek isterseniz her sorun çözülür. ‘650 bin konutu dönüştüreceğiz’ dediğimizde bilim insanlarıyla çalıştık, yetkin insanlar bu projede yer aldı. 6 ay sonra İstanbulluların gündeminden birçok sorunu kaldıracağız. Biz böyle çalışıyoruz. Naci Görür Hoca’mızla da çalışacağız, başka hocalarımızla da çalışacağız. Bilim insanlarımızın fikirleriyle hareket edeceğiz. Beraber karar verip, beraber uygulayacağız. Afete hazırlık kısmı da çok çok önemli. Şehri ve şehrin altyapısını hazırlamalıyız.” dedi.

“Laf yetiştirmeyeceğiz, iş yapacağız”

Murat Kurum, kentsel dönüşüm vizyonunun ardından afet yönetimi yaklaşımını anlattı. Kurum,           “ ‘Bütünleşik Afet Yönetimi’ sistemini devreye sokacağız. ‘Dijital İstanbul’u her alanda kullanmak istiyoruz. İstanbul’daki afette haberleşme altyapısını gözden geçirmemiz lazım. Erken uyarı sistemi devreye girecek, acil dönüşmesi gereken yerler izlenecek. İstanbul’un dijital ikizi çok önemli. Bununla birlikte bir simülasyon yapacağız. Olası yangınlarda, sellerde, afetlerde öncelikli yer neresiyse oradan başlayacağız. Toplanma alanlarıyla ilgili altyapıyı hazırlamamız lazım. Ankette bile vatandaşımızın yüzde 50’si toplanma alanını bilmiyor. 39 ilçede tam donanımlı toplanma alanlarının inşasını yapacağız. 2 milyon kişiye çadır kurabileceğiz. Bunların hepsini de tek merkezden koordine edeceğiz. Atatürk Havalimanı’na Afet Yönetim Merkezi’ni kuruyoruz. Buradan her şeyi kontrol edeceğiz. Toplanma alanları normal zamanda yeşil alan, kütüphane olacak. 9 noktada yeni afet müdahale merkezi olacak. Her ilçeye erişimimiz olmalı. Aynı anda müdahale edebilmeliyiz. İstanbul depreme böyle hazırlanır. İtfaiye istasyonu eksik. Bir kar yağıyor, sel oluyor İstanbul felç oluyor. Bir şey yaparken bütüncül bakmamız lazım. Pendik ve Arnavutköy’e iki yeni acil durum hastanesi yapılacak.” diye konuştu.

“Burayla meşgul olan bir yönetim yok; meşguliyeti kendine villa yapmak, CHP’yi dizayn etmek”

Murat Kurum, İstanbul’un trafik sorununu çözmek için hazırladığı projeleri de paylaştı. İBB’nin kaynağının bu projeleri hayata geçirmek için yeterli olduğunu vurgulayan Kurum,‘Uğraştıran Değil Ulaştıran İstanbul’ hedefimiz var. Toplu ulaşımda deniz yolu yüzde 2 kullanılıyor. Raylı sistem yüzde 26 iken, karayolu yüzde 72… 2029’a geldiğimizde hedefimiz raylı sistemin kullanılırlığını yüzde 37’ye çıkarmak. Karayolunu yüzde 60’a düşüreceğiz. 2034’te ise karayolu ve raylı sistem kullanımı yüzde 48 olacak. Denizyolu da yüzde 4’e çıkacak. 2029’da metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız, şu an 379 kilometre. Koca 5 yılda, İstanbul’da 17,88 kilometre metro yapılmış. Başlayıp bitirdikleri metro yok. Bir polemik yok, gerçekler ortada. Bir de iptal ettikleri metrolar var. Biz bu ağı artıracağız. TÜYAP’tan binen bir vatandaşımız Tuzla’ya kadar kesintisiz ulaşımını yapabilecek. Bütün projelerimizin maliyeti 58 milyar dolar. Büyükşehir bütçesi 7 milyar dolar. 5 yılda 35 milyar dolar eder. Yüzde 70’ini yatırıma harcarsanız yarısı İBB’nin bütçesiyle çıkıyor. İstanbul öz kaynaklarıyla birçok şeyi yapabilir. Biz bütçeyi iki katına çıkarmalıyız. İSPARK zarar etmeyecek. Çünkü burayla meşgul olan bir yönetim yok. Meşguliyeti kendine villa yapmak, meşguliyeti CHP’yi dizayn etmek. Kendileri 2019’da 230 kilometre metro vaadi verdiler. ‘100 bin konut dönüştüreceğiz’ diyor, biz söyleyince ‘yapılmaz’ mı oluyor. Biz hizmet, eser adamıyız. 22 yıldır yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Refah Partili seçmen, CHP'li belediyecilik anlayışının ne olup olmadığını en iyi bilen seçmendir”

Murat Kurum, yerel seçimlere kendi adayıyla giren Yeniden Refah Partisi’nin seçmenine de seslendi. CHP Genel Başkanı’nın Kuran kursuna giden çocuklar için ‘Orta Çağ zihniyeti’ ifadesini kullandığını hatırlatan Kurum, “Bizim siyasi ekibimiz Rahmetli Erbakan Hoca’mızın hayalleri için 81 ilde hizmet ediyor. O hayalleri bir bir gerçekleştirdik. Ayasofya'nın prangalarından kurtulması Erbakan Hoca’mızın hayaliydi. Şimdi Yeniden Refahlı seçmen aynaya baktığında, oyunun kime yarayıp yaramayacağını, CHP'nin belediyecilik anlayışının ne olup olmadığını en iyi bilen seçmendir. Bugün CHP Genel Başkanı Kuran kurslarına giden çocuklarımızı ‘Orta Çağ zihniyeti’ olarak ifade eden kişiliktir. Şehit cenazelerinde kahkahalar atan kimliktir. Kadınlarımızı hala ayrıştırmaya çalıştırıyorlar. Şimdi 'ev kadınları AK Parti'ye oy veriyor, bunları kadın olarak değerlendirmemek lazım' diyor. Sen kimsin ki bunun değerlendirmesini yapıyorsun. Ev kadınları kadın değil mi? Çürümüş bu zihniyet. ‘Bedelli askerlik yapanların oyuna talip değiliz’ diyor. Sen kimsin ki vatan sevgisini sorguluyorsun. Şimdi yine vatandaşı kandırmaya yönelik vaatler. Sen hep bu vaatleri verdin. Hatay, Adıyaman, İzmir'de verdiler. Yaşadığımız afetlerde kayağa gitmekten, selfi çektirmekten başka deprem bölgesine faydaları oldu mu? Bir konut onlar yaptırsaydı. İzmir'de bir konut Bayraklı'ya dikseydiniz. Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep'te siz de 500 konteyner kurun. Son güne kadar ben nasıl çalıştıysam sen de otur yemek dağıt, çadır kur. Bırakın orayı, İstanbul'daki selde yok. Bu noktada bu samimiyet çok çok önemli. Yeniden Refah Partili seçmenimiz de gittiğinde hayallerini gerçekleştiren siyasi iradenin Cumhur İttifakı iradesi olduğunu biliyor. Zaten Mayıs'ta birlikte hareket ettik. Yeniden Refahlı kardeşlerimiz bu iradeyi ülkenin geleceğiyle ilgili, Murat Kurum'dan yana net kararını ortaya koyacaktır. Bizde bir gerginlik yok. Her zaman herkesle görüşürüz. Görüşmekten imtina etmeyiz. Burada sadece liderler, yöneticiler bu işe karar vermiyor. Milletimizin de bir takdir yetkisi var. Lider vizyon ortaya koyar, projesini anlatır ama vatandaşımızın da sağduyusu var. İşin sonunda oyunun kime yarayıp, yaramayacağını takdir edecek seçmenimiz var. Her zaman milletimizin feraseti galip gelmiştir, yine gelecektir.” şeklinde konuştu.

“Taksi problemi bu şehrin gündeminden 6 ayda çıkacak”

Trafiğe neden olan etkenlerden birini de ‘otopark yetersizliği’ olarak belirten Murat Kurum, “İstanbul'da otopark da ciddi sorun. Gereksiz bir araç trafiği oluşturuyor. ‘Park et-devam et’ projesini otopark da yaparak bugünkü sıkıntıyı ortadan kaldırmamız lazım. İSPARK neden zarar eder anlamıyorum. İlk yarım saat ücretsiz olacak. Otopark ücretlerinde İstanbul'da 1 Nisan sabahı yüzde 25 indirim yapacağız. Otopark, navigasyon, taksi uygulamasında İstanbul çatısı altında vatandaşlarımız bu hizmeti alacak.” dedi.

İstanbul’daki taksi problemine de el atacaklarını söyleyen Kurum, şöyle konuştu: “İBB kendisi taksi işletmek istiyor. Kanun buna müsaade etmiyor. UKOME bu talebi nasıl karşılayacak? Niye siz taksicilik yapmak istersiniz? İnsanlar yapsın, siz açın ihaleyi. Sonrasında ‘yeni hatlar açıldı dolmuş ihtiyacı yok, bunları 8+1 taksi yapalım’ demişler. UKOME bunu olumlu karşılamış ve plakaları vermiş. Biz merkezi bir taksi uygulaması hayatı geçireceğiz. Verileri bile tam anlamıyla bilmiyorlar. Yaklaşık 20 bin taksi var. İstanbul’a tam anlamıyla hizmet verebiliyor mu, işletilebiliyor mu? Kimin ne yaptığını bilen bir yönetim yok. Tek merkezden sistem yönetilse, benim İstanbullu kardeşimi almıyorsa ceza işlet. Bir sistem kurarsınız, vatandaşın talebini biliyoruz, bir tarafınıza da taksiciyi alır bir kural koyarsınız. Kurala uymayana cezalandırırsınız. Sistem kurulmazsa 30 bin 40 bin taksi çözmez. Mesele sistemin çözümü adını mücadele etmeniz. Biz bunu tek çatı altına alacağız. Bir kural koyacağız ve İstanbul taksisi 6 ay sonra marka olacak. Tek merkezden yöneteceğiz, şeffaf bir şekilde taksi plakasını artıracağız, ödül ceza sistemi olacak. Taksici sizi almadıysa gerekirse onu trafikten men edeceğiz.

Bu sorunu çözeceğiz. 6 ayda bu sorunu çözeceğiz. Önüne gelen herkes taksicilik yapmayacak, gerekirse yabancı dile bilecek. Havalimanından taksiye binen turist, gidip ülkesine İstanbul taksisini ‘ben böyle bir sıkıntı yaşadım’ diye anlatmasın.”

“Gençlere ve kadınlara girişimcilik desteği vereceğiz”

Murat Kurum, canlı yayında, sosyal projelerini de anlattı. Sokak hayvanları probleminden başlayan Kurum, “Tespit yapacağız, çözüm önerimizi sunacağız. Bunda yapılmayacak bir şey yok. 39 ilçeye hayvan bakım merkezleri yapacağız. Bunları 6 ayda yapacağız. İki yakaya 50 bin kapasiteli hayvan bakım merkezi kuracağız. Burada aşılama, kısırlaştırma ve tedavi işlemleri yapılacak. İstanbul’da sokakta gezmek endişeli olmayacak. Huzur gelecek.” diye konuştu.

Murat Kurum; kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik projelerini de anlattı. Temel hedeflerinin ev ekonomisine katkı olduğunu belirten Kurum, vaatlerini, “10 bin kadın girişimcimize 100 bin TL hibe desteği vereceğiz. Kadın istihdamı artacak. Hem İBB’de artacak hem de sanayicilerimizle birlikte kadın istihdamını artıracağız. El emekleri var mesela. O el emeklerini kuracağımız sistemle pazarlamalarına destek sağlayacağız. 7/24 kreşler hizmet verecek. İBB ile birlikte bakıcı ve temizlik hizmetleri vereceğiz, çocuklarımız ilköğretimde toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. İlkokul öğrencilerine beslenme desteği vereceğiz. Bu çok önemli; okullarımızın temizlik ve güvenlik hizmetini, yemek hizmetini İBB olarak biz karşılayacağız. Yük olmayacak, aile düşünmeyecek. Çocuklarımız, ‘kantin pahalı’ diyor. Bunu düşünmeyecekler. Okumak külfet olmayacak, İstanbul’da okumak değerli olacak. O çocuklar en iyi şartlarda eğitim alacaklar ki geleceğimizi inşa etsinler. Her bir üniversite öğrencimize 10 bin TL burs vereceğiz. Her yıl güncelleyeceğiz. Gençlere ulaşımda mevcut tarifeler üzerinden yüzde 40 indirim yapacağız. Paylaşımlı ofisler açacağız, işlerini kuracaklar. Düşük şartlarda hizmetleri bizim verdiğimiz ofislerden istifade edecekler. DENEYAP atölyeleriyle, Teknopark’larla girişimcilik merkezini İstanbul’a kazandıracağız. Atatürk Havalimanı’nda, bu çok önemli bir proje. Bin 500 yavrumuz çocuk üniversitemizde eğitim alacak, Terminal İstanbul. 7/24 gençlerin merkezi olacak. İlk yıl bunun bir etabı açılacak. Gençlerimiz diğer Teknopark’larda olduğu gibi İstanbul’un merkezinde bu destekleri alacaklar.” şeklinde sıraladı.

“Haksız yere, hiçbir kardeşimizi işte atmayacağız”

Mevcut İBB yönetiminin, 2019’da verdiği sözü tutmayarak binlerce çalışanı işten attığını hatırlatan  Murat Kurum, 23 bin arkadaşımızı işte attılar. Haksız yere atılan tüm kardeşlerimizi 1 Nisan sabahı işe başlatacağız. Ve biz onların yaptığı gibi hiçbir şekilde haksız yere, hiçbir kardeşimizi işte atmayacağız. Onlar 2019’da ‘kimseyi ekmeğinden etmeyeceğiz’ dediler. Hiçbir sözlerini tutmadıkları gibi, bunu da tutmadılar. Biz tüm İstanbullularla birlikte üretmek, çalışmak istiyoruz. İstanbul’un kazanmasını istiyoruz.” dedi.

Emekliler için de önemli adımlar atacağının altını çizen Kurum, “İhtiyaç sahibi emeklilerimize her ay iki bin 500 TL ödeyeceğiz. Her ay kartlarına yatacak.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar