Kurum: Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarına oturdukları gün unuttular

Mevcut İBB yönetiminin verdiği sözleri makamlarına oturdukları gün unuttuğunu belirten Kurum, “Binlerce kadın emekçimizin emeği ve ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler. Kadınlarımızın emeğine ihtiyaç duyan İSMEK’in şubelerini kapattılar." dedi.

Kurum: Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarına oturdukları gün unuttular
Son Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 18:01
23 Mart 2024 Cumartesi 17:53

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Meydanın coşkusuna bakarak İstanbul'un artık kararını verdiğini söyleyen Kurum, "İnsanlarımız, Avcılar da İstanbul da yan gelip yatan değil, iş yapan bir belediyecilik istiyor. Bu meydan; ‘Reklam belediyeciliği değil, Gerçek Belediyecilik’ diyor. İnşallah 31 Mart’ta Avcılar, Cumhur İttifakı diyecek. Avcılar, Murat Kurum diyecek. Avcılar Abdullah Küçükoğlu diyecek. Parolamız belli; ‘Avcılar’da Abdullah Başkan, İBB’de Murat Başkan.’ Biz diyoruz ki bu seçimlerde Avcılar herkese çok büyük ders verecek. Avcılar, yeniden İstanbul diyecek, yeniden sandıkları patlatacak, yeniden rekorlar kıracak." dedi.

"Bizim bu şehre dair hayallerimiz var"

"Bizim bu şehre dair rüyalarımız var, hayallerimiz var, hedeflerimiz var" diyen Murat Kurum, "Fatih Sultan Mehmet’in de bir İstanbul hayali vardı. İstanbul fethedilecekti, fethedildi. Ayasofya, İslam’ın sembolü olacaktı, oldu. İstanbul barışın şehri olacaktı, oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir hayali vardı. Bu şehir işgale uğradığında, bu şehre namahrem eli değdiğinde düşmanlara ne demişti? ‘Geldikleri gibi giderler’. Geldikleri gibi de gittiler. Adnan Menderes’in bir İstanbul hayali vardı. O hayal etti ve gerçek oldu. Ezan aslına döndü. Süleymaniye’den, Sultanahmet’ten ve Fatih’ten Allahu Ekber sesleri yeniden yükseldi. Turgut Özal’ın bir hayali vardı, hayal etti ve yaptı. İstanbul Boğazına ikinci gerdan takıldı, ikinci köprü yapıldı. Merhum Necmettin Erbakan’ın bir hayali vardı. Ayasofya zincirlerinden kurtulacaktı. Kurtuldu mu, kurtuldu. Ve işte, Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir İstanbul hayali vardı. Hayaller gerçek oldu. Bataklık gitti, masmavi bir Haliç geldi. Çöp, çamur, çukur gitti, tertemiz bir İstanbul geldi. İstanbul Havalimanı geldi. Marmaray geldi. Avrasya Tüneli geldi. Kuzey Marmara Otoyolu geldi. Taksim Camisi geldi. Büyük Çamlıca Camisi geldi. Ayasofya onun iradesiyle prangalarından kurtuldu. Asya ve Avrupa İstanbul boğazının altından birleşti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle üçüncü gerdan geldi." şeklinde konuştu. 

"Biz, bugün de yarın da daima milletimizin her anında hep yanında olacağız"

Samimi ve gönülden kurulan hayallerin muradına erişeceğini vurgulayan Kurum, "Şimdi bu kardeşinizin, Murat Kurum’un da bir hayali var. Bu hayali birlikte gerçekleştirmeye hazır mıyız? Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, engelli kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz, emekli büyüklerimiz kendilerini yalnız hissetmeyecekler. Biz, bugün de yarın da daima milletimizin her anında hep yanında olacağız. 650 bin konutu dönüştürerek, metroları iki katına çıkararak, iki yakaya tüneller yaparak yanında olacağız. Millet bahçeleriyle, kültür merkezleriyle, kreşlerle, çocuk sağlık merkezleriyle yanında olacağız. ‘Risksiz İstanbul’, ‘Çilesiz İstanbul’ diyerek yanında olacağız. ‘Nefes İstanbul’, ‘Endişesiz İstanbul’ diyerek yanında olacağız. İşte biz bu dertle milletimizin zor anında nasıl yanında olduysak 31 Mart’tan sonra da aynı anlayışla olmaya devam edeceğiz." dedi.

 “Gitmesi gereken hiçbir hizmeti götürmediler ama balya balya paraları saymaya yarayan para makineleri tıkır tıkır işliyor”

“İBB yönetiminin 5 yılda başlayıp bitirdiği tek şey İstanbul.” diyerek sözlerine devam eden Kurum, “Metrolar bozuldu umursamadılar. İstanbul halkı metrobüsleri itmek zorunda kaldı, tramvaylar raylar üzerinde kaldı, otobüsler yandı, iş yapmadıkları gibi tembelliklerini bile ‘çalıştırmıyorlar’ algısıyla üzerlerinden atmaya çalışıyorlar. Halbuki çalıştırmayan onlardı. İstanbullulara gitmesi gereken hiçbir hizmeti götürmediler. Ama ne hikmetse balya balya paraları saymaya yarayan para makineleri tıkır tıkır işliyor.” ifadelerini kullandı.

“Sen bu ülkede vatan millet sevgisini soracak en son kişisin”

CHP’li yönetimin kadınları ev hanımları ve çalışanlar olarak ikiye böldüğünü belirten Kurum, “Ayrımcılık yapıyorlar. Kadınlarımız AK Parti’mize destek oluyor diye ‘onları kadından saymamak gerekir’ diyorlar. Öbür eş başkan da bedelli askerlik yapanların oyuna talip değiliz diyor. Sen kimsin ki vatandaşımızın vatan sevgisini sorguluyorsun. Sen değil misin şehit cenazesinde kahkahalar atan, genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olduğu süreçte timsah gözyaşları döken, yol yürüdüğün arkadaşlarını sırtından hançerleyen. Sen değil misin Kur’an kursuna giden çocuklarımızı ‘orta çağ zihniyeti’ olarak adlandıran. Sen kimsin ki bize vatan, millet sevgisini soracaksın. Sen bu ülkede vatan millet sevgisini soracak en son kişisin.” diyerek eleştirilerine devam etti.

“Var mı bir sorun ben Murat Kurum, geleceğiz, çözeceğiz”

1 Nisan’dan itibaren Avcular’ın sorunlarını çözmek için kollarını sıvayacaklarını belirten Kurum, “Avcılar’ın makus talihini Abdullah Başkanımla birlikte değiştireceğiz. Sözünü unutan değil sözünü tutan başkan olacağız. Var mı bir sorun ben Murat Kurum, geleceğiz, çözeceğiz.” dedi.

“Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarına oturdukları gün unuttular”

Mevcut İBB yönetiminin verdiği sözleri makamlarına oturdukları gün unuttuğunu belirten Kurum, “Binlerce kadın emekçimizin emeği ve ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler. Kadınlarımızın emeğine ihtiyaç duyan İSMEK’in şubelerini kapattılar. Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarına oturdukları gün unuttular. İstanbul’a hizmet etmek yerine İstanbul’u cezalandırdılar. Hiçbir yatırım gerektirmeyen İSPARK bile bunların elinde zarara uğradı. Bunlar İstanbul’u rant olarak görüyorlar. İstanbul’un kaynaklarını kendi gelecekleri için harcıyorlar. İstanbul’un parasını İstanbul’a harcamıyorlar. İstanbul’un parasını ‘İsrafı Bitirdik’ deyip tabelalara reklam vererek israf ediyorlar.

2019 seçiminden sonra Yenikapı’ya arabaları dizdiler, ‘bu arabalar gereksiz, fazla’ dediler. Şimdi o arabalardan katbekat fazlasını Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam ediyorlar. Hani fazlaydı? Şimdi senin yaptığın ne madem? Bunların anlayışı bu! İnşallah, 31 Mart’ta da onlar hüsrana uğrayacak. Sandık günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek! İstanbullular 31 Mart’ta bu kaybolan yılların hesabını sandıkta soracak." diye konuştu.

“Tek bir riskli yapı kalmayana kadar Avcılar için çalışacağız”

Avcılar'da ilk iş olarak dönüşüm seferberliğini başlatacaklarını dile getiren Murat Kurum, "Biz her zaman olduğu gibi 1 Nisan’dan itibaren Avcılar’ın, yanında olmaya devam edeceğiz. En riskli bölgelerden işe başlayacağız. Tek bir riskli yapı kalmayana kadar Avcılar için çalışacağımızın sözünü işte buradan veriyoruz. Bildiğiniz gibi Avcılar ilçemiz, 99 depremi öncesi yapı stokumuz bakımından oldukça riskli, yaklaşık 10 bin yapımızın dönüşümünü vatandaşımız lehine olacak şekilde gerekli imar düzenlemeleri de yapmak suretiyle gerçekleştireceğiz.

Vatandaşımız bizi nerede görmek istiyorsa orada olacağız. Yaşadığımız afetlerde biz milletimizin yanına koştuk. Elazığ’da, Malatya’da deprem oldu, biz 2 saat sonra oradaydık. Ardından selleri yaşadık. Kastamonu’da, Rize’de, Bartın’da seller oldu, biz vatandaşımızla el ele verdik ve o şehirlerin yarınları için çalıştık. İzmir depreminde biz yine oradaydık. Ardından asrın felaketi oldu. Biz 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun temelini attık. Yine vatandaşımıza söz verdik ve o sözleri tuttuk. Bunlar İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederken, İstanbul’la ilgilenmeyip cumhurbaşkanı yardımcılığı adayı olup illerde mitingler yaparken biz vatandaşlarımızla el ele vermiş, 11 ilde 180 bin konutun temelini atıyorduk. Aynı anlayışla, hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmayacağız, hiçbir zaman iftiraların, dedikoduların arkasına sığınmayacağız Hep birlikte Avcılar’ımızın, İstanbul’umuzun sorunlarını teker teker çözeceğiz.” dedi.

“Sandıkta bunun hesabını tek tek soracağız”

İstanbul’da ve Avcılar’da çile haline gelen trafik problemi için hızla harekete geçeceklerini sözlerine ekleyen Kurum, “Göl ve sahil yolu projeleri, metro projesi, kapalı otoparklar ve meydan yapımıyla Avcılar'ın trafik problemlerini çözeceğiz. Avcılar gibi büyük bir ilçeye 5 yılda metro adına tek bir yatırım yapılmadı. Avcılar bunu hak etmiyor. Burada yaşayan kardeşlerimiz huzur içinde yolculuk yapmak istiyor ancak şu 5 yılda metro yatırımı adına tek bir adım atılmadı. O yüzden sandık hesap günü. Sandıkta bunun hesabını tek tek soracağız.” şeklinde konuştu.

“Tahtakale'deki imar problemini nasıl çözüme kavuşturduysak ilçemizin tüm mahallelerinde de aynı iradeyi ortaya koyacağız”

Avcılar’da yaşanan imar problemlerini de hızlı bir şekilde çözeceklerini belirten Murat Kurum, "Bakanlık dönemimizde Tahtakale'deki imar problemini nasıl çözüme kavuşturduysak ilçemizin tüm mahallelerinde de aynı iradeyi ortaya koyacağız.  Yeşilkent mahallemiz için yeni çıkan imar planındaki sorunları biliyoruz, çözeceğiz. Kimseyi ayrıştırmadan yerinde dönüşüm anlayışıyla, değerli hemşerilerim yerinde dönüşüm ile Yeşilkent ve Tahtakale Mahallelerimizin her anında hep yanında olacağız. Yeşilkent Mahallemizin devlet hastanesine, okullara, kreşlere aşevine park alanlarına ihtiyacı var. Göreve geldiğimizde ilçemizin, mahallelerimizin yaşam kalitesini arttıracak donatı alanlarını inşa edeceğiz. Geçen aylarda Avcılar’ımıza geldiğimizde, Yeşilkent’le hemşehrilerimiz buranın okul sorunu olduğunu söylemişlerdi. Biz de hemen Yeşilkent okulunun yapım sözünü vermiştik, inşaatını başlattık. Okulumuz yeni eğitim öğretim yılına yetişecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." dedi.

“İstanbul’un çocuklarının, gençliğinin geleceğini belirleyeceğiz”

31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan Kurum, “İstanbul’umuzun geleceğini belirleyeceğiz. Bu kararı verirken bir tarafta İstanbul’un kaynaklarını çarçur edenler, diğer tarafta da İstanbul’un geleceği adına gece gündüz çalışanlar olacak. Bir tarafta İstanbul’u basamak ve rant olarak görenler, diğer tarafta da İstanbul’un sorunlarının aşılması adına kentsel dönüşüm ve ulaşım adımlarını atacak bu kardeşiniz var. Sandığa gittiğimizde bu tercihi yapacağız. İstanbul’un çocuklarının, gençliğinin geleceğini belirleyeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamı büyük bir zafer ve bayram yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’un yeniden dirilişini, yükselişini başlatacağız”

Vatandaşları 24 Mart Pazar günü Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenecek ‘Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’ne davet eden Kurum, “O mitingde de 31 Mart’ın provasını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’de büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla İstanbul’un yeniden dirilişini, yükselişini başlatacağız.” Dedi.

"Kimse, bu kutlu şehri sorumsuzlara, duyarsızlara, beceriksizlere ve mirasyedilere bırakmasın"

31 Mart seçimlerine çok kısa bir süre kaldığını söyleyen Kurum, "Şimdi artık çok daha fazla çalışma zamanı. Hepinizden söz istiyorum. Hepiniz ailenize; eşinize, çocuklarınıza bizi anlatın. Akrabalarınıza, komşularınıza projelerimizi anlatın. Kahvede, işyerinde arkadaşlarınızın gönlünü alarak yatırımlarımızı anlatın. Kimse, İstanbul’un geleceğini kendi kaderine bırakmasın, makus talihine terk etmesin. Kimse bu kutlu şehri bu sorumsuzlara, bu duyarsızlara, bu beceriksizlere, bu mirasyedilere bırakmasın. Bir hafta sonra milletimiz sandıkta bu beceriksiz yönetime gereken cevabı en güçlü şekilde verecektir. Ve 31 Mart’ta İstanbul’un için, Avcılar için ehliyetli, liyakatli ve dertli kadroları iş başına getirecektir." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar