Kurum: İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getireceğiz

İstanbul’u depreme karşı dirençli hale getireceklerini söyleyen Murat Kurum, “1 Nisan’dan itibaren iş başına geçeceğiz; İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm çalışmalarımızı yaptık. Kentsel dönüşümdeki adımlarımızı hızlıca atacağız.” dedi.

Kurum: İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getireceğiz
Son Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 12:25
18 Mart 2024 Pazartesi 12:21

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen Giresunlular ile İftar programına katıldı. Kurum, konuşmasına, İnsan memleketine zor zamanda gider. Düğünde, bayramda, acıda hemşehrilerinin yanında olur. Ben de Giresun’un zor gününde yanında olduğum için, acıları beraber yaşadığım için hemşehrim olarak görüyorum. Sizlerin şahsında Giresun’umuzun tüm ilçelerini, tüm köylerini, tüm hanelerini sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’imizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” ifadeleriyle başladı.

“Zor gününde Giresun’un çağrısına koştuk”

Karadeniz’i vuran sel felaketinde Giresun’da yaptığı çalışmaları anlatan Murat Kurum, kendisinin aileden biri gibi karşılandığını söyledi. Giresun’un ilçelerinde verdiği sözleri yerine getirmek için gece gündüz mücadele ettiğini hatırlatan Kurum, “Giresun, Karadeniz’in incisi. Doğası ayrı bir güzel. Tarihi ayrı bir güzel. Camileri, hanları, hamamları ayrı bir güzel. Ancak, bana soracak olursanız, Giresun’un asıl şaheseri, Giresun’un siz değerli, sıcakkanlı, samimi insanlarıdır, Giresunlu hemşerilerimizdir. Giresun’a ne zaman gitsem, Giresunlu kardeşlerim bize kendimizi evimizdeymiş gibi hissettirdiler. Ne zaman Giresunlu kardeşlerimle bir araya gelsem, bizi aileden biri gibi hissettirdiler. Çünkü Giresun bizi bilir, bizi sever. Zor gününde Giresun’un çağrısına koştuk, Giresun’un yaralarını birlikte sardık. Giresun’da sel felaketi olduğunda oradaydık. Hangi ilçe varsa orayı yeniden inşa etmek için gece gündüz mücadele ettik. Çünkü Giresun’un yarası bizim yaramız, derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. Biz daima sizlerin yanında olduk; biliyorum ki Giresunlu kardeşlerim, hemşerilerim de daima Murat Kurum’un yanında olacaktır. İyi ki 22 yıldır sizin gibi değerli kardeşlerimizle yol yürüyoruz.” dedi.

“İstanbul’u hak ettiği hizmetlere hep birlikte kavuşturacağız”

Murat Kurum, 31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından İstanbul’u 5 yıldır hasret kaldığı hizmetlere kavuşturacaklarını söyledi. İstanbul’un mahkum edildiği ilgisizliğe ‘dur’ diyeceklerini ifade eden Kurum, “Tam 72 gündür İstanbul’umuzun hizmetine koşturuyor, İstanbul’umuzun sokaklarını karış karış dolaşıyoruz. İnsanımızla hayallerimiz bir, sevdamız bir, aşkımız bir. Hamdolsun, gittiğimiz her yerde, hemşerilerimizde aynı heyecanı ve aynı umudu görüyorum. Hepimizin gönlünde, hepimizin kalbinde, yüreğinde İstanbul sevdası var. Ben inanıyorum ki 1 Nisan’dan sonra İstanbul’u hak ettiği hizmetlere, hak ettiği eserlere, hak ettiği projelere hep birlikte kavuşturacağız. İstanbul’un geleceğinden çalınan, İstanbul’a kaybettirilen 5 yılı hep birlikte telafi edeceğiz. İstanbul’a el uzatmayanlara 31 Mart’ta artık ‘dur’ diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getireceğiz”

Murat Kurum, İstanbul’u deprem felaketine karşı korumak için 1 Nisan’dan itibaren kentsel dönüşüm adımlarının atılacağını söyledi. 39 ilçenin tamamında 650 bin konutun acilen dönüştürüleceğini ifade eden Kurum, konuşmasına “31 Mart’a sadece 13 gün kaldı. Yani, iki haftadan daha az. O gece, İstanbullular hizmetten, eserden yana karar verecek. 31 Mart gecesi, yeni bir İstanbul’un müjdecisi olacak. O gün kimse kaybetmeyecek. O gün İstanbul kazanacak. O gün İstanbul’un her ilçesi, her semti, her mahallesi, her sokağı kazanacak. 31 Mart gecesini hep birlikte İstanbul’un bayramı çevireceğiz. Bu bayram erken bir bayram olacak. İstanbul’un her sokağında sevinç olacak. Umut meşaleleri yanacak. Esas bayramı, 1 Nisan’dan sonra yapacağımız çalışmaların meyvesini almaya başlayınca yaşayacağız.  İstanbul’un 39 ilçesinde inşa edeceğimiz güvenli yuvalarımız yükseldikçe, sevincimiz daha da artacak. Hiç kimsenin endişesi olmasın. 1 Nisan’dan itibaren iş başına geçeceğiz; İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm çalışmalarımızı yaptık. Kentsel dönüşümdeki adımlarımızı hızlıca atacağız. İstanbul’umuzda yüzbinlerce yuvamızı nasıl dönüştürdüysek, Giresun’da, Dereli’de söz verip eserlerimizi nasıl ayağa kaldırdıysak, her afette nasıl milletimizin yanına koştuysak şimdi de İstanbul’un 39 ilçesinde milletimizle el ele vereceğiz ve 650 bin yeni konutumuzu yapacağız. Dereli’ye, Doğankent’e Kastamonu Bozkurt’a baksınlar, Elazığ’ın ilçelerine baksınlar, Malatya’daki konutlarımız baksınlar, Adıyaman’a, Hatay’a baksınlar.” diyerek devam etti.

“Hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracağız”

Murat Kurum, 1 Nisan sabahıyla birlikte İstanbul’un sorunlarını çözmek için sahada olacağını vurguladı. İstanbul’a toplam 350 milyar liralık yatırım yaptığının altını çizen Kurum, “Reklam değil, ‘Gerçek belediyecilik’ yapacağım” dedi. İstanbullulara karşı kibirli değil şefkatli olacağını belirten Kurum, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “İstanbulluların, annelerimizin, evlatlarımızın, ailelerimizin evlerinde huzurla ve güvenle yaşaması için canla başla çalışacağız. Yine İstanbul’da İstanbul’un trafik çilesini, ulaşım sorununu da çözüme kavuşturmak için hızla harekete geçeceğiz. Yeni metro hatlarıyla, 2 yakaya yapacağımız tünellerle, kavşaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs filolarıyla İstanbul’umuzu, İstanbullu hemşerilerimizi hem yalanlardan hem de trafik çilesinden tamamen kurtaracağız. İşte 31 Mart’ta tam olarak bunun bir seçimi olacak. Bu seçim iki zihniyet arasında gerçekleşecek. Bu seçimde; ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz. Ya trafik çilesini yaşatanları ya da bizim gibi ‘Çilesiz İstanbul’u vaat edenleri seçeceğiz. Ya bu milletin kaynaklarını çarçur edenleri ya da bizim gibi İstanbul’a her alanda 350 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz. Ya İstanbul’un bütçesini kendi geleceği için harcayanları ya da kenti için, şehri için harcayanları seçeceğiz. Bütün İstanbullulara söz veriyorum. Bu kardeşiniz; reklam değil, gerçek belediyecilik yapacak. Haksızlıktan yana değil, adaletten yana olacak. Ayrı gayrıdan değil, eşitlikten yana olacak. Öngörüsüz değil, daima vizyoner olacak. Kibirli değil şefkatli olacak. Zorlaştırmayacak, kolaylaştıracak. Milletin değerlerine daima saygılı olacak. ‘Bakarız’ değil, ‘yaparız’ diyecek. Geleceğini değil, geleceğinizi düşünecek. Asla hesap yapmayacak, gerektiğinde hesap verecek. Gerekenleri değil, fazlasını yapacak. Koltuğuna değil, İstanbul’a bağlı olacak. Bahane değil, çözüm bulacak. Daima yapan, daima üreten tarafta olacak. Ve bu şehre kazandırdığı her hizmetten sonra; yediden yetmişe tüm İstanbulluların hayır dualarını alacak.”

“Milletimiz afette tatilde olanları uzun bir tatile göndermeye hazırlanıyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Kurum’un ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da açıklamalarda bulundu. İstanbulluların, afetlerde yanlarında olmak yerine tatile gidenleri uzun bir tatile göndereceğini söyleyen Bakan Kacır, “31 Mart akşamında İstanbul’u mührünü telim edeceğimiz Murat Kurum Bakanımızı hep birlikte ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’ye her alanda asırlık hizmetler yaptık. Görüyoruz ki milletimiz, şehrini değil de şöhretini düşünenlere bay bay demeye hazırlanıyor. Kentini değil kendini düşünenlere güle güle demeye hazırlanıyor. Milletimiz afette, selde yanında olmak yerine tatilde olanları uzun bir tatile göndermeye hazırlanıyor.” şeklinde konuştu.

“Murat Kurum Başkanımızın hepimizin memleketinde izi var”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, iftar programının açılışında açıklamalarda bulundu. 31 Mart’taki yerel seçimin önemine değinen Özdemir, “Bağcılar’daki üç büyük kentsel dönüşümün altında Murat Kurum Başkanımızın, Bakanlık dönemindeki imzası var. ‘Tarlada izi olanın, mahsulde izi olur’ dedikleri gibi. Bakanımızın Bağcılar’da, İstanbul’da, Giresun’da, hepimizin memleketinde izleri var. Yaptıklarıyla İstanbul’u ve Bağcılar’ı ihya edecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İstanbul milletvekilleri Hasan Turan ve Büşra Peker, Bağcılar Giresunlular Dernek Başkanı Ziya Yılmaz ve Giresun Federasyon Başkanı Muhterem Memiş de eşlik etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar