İBB Adayı Kurum: İstanbul’da korsan servisçilik dönemi 31 Mart akşamı bitecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

İBB Adayı Kurum: İstanbul’da korsan servisçilik dönemi 31 Mart akşamı bitecek
Son Güncelleme: 10 Şubat 2024 Cumartesi 22:11
10 Şubat 2024 Cumartesi 22:05

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, megakentin trafik alanında yaşadığı sorunları, Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nda ele aldı. Servis şoförleri ile bir araya gelen Kurum,Her gün trafiktesiniz, her gün yollarda direksiyon sallıyorsunuz. Son 5 yılda İstanbul’a hizmet yolunda yürümek yerine; kişisel hedefleri, amaçları, hayalleri uğruna, İstanbul’a hizmeti unutan bir CHP’li Büyükşehir Belediye Yönetimi ile karşı karşıyayız. Ve gelinen süreçte İstanbul trafiği daha büyük bir çileye dönüşmüş durumda. Bizim belediyecilik anlayışımızda yol demek medeniyet demektir, hizmet demektir, kaliteli hayat demektir. 1994 yılından itibaren AK Parti belediyeciliğinde bu anlayışla hizmet ürettik. Bu anlayışla en büyük ulaşım projelerini gerçekleştirdik. Marmaraylar, Avrasya Tünelleri, Yavuz Sultan Selim köprüleri bu anlayışla hizmete alındı. CHP’li Belediye ile birlikte, ‘yol medeniyettir’ anlayışı sona erdi, yol çiledir, yol derttir, yol strestir, yol kavgadır anlayışı geldi. CHP’li İBB yönetiminde, ulaşım projelerinin tamamı neredeyse durma noktasına geldi. Bunu en iyi siz servisçi kardeşlerimiz bilirsiniz. Şunu biliyorum, İstanbul’da servis araçlarını kullanmak artık her zamankinden daha zor oldu.” sözleri ile mevcut İBB yönetimini eleştirdi. 31 Mart’tan sonra İstanbul’un ‘Gerçek Belediyecilik’ ile buluşacağını belirten Kurum,

“İstanbul’u hep birlikte bu yanlış yoldan döndürmeliyiz. Bunun çaresi de

İstanbul’umuzu gösteriş belediyeciliğinden kurtarıp gerçek belediyecilikle buluşturmaktır. Servisçi kardeşlerimin yıllardır beklediği plaka tahdidi meselesi Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle çözüldü. İstanbul’umuzda kuralsızlık sona erecek, her şey kuralına göre işleyecek, her şey olması gerektiği gibi bir standarda kavuşacak. İstanbul’da korsan servisçilik dönemi, bizim yönetimimizle birlikte sona erecek. Sizlere de tıpkı taksi, minibüs ve dolmuşlarda olduğu gibi kazanımlarınızı kaybetmeden yıllık çalışma ruhsatı vereceğiz. Şirketler, fabrikalar kendi servis araçlarıyla personellerini kendileri taşıyorlar. Tabii şimdi bu servis araçlarımızı korsan servis araçlarından ayırt etmek için taklit edilemez barkod uygulamasına da geçiyoruz.” diyerek, servisçilerin yaşadığı problemlerin çözümüne değindi.

“Mevcut İBB yönetimi korsan servis ağını görmezden geldi”

Murat Kurum, İBB yönetiminin İstanbul’a verdiği vaatleri yerine getirmediğini ifade ederek,Mevcut İBB yönetimi; beş yıldır her gün artan bu korsan servis ağını görmezden geldi. Sadece servisçilerimize değil, İstanbul’a verdiği hiçbir vaadi, hiçbir sözü yerine getirmedi. Şimdi kalkmışlar, ‘Vaatlerimizin yüzde 80’ini yerine getirdik’ diye açıklama yapmışlar. İstanbul’un, gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Hesap ortada, kayıtlar ortada. Bilim insanlarımızın yaptığı hesaplara göre ortada yüzde 80 başarı değil, yüzde 87’lik bir başarısızlık var.” dedi. Vatandaşın sandıkta cevabını vereceğini belirten Kurum, “İstanbullu kül yutmaz. Sandık, milletin aynasıdır. Ben inanıyorum ki, milletin aynasında boylarının ölçüsünü alacaklar. İstanbullu kardeşlerim, 31 Mart’ta yanan otobüslerin, yok edilen yeşillerin, ihmal edilen caddelerin, kaderine terk edilen yatırımların hesabını soracak. İstanbul’un kandırılan emekçileri, otobüs duraklarında bekleyen öğrencileri sizden hesap soracak. Karda kışta yollarda mahsur kalan insanlarımız, metro tünelinde yürümek zorunda kalan yaşlılarımız, önlerine sandık geldiğinde sizden hesap soracak. Bebek arabasını merdivenlerde sırtında taşıyan anneler, yok sayılan engelliler sizden hesap soracak.  Şundan emin olsunlar ki, yüzde 80 başarı gösteremediler ancak, yüzde 100 gidecekler.” dedi.

İstanbul’da 2 Yakaya 2 Büyük Tünel yapıyoruz”

Murat Kurum, trafik sorununu çözmek için hayata geçirecekleri projelere de değindi. Önceliğin merkezi bölgeler olacağını aktaran Kurum, İstanbul’umuzdaki metro ağını 5 yılda 650 kilometreye ulaştıracağız ve İstanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul’da 2 Yakaya 2 Büyük Tünel projemizle birlikte, alternatif yollar oluşturarak; servisçimizin, vatandaşımızın çilesine son vereceğiz. 122 kilometre tünelimizi İstanbul’un trafiğinin sıkıştığı alanlardan başlamak suretiyle yapıyor olacağız. Yine bu tüneller sayesinde; iki yakada da boğaz sahil yollarının tıkanmış damarlarını açacağız. D100, 03 ve TEM otoyolunun yoğunluğunu azaltacağız. Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe, Ataşehir ilçelerine erişimi kolaylaştıracağız. 20 adet katlı kavşak ve 151 kavşak düzenleme planımızı hemen uygulamaya geçeceğiz. İstanbul’da çok fazla trafik sıkışıklığı olan bölgeleri rahatlatacağız.” dedi.

“İstanbul’un iki yakasına 6 yeni lojistik merkezi”

İstanbul trafiğini rahatlatacak iki büyük hamle daha yapacaklarını belirten Kurum, İstanbul trafiğini olumsuz etkileyen Esenler ve Harem otogarlarını şehrin dışına alacağız. İki yakada 6 yeni lojistik merkezi kuracağız. Kuracağımız yeni lojistik merkezleri ile, iki yakadaki yeni terminal binaları ile; şehrin içindeki o ağır vasıta trafiğini de Kuzey Marmara Otoyolu’na almış ve bu manada şehrin trafiğini yüzde 20 azaltmış olacağız. Böylelikle tüm şoförlerimizin, vatandaşlarımızın, burada yaşayan kardeşlerimizin ömründen 3 buçuk yıl çalan bu trafik çilesini inşallah sizlerle birlikte bitireceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ataşehir Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sınar’ın karşıladığı Murat Kurum’a ziyaretinde; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çiftçi ve AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Naim Yağcı da eşlik etti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar