Kurum: Mevcut İBB yönetimi tıkır tıkır işleyen sosyal belediyecilik uygulamalarımızı mahvetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bağcılar’da düzenlenen Bitlisliler İftar Buluşması’na katıldı.

Kurum: Mevcut İBB yönetimi tıkır tıkır işleyen sosyal belediyecilik uygulamalarımızı mahvetti
Son Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 17:32
14 Mart 2024 Perşembe 17:29

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Bağcılar’da, Bitlisliler İftar Buluşması programına katıldı.

‘’Bitlis bugün de birliğimizin kalelerinden biridir’’

Bitlis’in alimleriyle, siyasetçileriyle, bürokratlarıyla, iş insanlarıyla ve sanatçılarıyla medeniyet tarihimizde müstesna bir yere sahip olduğunu belirten Murat Kurum, “İşte, Bitlis’in kadim ilçesi Ahlat. Anadolu’daki ilk başkentlerimizden biri. Bin yıl önce yüreklerimizi, gönüllerimizi Ahlat’ta birleştirdik; birliğimizi, kardeşlik hukukumuzu Ahlat’ta inşa ettik. Bugün erenlerin, evliyaların, alimlerin şehri Bitlis’te, Bitlis’in tüm ilçelerinde kardeşliğimizi bu ruhla tazeliyoruz. İşte, burada sizlerle bir aradayız; derdimiz bir, gönlümüz bir, yüreklerimiz bir. Bitlis bugün de birliğimizin kalelerinden biridir. Bizler bu kaleyi ebediyen koruyacağız. Bu kale asla düşmeyecek. Burçları çok sağlam tutacağız, hiç kimse aramıza giremeyecek, hiç kimse bizi ayrıştıramayacak. Sizler Bitlis’in dört bir yanından buraya geldiniz, burayı, Aziz İstanbul’umuzu vatan bildiniz, memleket bildiniz, bu şehre değer kattınız, bu şehri güzelleştirdiniz.” diye konuştu.

Kurum, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bitlis bugüne kadar daima bizim yanımızda oldu, bize destek oldu, güç ve kuvvet verdi. Biz sizlerle birlikte nice zorlukları aştık, nice engellerin üstesinden geldik, nice badireler atlattık. Her zaman Bitlis’in ve tüm Bitlisli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra, biliniz ki Murat Kurum da Bitlis’in bir evladı, Bitlis’in bir kardeşidir. İnşallah, sizlerin desteğiyle, bu kardeşiniz İBB Başkanı olarak sizler için çalışıyor, sizler için çabalıyor olacak. Saraçhane benim makamım olmayacak, sizlerin makamı olacak, İstanbulluların makamı olacak.

“Bu şehrin tüm sorunlarına çözüm üretmek için, derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz”

Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları hatırlatan Murat Kurum, “81 ilde 365 bin konut dönüştürmüş, 45 bin afet konutu yapmış, sadece İstanbul’da 173 bin afete dirençli yuvalar yapmış bir kardeşinizim. İşte Bitlis’imizde Ulu Cami ve kale etrafını da içerisine alan dere güzergâhı aksını baştan aşağı yeniledik. Hepiniz muhakkak görmüşsünüzdür. Burada yeni bir kültür aksı oluşturduk. Bitlis’imizin tarihi güzelliklerini ortaya çıkardık. Sizlere 5 binden fazla yeni sıcak yuva armağan ettik. Millet bahçelerimizi sizlerin hizmetine sunduk.” dedi.

İstanbullular ile gönül bağı olduğunu vurgulayan Kurum, “Biz dertliyiz kardeşlerim. Biz bu şehri, İstanbul’u çok seviyoruz. Biz bu şehre kalpten bağlıyız. Bu şehrin insanıyla, İstanbullu kardeşlerimizle gönül bağlarımız var. Tek bir insanımızın kılına zarar gelsin istemeyiz. Tek bir insanımızın incinmesini istemeyiz. Bu dert ile, bu sevda ile, İstanbul aşkıyla yollara düştük. Yaklaşık 70 gündür İstanbul’umuza, İstanbullu ve Bitlisli kardeşlerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizden en çok kentsel dönüşüm ve ulaşım noktasında çözüm bekliyor. Ama hiç kimse endişe etmesin. Sabırsızlıkla, bu şehrin tüm sorunlarına çözüm üretmek için, derdine derman olmak için 1 Nisan’ı bekliyoruz.’’ diye konuştu.

“Mevcut İBB yönetimi 5 yılda tek bir metro ihalesine çıkmadı”

1 Nisan’da İstanbul’da kentsel dönüşümü başlatacaklarını söyleyen Murat Kurum, bu konudaki kararlılığını, “Mevcut İBB yönetimi; 650 bin konutumuzu, deprem tedbirlerini gereksiz gördü. Ama biz hazırız. Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince İstanbul’u depreme hazırlayacağız. Birileri gereksiz görse de 650 bin konutu kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek, İstanbullu hemşehrilerimizi yeni ve güvenli yuvalarına kavuşturacağız.” sözleriyle vurguladı.

İstanbul’u trafik ve ulaşım çilesinden tamamen kurtaracaklarına dikkat çeken Kurum, mevcut İBB yönetimini, “5 yılda tek bir metro ihalesine çıkmadı, sadece ve sadece 8 kilometre metro hattı inşa etti. Ama biz hazırız. Metro uzunluğunu iki katına çıkaracağız. İki yakaya iki tünel yapacağız. Metrobüs ve otobüs filolarımızın sayısını artıracağız. İstanbul’umuzu trafik çilesinden tamamen kurtaracağız. Mevcut İBB yönetimi; İstanbulluların hayatından 5 yılı koparıp aldı. Ama biz hazırız. İstanbul’umuzun heba edilen 5 yılını hep birlikte telafi edeceğiz! Tüm kardeşlerimizi hem ‘Risksiz İstanbul’a hem de ‘Çilesiz İstanbul’a kavuşturacağız.’’ cümleleriyle eleştirdi.

“Mevcut İBB yönetimi; tıkır tıkır işleyen sosyal belediyecilik uygulamalarımızı mahvetti”

Murat Kurum’un İBB yöneticilerini eleştirdiği bir diğer nokta da, sosyal belediyecilik projeleriydi. Kurum şöyle konuştu: “Mevcut İBB yönetimi; tıkır tıkır işleyen sosyal belediyecilik uygulamalarımızı mahvetti. Ama biz hazırız. Kadınlarımızı, gençlerimizi, öğrencilerimizi, yaşlılarımızı, emeklilerimizi, engellilerimizi ve tüm hemşehrilerimizi kuşatan, kucaklayan; 7/24 yardımına koşan, onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan bir sosyal belediyecilik anlayışını yeniden İstanbul’un 39 ilçesine hâkim kılacağız.”

Milletin 31 Mart’ta, çalışanla çalışmayanı, eser üretenle üretmeyeni birbirinden ayıracağını söyleyen Kurum, konuşmasını, “Kadınları eşit görmeyenle, tüm kadınlara eşit ve adil hizmet edeni birbirinden ayıracaktır. İstanbul’un bütçesini reklamla çarçur edenle, depreme, kentsel dönüşüme harcayanı birbirinden ayırt edecektir. İstanbul’da 5 bin konutu bile dönüştüremeyenlerle, İstanbul’da 173 bin, Türkiye’de ise 365 bin konutu dönüştürenleri birbirinden ayırt edecektir. ‘Kendini düşünen’le ‘kentini düşünen’i birbirinden ayırt edecektir. Ayırt edecek ve 31 Mart’ta tercihini ona göre kullanacaktır.’’ ifadeleriyle noktaladı.

Kurum’a Bitlisliler İftar Buluşmasında, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu da eşlik etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar