Kurum: Gazze’ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar, hani oradakiler teröristti?

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Gazze’ye yardım fotoğrafı paylaşmasını, “Hani Kudüs’ün, Gazze’nin bağımsızlığı için mücadele edenler teröristti? Madem öyle sen neden teröristlere yardım ediyorsun?” ifadeleriyle eleştirdi.

Kurum: Gazze’ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar, hani oradakiler teröristti?
Son Güncelleme: 6 Mart 2024 Çarşamba 16:53
6 Mart 2024 Çarşamba 16:49

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Şile’deki Kızılcaköy Köy Konağı’nın açılış törenine katıldı. Şile’nin 1 Nisan’dan itibaren hizmete kavuşacağını söyleyen Murat Kurum, konuşmasının başında, her sözüne takılan İBB yönetimi ve muhalif medyaya atıfta bulundu.

“Kızılcaköy, sizin tabirinizle ‘Kızılcagöy’ ” diyen Murat Kurum, “şimdi ben bunu söylemezsem akşam ‘gaf yaptı’ derler” sözleriyle, muhalif medyaya ironik bir gönderme yaptı.

 “81 ilde yaptığımız işlerin tecrübesi ve birikimiyle İstanbul’a daha fazlasını kazandıracağız”

Bakanlık yaptığı 5 yıllık sürede Türkiye’nin 81 ilinde projeler gerçekleştirdiğini belirten Murat Kurum, İstanbul’un kaynaklarının yine İstanbul’a harcanması halinde, İBB bütçesinin fazlasıyla yeterli olacağını söyledi.

Şile’nin gençleri başta olmak üzere üretim ve istihdamı için de önemli adımlar atılacağını vurgulayan Kurum, Şile’de hayata geçirdikleri projelerden bazılarını sıraladı ve şöyle konuştu: “Şile daha da güzelleşsin diye sokaklarımızı güzelleştirdik. Sizlere daha iyi hizmet verebilmesi için temizlik aracından, çöp kamyonuna kadar her türlü desteği Şile’ye sağladık. Şile bezi fabrikası çok önemli. Bu fabrikanın kurulması için TOKİ Başkanlığı’mıza talimat verdik. Şile'nin ihtiyacı olan sosyal konutları yaptık. Hülasa sizin aklınıza gelen her işte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir hizmeti olmamasına rağmen, biz Şile’mizi, Kızılca köyümüzü yalnız bırakmadık. Her zaman sizlerin yanında olmaya çalıştık. 81 ile gitmiş, 81 ilde hizmetler yapmış biri olarak şimdi karşınızdayım. Oradaki tecrübemizi, birikimimizi, yapmış olduğumuz işlerin çok daha fazlasını İstanbul’umuza kazandıracağız, Şile’mize kazandıracağız.”

 “İBB bütçesini artırarak göndermişiz ‘engelleniyoruz’ diyorlar”

Mevcut İBB yönetimine devletin gerekli bütçeyi göndermesine rağmen ‘engelleniyoruz’ dediğini söyleyen Kurum, “Muhtarım burada, bir spor sahasından bahsediyor. Spor sahasını da, Kızılca köyümüzün eksiklerini de, ihtiyaçlarını da, Şile'nin en güzel köyü olması için gereken her türlü yatırımı biz yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaynağı her yere yeter. Yeter ki, siz o kaynağı Şile'nin güzel insanlarına harcayın. Yeter ki, siz o kaynağı Şile'nin gençlerine spor sahası yapmak için harcayın, her şeye yeter.” dedi.

Mevcut Başkan’ın İBB’nin kaynaklarını çarçur ettiğini söyleyen Kurum, şöyle devam etti: “İstanbul'un kaynakları yarı zamanlı Belediye Başkanlığı yapan o kibirli Belediye Başkanı tarafından kendi emelleri, kendi geleceği için harcandı, israf edildi. ‘İsrafı bitirdik’ dedikleri işlere 175 milyon TL harcadılar. İki günlük konsere 550 milyon TL harcadılar. Sadece şu iki kalem emin olun bugün Şile'nin bütün köylerinin eksiklerini giderebilecek bir bütçe. Şimdi ‘engelleniyoruz’ diyorlar. Biz bütçeyi Büyükşehir Belediyesi’ne devletin kaynaklarından gönderdik. Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini artırarak göndermişiz ama hala ‘engelleniyoruz’ diyorlar. Devletimiz her türlü imkanı vermiş. Ulaşımla alakalı Ulaştırma Bakanlığımız her türlü yatırımı yapmış. Bütün Bakanlıklarımız Şile’mize İstanbul'umuzun 39 ilçesine her türlü hizmeti yapmış ama Bay Kibir Belediye Başkanı ne diyor; ‘biz engelliyoruz.’”

 “Gazze’ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar. Hani oradakiler teröristti?”

İBB Yönetiminin Gazze’ye yaptıkları yardımın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşmasına ve mevcut Başkan’ın ‘ev kadınları’ hakkında söylediklerine de değindi Murat Kurum. “Ne diyor; ev kadınlarımızı bize destek olmakla suçlayarak onları ayrıştırıyor. Peki o Eş Genel Başkan ne diyor; bedelli askerlik yapanların vatana sevgilerini sorguluyor. Diyor ki; ‘biz onların oylarına talip değiliz.’ Bakar mısınız? Sen kimsin ki, bu milletin vatan sevgisini sorguluyorsun? Sen kimsin ki, bizim ev kadınlarımızı ayrıştırıyorsun. İşte bu bir Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti. Ayrıştırmaktan öteye gidemediler. Bizim Kuran kursuna giden çocuklarımızı ‘orta çağ zihniyeti’ diye tarif ettiler. Gazze'ye yapacağımız yardımlar için ‘bu yardımları niye yapıyorsunuz?’ dediler ama bir taraftan da telaşlandılar. Bugün Gazze'ye yardım fotoğraflarını gösteriyorlar. Hani Gazze'nin, Kudüs'ün bağımsızlığı için mücadele edenler teröristti? Madem öyle; siz niye teröristlere yardım ediyorsunuz?” diye konuştu.

Kurum, konuşmasını, “Bu Eş Genel Başkan da, yarı zamanlı Belediye Başkanlığı yapan kişi de telaşlı. 31 Mart akşamı Şile’miz, Kızılcaköyümüz ikisini de süresiz tatile gönderecek. Tüm İstanbul sevinecek. Bu zaferle birlikte şehitlerimizin, gazilerimizin annesi sevinecek. Aybüke Öğretmen’in annesi sevinecek, Eren Bülbül'ün annesi sevinecek. 31 Mart akşamı İstanbul'un 5 yıldır üzülen, yorulan, 571 yıllık onuru, gururu yeniden ayağa kalkacak. Hiç kimse kaybetmeyecek, tüm İstanbul kazanacak.” sözleriyle noktaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’a, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Kızılcaköy muhtarı Serkan Kılıçarslan, Şile MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Şile AK Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül eşlik etti.

 “Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da meydanlarda kurulmuş bir ittifaktır”

Kızılcaköy’den hemen önce, Şile’de, Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışındaydı Murat Kurum. Partililere seslendi. Cumhur İttifakı’nın kardeşlik hukuku üzerine kurulduğunun altını çizen Kurum, “Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da meydanlarda kurulmuş bir ittifaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey'in arkadaşlık hukuku, kardeşlik hukuku üzerine kurduğu bir ittifaktır. Bizlere düşen sahada en güçlü şekilde çalışarak, milletimize hizmet ederek, ay yıldızlı bayrağımız için bu vatanın her bir karış toprağı için, şehitlerimiz için, gazilerimiz için bu mücadeleyi sonuna kadar yapmaktır. Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye'mizi inşallah çok daha yukarılara taşıyacak çalışmaları burada yapacağız. Burada Şile'nin geleceğinin kararlarını alacağız. Seçim irtibat büromuzun ilçemize, tüm Cumhur İttifakı’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

 “Ahmetli Köyü’müze millet bahçesi için çalışacağı”

Kurum’un bir başka durağı da, Ahmetli Köyü’ydü. Kıraathanede köy sakinlerine hitap eden Kurum, kendisinden millet bahçesi isteyen muhtara cevap verdi. Şile’nin taleplerinin yerine getirileceğini söyleyen Murat Kurum, “5 yıl bakanlık yaptığım dönemde 365 bin sosyal konut üretmiş, 80 ilde 80 tarihi yerin ihyasını yapmış, 81 ilde 460 millet bahçesi yapmış, artıma tesisleri, altyapı çalışmalarıyla hizmet etmiş biriyim. Kaynağı tüm illerimize harcadık, kendi geleceğimizin peşinden koşmadık. Milletimiz ne istiyorsa onu çözmek için çalıştık. Ahmetli Köyü’müzün üst geçidi için, millet bahçesi için çalışacağız.” dedi.

Murat Kurum, Şile’de, esnafla da buluştu. Sevgi seliyle karşılanan Kurum, bu yoğun ilgiye teşekkür ederek karşılık verdi. Şile esnafı Kurum’u yerel seçimlerde başarılar dileyerek uğurladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar