Özgür Özel'den 'seçim güvenliği' açıklaması: Kafa kafaya yerlerde acil müdahale planımız var

CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için alacakları güvenlik önlemlerini işaret ederek, "Kafa kafaya olan yerlerle ilgili acil müdahale mastır planımız var. Örneğin Malatya’da sayım uzarsa hemen oraya 10 milletvekili görevlendireceğiz" dedi.

Özgür Özel'den 'seçim güvenliği' açıklaması: Kafa kafaya yerlerde acil müdahale planımız var
Son Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 14:28
26 Mart 2024 Salı 14:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de Seda Selek’in sunduğu “Seçim Özel” programına konuk oldu. Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, pazar günü yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirme ve öngörülerini paylaştı.

Kilis’in sürprizlere gebe olduğunu belirten Özel, “Kilis bizim geçmişte milletvekilimizin olmadığı, iddiamızın olmadığı, oyumuzun oldukça düşük olduğu bir yerdi. Kilis’te 37 yaşında genç bir adayımız var. Kilis’te başa baş bir yarış halindeyiz. 37 yaşında genç bir avukatımız Kilis’te seçimleri kazanmaya çok yakın” dedi. Özel, Gaziantep’te belediye sayılarını ve oylarını arttıracaklarını söyledi.

Özel, Giresun’u ve Kırıkkale’yi alacaklarını, Malatya’da ise yarım puan geride olduklarını belirtti. Özel, “Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli’den benim inancım bu 4’ünden 2’sini kesin alacağız. Yüzde 80-90 3’ünü alacağız. Belki 4’nü birden alacağız. Hepsi birbirinden iddialı” diye konuştu.

'SEÇİMİ HATAYLILARIN VİCDANINA BIRAKIYORUZ'

Antalya’da da önde olduklarını söyleyen Özel, Hatay’da riskin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Antalya’da bayağı farkı açmış durumdayız. Antalya’da rahatladık diyebilirim. Yüksek risk sınıfından orta risk sınıfına döndü. Hatay’da riskimiz devam ediyor. Ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Tabii Gökhan Zan olayı yaşandı. TİP adayı çekti aday çekilmedi bir şeyler oluyor. Gökhan Zan’ın çekilmesinden sonra bir anketimiz yok. Öncesinde AK Parti’yle başa baş yarışıyorduk. Gökhan Zan’ın kaybettirme potansiyeli vardı. TİP’in adayını çekmiş olması o yönden avantaja dönüşecek mi? Onu göreceğiz. Kazanamayacak tabii. Hatay seçimini Hataylıların vicdanına bırakıyoruz...”

'KENDİSİNE VERİLMİŞ MUHALİF OYU SARAYA SATTI'

Eskişehir’de 9 puan önde olduklarını söyleyen Özel, “Eskişehir’in AK Parti adayında oyun bitmez. Şu anda Cumhur İttifakı’nın adayını dost bildik, ittifak bildik aynı çerçevede seçime girdik. O tarihlerde kendi şirketine 5 milyon TL AK Parti’den teşvik almış. Seçim bitti ilk açıklamada ondan geldi. ‘İYİ Parti bu seçimlerde AK Parti’yle ittifak yapmalıdır’ dedi. Sonra İYİ Parti’den ayrıldı, AK Parti’ye katıldı. Eskişehir’de kendisine verilmiş muhalif oyu Saray’a götürdü sattı. 54 yaşında bir Cumhuriyet kadını Eskişehir’in hikayesini kaldığı yerden devam ettirecek. Siyasi yankesiciliğe Eskişehir’in vicdanı itiraz ediyor” diye konuştu.

'DEMİRTAŞ’TAN HAMLE BEKLEMİYORUM'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, ‘İstanbul seçimlerine’ yönelik açıklama yapacağı iddialarına ilişkin, “Ben Sayın Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden İstanbul seçimlerini etkileyecek bir hamle yapacağını beklemiyorum. Böyle bir açıklama gelirse bizde ona göre açıklamamızı yaparız” dedi.

'KAFA KAFAYA YERLERDE ACİL MÜDAHALE PLANIMIZ VAR'

Seçim gecesi için gereken önlemleri aldıklarını açıklayan Özel, “Kafa kafaya olan yerler ilgili acil müdahale mastır planımız var. Örneğin Malatya’da sayım uzarsa hemen oraya 10 milletvekili görevlendireceğiz. Seçmen mızmızlığa, hazımsızlığa, oyunbozanlığa, sahtekarlığa prim vermiyor” dedi.

“İstanbul il başkanımız 28 ilçeyi kazanma sözü verdi” diyen Özel, şöyle konuştu:

“Ben geçen seçimdeki 608 binlik farkın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Çünkü Ekrem Bey o günden bugüne oy vereni pişman edecek bir şey yapmadı. Ankara’da belediye sayımız 10’a çıkarsa şaşırmayın. İzmir’i kazanacağız.”

1-008.jpg

'ERDOĞAN'IN MİTİNGİNDE 200 BİN KİŞİ VARDI, 600 BİN DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü gerçekleştirilen Yeniden Büyük İstanbul mitinginde beklediği kalabalığı görememesiyle ilgili Özel, "Ben iki kişiyi çok iyi tanıyorum, biri Süleyman Soylu. Geçen seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun kullandığı özel uçağın sahibi firmaya 'Siz CHP'yi destekliyorsunuz' dediler. Firma da çıkarttı faturayı gösterdi, 'Geçen ay Binali Yıldırım'a bu sefer de Ekrem Bey'e' dediler. Süleyman Soylu da, 'Ben senin gibi özel uçaklarla Atina'da tıraş olmam. Sultangazi'de Kahtalı abime tıraş olurum' diye bir fotoğraf paylaştı. Haber geldi, AK Parti ilçe başkanı dükkanı açtırıp 'Enseyi topla' demiş, fotoğraf çekip gitmişler. Meydanda 200 bin kişi var. 600 bin kişi diye göstermek için, 'Bu meydan 1 milyon 200 bin kişiyle doluyordu, niye 600 bin kişi' diyor. Mitingde 200 bin kişi vardı, 600 bin değil" ifadelerini kullandı.

'ALTINOK MALI EKSİK AÇIKLADI'

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasının ardından ortaya çıkan tartışmalarla ilgili Özel, "Siyasetin finansmanıyla ilgili bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç var. Biz bunu 'Siyasi Ahlak Yasası' Meclis'e birkaç kez verdik. Avrupa'da çok doğru oturmuş bir sistem var. Kişi kendisinin ve yakınlarının ne kadar mal varlığı olduğunu ilan ediyor ve düzenli aralıklarla bunu ilan ediyor. Bu kriterlere göre siyasetin şeffaflaşması lazım. Turgut Altınok malı açıkladı ama eksik açıkladı. Ayrıca nakit varlığını gizledi. İnsanlar başta gizlenip sonradan ortaya çıkan şey için büyük bir soru işareti taşıyorlar" diye konuştu.

'AKBELEN KARARI TEZGAH'

Akbelen'deki 190 parsellik tarım arazisinin maden sahası olarak kullanılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının iki gün içinde iptal edilmesine ilişkin konuşan Özel, "Bence geri almak üzere yaptılar çünkü o arada Aydın Ayaydın dedi ki, 'Cumhurbaşkanımızla konuştum, düzeltecekler' düzeldi. Ben bunları bilirim, gerçekten tezgah. Diyelim ki tezgah yapmadılar, 'Seçimi kaybettirir bize bu' diye düşünüp geri aldılarsa da 1 Nisan'dan sonra aynı genişletmeyi yapacaklar zaten" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar