İBB Adayı Murat Kurum: İstanbul’u acil ve planlı bir dönüşümle dirençli şehir haline getireceğiz

6 Şubat depreminin yıl dönümünde TvNet özel yayınına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum acil ve planlı bir dönüşümle İstanbul'u dirençli bir şehir haline getireceklerini söyledi.

İBB Adayı Murat Kurum: İstanbul’u acil ve planlı bir dönüşümle dirençli şehir haline getireceğiz
Son Güncelleme: 6 Şubat 2024 Salı 10:43
6 Şubat 2024 Salı 10:36

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin yıl dönümünde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum TvNET televizyonu 'Net Bakış Özel' programına katıldı.

Kurum,"Dönüştüreceğim sempozyumları yaparak, toplantılar yaparak kentsel dönüşüm olmaz." dedi.

 "İstanbul’u acil ve planlı bir dönüşümle dirençli şehir haline getireceğiz"

Murat Kurum, kentsel dönüşümün sempozyum ve toplantılar yapılarak olmayacağını belirterek, "650 bin konutu biz dönüştüreceğiz. Çünkü samimiyet böyle gösterilir. Dönüştüreceğim sempozyumları yaparak, toplantılar yaparak dönüşüm olmaz. Dönüşüm yapacaksanız icraat yapacaksınız, eser çıkaracaksınız. Milletimizle el ele vereceksiniz o projeyi saha da gerçekleştireceksiniz. İstanbul’u acil ve planlı bir dönüşümle dirençli şehir haline getireceğiz. 250 bin konutu da yerinde dönüştüreceğiz. Çok önemsediğimiz bir iş. 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bu 100 bin konut ila oluşan kira fiyatlarını da aşağı çekmeyi hem de kentsel dönüşümdeki vatandaşlarımızı bu kiralık konutlara çekerek dönüşümü gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. 18 ayda tamamlanacak bu konutları satmayacağız. 39 ilçemize hizmet verecek. Bu kapsamda inşallah 5 yılda 650 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımız.” dedi.

"Atatürk Havalimanı Afet Yönetim Merkezimiz olacak"

Afet Yönetim Merkezleri’nin vatandaş için önemini dile getiren Murat Kurum, "İstiyoruz ki olası afetlere de hazır bekleyelim. Halkımızı bilinçlendirelim. Japonya’da deprem olduğunda insanlar nasıl bilinçli hareket ediyor ise bizim insanlarımız da deprem çantasıyla bu yeni yapılacak çalışmalar ile birlikte bu hizmetleri alsın. Atatürk Havalimanı Afet Yönetim Merkezimiz olacak. Denizden ulaşımını sağlayacağımız acil durum hastanesiyle buralarda hizmet vereceğimiz bir yer olacak. Bizi bu parkı yaparken de çok eleştirdiler. Biz ağaç dikeceğiz dedik. Onlar avm yapacaksınız dedi. Şimdi burada biz altyapıyı da ona göre hazırladık.  Konteyner koyabiliyorsunuz. Yemekhanesi olacak. Bütün toplanma alanları da böyle olacak. Arnavutköy ve Pendik'e iki tane yeni Acil Durum Hastanesi kazandıracağız. Bunların hepsini kendi bütçemizden yapacağız.” şeklinde konuştu.

" Ne kadar uyumlu çalışırsan o kadar güçlü olursun."

Kurum, merkezi yönetim ile yerel yönetimlerin uyumlu çalışması gerektiğine dikkat çekerek, "Bakanlıklarla, merkezi yönetimle, muhalefet partisiyle niye kavga edelim? Memleket meselesiyse mesele İstanbul'un sorunları ise mesele ben İstanbul'un sorunlarını çözmek için gider bu desteği isterim. Ne kadar uyumlu çalışırsan o kadar güçlü olursun. Maksat biran önce çözmek. Ben isterim ki İstanbul'un sorunları ile ilgili olarak herkes ile uyumlu olayım. Milletimizin yararına olan her işe biz destek olduk. Milletimizin yararına bir işe niye engel olalım? Neyi engellemişiz? Örnek göstersinler. Diyemezler. Çünkü öyle bir şey yapmadık." dedi.

 "Sen İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak niye Hatay'a 10 bin konut yapmadın?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CHP’li İBB Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hakkındaki açıklamaları için, "Ekrem beyin bu çabaları hep gündemi farklılaştırma çabaları. Devlet adabına yakışmayacak, saygı çerçevesinden uzak, söylemlerle hiçbir yere gidemezsin. Samimi olacaksınız. Şimdi siz Hatay'da 50 bin konut yapacaktınız da oraya çadır kentler konteyner kentler yapacaktınız da biz mi engelledik? Niye yapmadınız? Boş boş konuşmaya gerek yok. Hatay'ın altyapısını depremde suyunu bizim belediyemiz getirmiş. Sen koca büyükşehir belediyesi isen niye 10 bin konut yapmadın? Ama lafa geldin mi çok laf. Bunları söyleyecek yüzleri yok. Çünkü heybeleri boş. İstanbul’da verdiği vaatlerin hiçbirini tutmamış bir irade, şimdi kalkmış insanları samimiyetten uzak bir şekilde böyle söyleyerek kutuplaştırıyor. Çünkü gündemi İstanbul değil. Gündemi farklı noktalar çekmek. Burayı basamak görme meselesi." şeklinde konuştu.

 "Gerçek Belediyecilik Yemini"

Murat Kurum AK Parti 2024 Yerel Seçim Beyannamesi'nde yer alan 'Gerçek Belediyecilik Yemini'ni  de programda ilk kez okudu. Kurum, "Bu yeminin adı Gerçek Belediyecilik yemini. Burada doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacağıma, hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrıcalık yapmayacağımıza, anayasa ve yasalardan ayrılmayacağıma, kamu kaynaklarını bilerek amacı dışında harcanmasına göz yummayacağıma, dezavantajlı kesimleri gözeteceğime, sosyal politikaları güçlendireceğime, belediye hizmetlerinin gecikmeden ve kaliteli bir şekilde icrası için azami gayret göstereceğime, belediye hizmetleri karşısında herkesin eşit olduğu gerçeğinden adaletle şaşmayacağıma, emaneti hakkıyla ve layıkıyla taşıyacağıma milletim hemşerilerim ve tarih önünde namusum şerefim ve kutsal kitabımız üzerine yemin ederim" diyerek yemin etti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar