İBB Adayı Kurum: Ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vadediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. Buradaki konuşmasında ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vadettiklerinin altını çizen Kurum, “Yüksek katma değerli üretimi ve gençlik istihdamını belediye olarak çok daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz.” dedi.

İBB Adayı Kurum: Ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vadediyoruz
Son Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 22:48
7 Şubat 2024 Çarşamba 22:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. Kurum'u İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve beraberindeki heyet karşıladı.

“Ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vadediyoruz”

Buradaki konuşmasında İstanbul’un geleceğinin yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda ve alın terinde olduğunu belirten Kurum, “Biz; yenilikçi ve girişimci; ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vadediyoruz. Bu hedefle; ‘Kalıcı istihdam, güçlü ticaret, güçlü ev ekonomisi’ diyoruz.” dedi.

“Yüksek katma değerli üretimi ve gençlik istihdamını güçlü bir şekilde destekleyeceğiz”

İstanbul’un ticaretine bütüncül bir anlayışla yaklaşacaklarını ifade eden Kurum, “İşin içine kamuyu, belediyeyi ve özel sektörün tamamını alacağız. Bir hocamız İstanbul’a dair bir anekdotunda; ‘İstanbul’a yüz kamyon malın girdiği; yani yüz kamyon sebze, meyve ve gıdanın geldiği; ama İstanbul’dan sadece 1 kamyonun çıktığı, yani teknolojik malzemenin çıktığı süreci başarmalıyız.’ demişti. İşte biz de, tam da bu nedenle; yüksek katma değerli üretimi ve bunu destekleyecek gençlik istihdamını belediye olarak çok daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz.” diyerek konuşmasına devam etti.

Nitelikli iş gücünü artırarak İstanbul’u nitelikli üretimin merkezi yapacaklarını sözlerini ekledi.

“İstanbul’da sanayi yatırımı yapan herkesin iş yerini dirençli hale getirmek için çalışacağız”

Yeni lojistik liman projelerini, İstanbul’un her yerinde hizmet verecek lojistik merkezlerini ve lojistik koridorlarını hızla inşa edeceklerini belirten Kurum, “İstanbul’un tüm sanayi altyapısını gözden geçirecek, İstanbul’da sanayi yatırımı yapan herkesin iş yerini, fabrikasını dirençli hale getirmek için çalışacağız.” dedi.

“İstanbul’umuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi; temiz, yeşil ve yenilenebilir enerjiden sağlayacağız”

İstanbul’un ihtiyaç duyduğu enerjinin temiz enerjiden sağlanılacağının altını çizen Kurum, “Tüm fabrikalarımızda, endüstriyel simbiyoz, yani ‘bir fabrikanın atığının bir diğerinin hammaddesi’ olmasına dair uygulamaları süratle hayata geçireceğiz. Buna dair ihtiyaç duyulan altyapıyı kuracağız. Yapacağımız HES, GES ve RES yatırımlarıyla, İstanbul’umuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi; temiz, yeşil ve yenilenebilir enerjiden sağlayacağız. Buna dair arazi ve yer tespit çalışmalarına göreve gelir gelmez süratle başlayacağız.” dedi.

“Yeni Baykarlar çıkması için gereken tüm desteği vereceğiz”

ÇİP üretimi, insansız hava teknolojileri, biyoteknoloji, yapay zeka ve robot teknolojilerine dair özel enstitülerin kurulacağını belirten Kurum, Yeni Baykarlar çıkması için gereken tüm desteği girişimcilerimize vereceğiz. Özellikle İstanbul’un ekonomisine, teknolojisine dair çalışma yapan akademisyenlerimizi, üniversitelerimizi, sivil toplum hareketlerini hem destekleyeceğiz hem de yapacağımız atılımlarda paydaş haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’un yeni yüzyılını gençlerimizle, kadınlarımızla, İstanbul Ticaret Odamızın cesur üyeleriyle hep birlikte inşa edeceğiz.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında olduğu gibi büyükşehir ve ilçe belediyelerinde de kadın ve genç istidam şartının uygulanacağını sözlerine ekleyen Kurum, “Yapacağımız her yatırımda; çalışanların en az yüzde 25’i kadın ve gençlerden oluşacak. Sadece kent ekonomisini değil, hane ekonomisini de ev ekonomisini de güçlendireceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı, ev hanımlarımızı iş yeri sahibi yapacağız. 39 ilçemize paylaşımlı ofisler açacak, genç girişimcilerimizi faydalandıracağız.  İstanbul’un yeni yüzyılını gençlerimizle, kadınlarımızla, İstanbul Ticaret Odamızın cesur üyeleriyle hep birlikte inşa edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kurum'a AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Yakup Yaşa eşlik ederken, ziyarette İTO Meclis Başkanı Erhan Eken, İTO Yönetim Kurulu üyeleri, Mehmet Develioğlu, Ahmetp Özer, Bahadır Yaşık, İbrahim Doğan Salman, Murat Hızıroğlu, Münir Üstün, Salih Sami Atılgan, Zeki Akbal da yer aldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar