Ekrem İmamoğlu: 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın açılışında konuştu. İmamoğlu metro açılışında Murat Kurum'u hedef alarak, "8 kilometre yalanını ortaya atanlar hadlerini bilecek, özür dilecek" tepkisini gösterdi. 'Çıldırıyorlar' diyen İmamoğlu 5 yıl içinde 25 yıla bedel iş yaptıklarını öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu: 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar
Son Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 13:53
18 Mart 2024 Pazartesi 13:37

Bakırköy-Ataköy İkitelli Metro Hattı 2. Etap açılış töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’un "8 kilometre metro hattı yaptı" söylemine yanıt vererek “Bizden önce 25 yılda yapılan 122 km metro hattının yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar. 8 kilometre yalanını ortaya atanlar hadlerini bilecek, özür dileyecek” dedi.

İmamoğlu, mevcut İBB yönetiminden önceki yönetimin 25 yılda yaptıkları 122 km metro hattını yarısından fazlasını 5 yılda yaptıklarını söyledi ve "5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu'nun konuşmasından önce çıkan başlıklar şu şekilde:

"18 Mart Çanakkale Zaferi gününde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. 5 yılda 65 km metroyu, 62 istasyonu sizlerin de bize kattığı güçle tamamladık. Bu tarihi rekoru Cumhuriyetimize ve Atatürk'e layık yönetiler olabilmemizin bir yolu olarak görüyorum. Tekrar ifade edeyim emeği geçen herkese çalışma arkadaşlarıma mühendislerimize, yüklenici firmamıza, müşavirlerimize, yer altında günlerce aylarca emek saf eden binlerce emekçi dostuma teşekkür ediyorum.

2015 yılında bu hattın ihalesini yapan bizden önceki İBB yönetimine de teşekkür ediyorum. Ataköy – İkitelli metro hattını bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum ancak süreci doğru yönetemediler. Bu hattaki çalışmalar kısmen durduruldu.

2019 göreve geldiğimizde 10 metro hattın da çalışmalar durdurulmuştu. Bunlar finansman ve mühendislik tasarım sorunları çözülmeden alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. Kimilerinin aylarca yıllarca durdurulmuş olması dünya tarihine geçecek bir skandaldır.

Bizden önce 25 yılda yapılan 122 km metro hattının yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. 5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar.

8 kilometre yalanını atanlar hadlerini bilecek özür dileyecekler. 65 kilometre metroyu inşa etmek için yeraltında yer üstünde ter döken emekçilerden, yüklenicilerinden onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin İnsanlarından İstanbullulardan özür dileyecekler. Ama bakın söyleyeyim.

Bunlar özür dilemez, yalanları iftiraları açığa çıkınca şöyle diyorlar "Siyaseten söylenmiş sözler" derler geçerler. Hatırlıyorsunuz, İstanbul seçimini iptal ettiler demedikleri lafı bırakmadılar, Yalancı dediler, hırsız dediler terörist dediler. Ondan sonra da "siyaseten söyledik" dediler. Allah aşkına birine siyaseten yalancı, hırsız, terörist denir mi? İstanbul bu siyaset anlayışını ne yapacak biliyor musunuz, 31 Mart’ta tarihe gömecek."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar