Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni tutar ne olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında, temmuz ayında asgari ücretin yeniden belirleneceğini ve 500 doların altında olmaması gerektiğini söyledi. Memurlara da mesaj veren Bakan, "Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar." diye konuştu.

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması: Yeni tutar ne olacak?
Son Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 08:23
11 Mayıs 2023 Perşembe 08:08

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 doların altında olmaması gerektiğini söyledi.

TEMMUZ AYINDA ASGARİ ÜCRETE ZAM

Temmuz ayında asgari ücretin yeniden belirleneceğini vurgulayan Bakan, "Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim." diye konuştu.

Muhalefet partilerinin asgari ücret üzerinden yürüttüğü 'asgari ücret-vergi' iddialarına da değinen Bilgin, "Öğrencilik yıllarımda bir fabrika duvarına asgari ücret vergi dışı bırakılsın yazmıştık. Ecevit ilk toplu sözleşme uygulayan bakandır. Hükümet programına koydu uygulayamadı. Bu bize nasip oldu. Tüm ücretlerden asgari ücret düzeyinde ücreti vergi dışı bıraktık. CHP gibi parti bundan nasıl habersiz olur." ifadelerini kullandı.

"500 DOLARIN ALTINDA OLMAMALI"

AK Parti hükümetinin asgari ücret çalışmalarını tarihsel bir adım olarak gördüğünü belirten Bakan Bilgin, "8 bin 500 beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti." dedi.

Asgari ücretin 500 doların altında olmaması gerektiğini ifade eden Bilgin memurlara da müjde vererek, "Bizim memurlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocakta memnun oldukları gibi temmuzda memnun olacaklar." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar