Sinan Oğan, New York Times’a konuştu

14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminde aldığı oy oranı ile sürpriz yapan Sinan Oğan, ABD'nin öne gelen basın kuruluşlarından New York Times'a konuştu. Oğan, oy oranı açıklamasıyla dikkat çekti.

Sinan Oğan, New York Times’a konuştu
Son Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 14:39
18 Mayıs 2023 Perşembe 11:22

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçiminde aldığı yüzde 5.17'lik oranla dikkatleri üzerine çekti. İlk turda bitmeyen seçimin ardından Oğan'ın oyları, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı açısından da büyük önem kazandı.

Oğan, ABD'nin öne gelen basın kuruluşlarından New York Times'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"OY VERENLERİN YÜZDE 70'İ TERCİHİMİ DESTEKLER"

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti fakat ikinci turda belirleyici olabilir” başlığıyla paylaşılan haberde, Oğan için “Bir anda Türkiye’nin en çok aranan adamı” ifadeleri kullanılırken, Oğan'ın “Günler çok yoğun geçiyor. Son 3 ya da 4 günümü böyle üst düzey isimlerle müzakere ederek geçiriyorum” dediği aktarıldı.

Destekleyeceği adayı açıklaması beklenen Oğan'ın kendisine oy verenlerin yüzde 70’inin kendi tercihini destekleyeceğini dile getirdiği de kaydedildi. 

Gazete ise, uzmanların yorumlarına yer vererek bu iddianın kesin olmadığını ve seçmenin tepki oyu olarak kendisine oy vermiş olabileceği görüşünü savundu. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAK VARKEN NEDEN BAKAN OLAYIM"

Habere göre, destekleyeceği adaydan üst düzey bir rol istediğini belirten Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar