için kaldı

Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal'a konuştu: Seçilirsem Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyacağım

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD merkezli Wall Street Journal gazetesine 14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Wall Street Journal'a konuştu: Seçilirsem Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyacağım
Son Güncelleme: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 17:43
10 Mayıs 2023 Çarşamba 17:41

T24'te yer alan habere göre; 14 Mayıs seçimlerini kazanması durumunda Türkiye'yi NATO ve Batı'ya yakınlaştıracağını, Ankara'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlara uyacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin NATO'daki 'kilit ülke' rolünü güçlendireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ayrıca Türkiye'nin donuk halde olan Avrupa Birliği üyelik sürecini de hayata döndürmek istediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, ''Bu seçimde ilk kez sandığa gidecek 5.3 milyon genç seçmen var. Onlar özgürlük ve demokrasi istiyor'' dedi. Millet İttifakı adayı, ''Bu durum bizim için, üyesi olmaya çalıştığımız AB ve tüm Batı toplumu için çok önemli'' diye devam etti.

Kılıçdaroğlu seçilmesi durumunda Rusya'daki Türk yatırımlarını korusa da, Batı'nın Moskova'ya yönelik alacağı yaptırım kararlarına uyacağını ifade etti. ''Türkiye Batı ittifakı ve NATO'nun bir üyesidir, Putin de bunu iyi bilir'' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, ''Türkiye NATO'nun aldığı kararlara uymakla yükümlüdür'' diye konuştu.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları ülkelerine gönderme vaadine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Biz ırkçı değiliz ama bu insanların kendi ülkelerinde daha iyi şartlarda yaşamalarını istiyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''Eğer Erdoğan kazanırsa Türkiye bir tür diktatörlüğe dönüşecek'' ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar