Rusya'nın seçimlerle ilgili açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rusya ile ilgili iddiaları gündem yaratmıştı. Kremlin'den "Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu iddiaları Kılıçdaroğlu'na iletenler yalancıdır. Rusya Türk seçimlerine karışmakla ilgili suçlamaları 'şiddetle' reddediyor" açıklaması geldi. Rusya'nın açıklamalarına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

Rusya'nın seçimlerle ilgili açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt!
Son Güncelleme: 12 Mayıs 2023 Cuma 14:41
12 Mayıs 2023 Cuma 14:39

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiği iddialarını reddederek, "Bu tür suçlamaları şiddetle reddediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na böyle bir bilgi verildiyse bu yalan bilgidir ve bu şekilde değerlendirilmesi gerekir" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN RUSYA'YA YANIT: ELİMİZDE SOMUT KANITIMIZ VAR
Rusya'nın açıklamasına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Reuters'a konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'nin elinde "deep fake paylaşımlarının arkasında Rusya'nın bulunduğuna dair somut kanıt olduğunu" söyledi.

Kılıçdaroğlu, Rusya'yı niçin seçimlere müdahale etmekle suçladığına dair soruya "Eğer somut kanıtımız olmasaydı tweet atmazdım" yanıtını verdi. CHP lideri, "Bir diğer ülkenin, bir parti lehine Türkiye'nin seçim sürecine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Tüm dünyanın bundan haberdar olmasını istedim. Bu çağrıyı bir tweet ile açıkça yapmamın sebebi bu" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız." demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar