Bakan Kurum: Milliyetçilik; İHA ve SİHA üretmektir

Muhalefetin, 14 Mayıs’tan sonra milliyetçilik maskesi taktığını söyleyen Bakan Kurum, “Milliyetçilik; İHA ve SİHA üretmektir. Milliyetçilik Kızılelma’yı göklere hâkim kılmaktır. TCG Anadolu gemisi ile denizlere hükmetmektir. TOGG’la karalara hâkim olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum: Milliyetçilik; İHA ve SİHA üretmektir
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 17:41
24 Mayıs 2023 Çarşamba 17:38

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhur İttifakı bizzat milletin ta kendisidir, bizzat milletin sinesinden kurulmuştur. Bugün milletin tercihiyle alay edenler ise milletin gönlünde mahkûm olmuştur.” dedi.

Bakan Murat Kurum; Cumhur İttifakı’nın paydaşları olan siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla Kadıköy’de kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de katıldığı organizasyonda konuşan Bakan Kurum, ilçe başkanlarına, “Tüm zorluklara Mehmet Akif'in deyimiyle ‘iman dolu göğsüyle’ set çeken dava arkadaşlarım.” ifadeleriyle seslendi. Cumhur İttifakı’nın milletin içinden doğan bir güç olduğu vurgusunda bulunan Bakan Kurum, rakibi olan muhalefetin ise 14 Mayıs’tan sonra milliyetçilik maskesi takarak milleti kandırmaya çalıştığına değindi.

“Cumhur İttifakı bizzat milletin ta kendisidir, bizzat milletin sinesinden kurulmuştur”

Cumhur İttifakı’nın bizzat millet tarafından 15 Temmuz'da meydanlarda kurulduğunu söyleyerek konuşmalarına başlayan Bakan Kurum, şöyle devam etti:
“İttifakımızın temelinde iman, vatana muhabbet, bayrağa sevgi, geçmişe hasret, güzel geleceklere dair ise umut vardır. 15 Temmuz sadece Cumhuriyet tarihi açısından değil, Türk tarihi açısından da bir dönüm noktasıdır. Çünkü bin yıl önce fethettiğimiz bu topraklar, hiçbir zaman böyle bir ihanete, böyle bir işgal girişimine maruz kalmadı. Her şeyi hesapladıklarını zannettiler ama Allah'ın planını hesap edemediler. Merhum şair Sezai Karakoç, ‘ne yaparlarsa boş, göklerden gelen bir karar vardır.’ der. Evet değerli kardeşlerim, küresel baronlardan ve emperyalist başkentlerden aldıkları desteklerle darbe yapmaya kalkan hain FETÖ’cüler, bu aziz milletin birliği ve beraberliğini bilmiyorlardı. O gün aziz milletimiz tıpkı Millî Mücadele zamanında olduğu gibi ‘milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ ilkesinde olduğu gibi yine meydanlara akın etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. 251 şehit ve yüzlerce gazi verdik. Kan verdik, can verdik, ter akıttık ama vatanımızı asla teslim etmedik. Bizi o gün bir irade kurtardı; o ittifakın adı Cumhur İttifakı’dır. O yüzden Cumhur İttifakı bizzat milletin ta kendisidir, bizzat milletin sinesinden kurulmuştur ve yine bizzat milletin istikbali için çalışanlar demektir.”

“Tüm partilerimize, sandığa güçlü bir şekilde sahip çıktığı için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum”

Türkiye'nin en kritik seçimi için özveriyle çalıştıklarını söyleyen Bakan Kurum, “15 Temmuz'da nasıl canımızla, kanımızla tüm motivasyonumuzla çalıştıysak, bu seçime de aynı motivasyonla, aynı anlayışla, buradaki kardeşlerimizle, Cumhur İttifakı ile birlikte çalışıyoruz. 14 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımız açık ara birinci olurken, Meclis’te de Cumhur İttifakı olarak çoğunluğu elde ettik. Ben her birinize, yani AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Demokratik Sol Parti ilçe başkanlarımıza göstermiş olduğunuz emeklerden dolayı, bu 40 günlük süreçte kapı kapı dolaşıp, tüm vatandaşlarımıza projelerimizi ve hayallerimizi anlatarak destek olduğunuz için, sandığa güçlü bir şekilde sahip çıktığınız için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Seçimlerin ikinci turu için de hep birlikte aşkla çalışmakta olduklarını belirten Bakan Kurum, hem sahada hem de sandık başında olacaklarını vurguladı. Bakan Kurum, “14 Mayıs’tan sonra almış olduğumuz tüm oylarımızı veren vatandaşlarımıza, ardından bize dargın olan ve bugüne kadar kendimizi anlatamadığımız tüm kardeşlerimize kucak açacağız. Onlara ülkemizi, ülkemizin geleceğini, meselenin vatan olduğunu, meselenin bayrağımız olduğunu, meselenin gençlerimizin geleceği olduğunu hep birlikte anlatacağız. Çok daha yüksek bir destekle Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı yapacağız.” dedi.

 “Bugün milletin tercihiyle alay edenler, milletin gönlünde mahkûm olmuştur”

Türk milletinin 27 milyonu aşkın oyla TBMM’deki çoğunluğu Cumhur İttifakı’na verdiğini söyleyen Bakan Kurum, “O güne kadar hiçbir şekilde rehavete kapılmadan, Sayın Cumhurbaşkanımız için, yatırımlarımız, eserlerimiz, dev hizmetlerimiz için aziz milletimizden kapı kapı dolaşıp destek isteyeceğiz. 29 Mayıs'ta zaferimizi ilan edinceye kadar da çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz her zaman olduğu gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhur İttifakı’na rekor bir oyla destek verdiler. Birileri afetzede kardeşlerimizin yaralı kalplerine bakmaksızın, sosyal medyada kararmış kalplerini ortaya koydu ve onların siyasi tercihlerinden dolayı kendileriyle alay etti. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ödeneği bahane gösterdi, depremzede kardeşlerimizi misafirhanelerden çıkarmak istedi. Bu nedir biliyor musunuz? ‘Zor günde kimseye kimliği sorulmaz.’ diyen Anadolu'ya yabancılıktır, milletine olan yabancılıktır. Bizim ecdadımız, atalarımız, geleneklerimiz, büyüklerimizden öğrendiğimiz şudur: Mazlumun, ihtiyaç sahibinin kimliği sorulmaz, ideolojisine bakılmaz, dini, dili, ırkı, mezhebi, inancı ne olursa olsun yardımına koşulur. Evimizi açarız, işimizi veririz, aşımızı, soframızı paylaşırız. Bugüne kadar böyle olmuştur. Kendisine oy vermeyeni aşağılamak, ona yardım etmemek, hizmet götürmemek CHP’nin kodlarında vardır. Oldum olası bu topraklara yabancı olan CHP, yine gerçek yüzünü göstermiş, karanlık yüzünü ortaya çıkarmış, riya dolu maskesini indirmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kurum, konuya dair şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün milletin tercihiyle alay edenler, milletin gönlünde mahkûm olmuştur. Biz depremzede kardeşlerimizi hiçbir zaman bunların insafına terk etmedik, bundan sonra da terk etmeyeceğiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza bir söz verdik. Konutlarımızı yapacağız. Nasıl ilk andan itibaren afetzede kardeşlerimizle el ele verdiysek, 85 milyon kardeşimizle gönül gönüle bu mücadeleyi sürdürdüysek, sözümüzü tutacağız ve konutlarımızı inşallah bir yıl içerisinde teslim edeceğiz. Şu anda toplamda 175 bin konut, dükkân, sanayi sitesinin inşası sürüyor. Bu irade Cumhur İttifakı’nın ortaya koymuş olduğu iradedir. Bu irade afetzede kardeşlerine verdiği sözü tutmak için gece gündüz çalışan, mücadele eden, her zor günde milletinin yanına koşan Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesidir. İnşallah bir yıl içerisinde 319 bin, toplamda 650 bin konutumuzu bitireceğiz ve afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.”

“Milliyetçilik; İHA ve SİHA üretmektir. Milliyetçilik Kızılelma’yı göklere hâkim kılmaktır. TCG Anadolu Gemisi ile denizlere hükmetmektir. TOGG’la karalara hâkim olmaktır”

Muhalefetin milleti ötekileştirdiğini söyleyen Bakan Kurum, şunları söyledi:
“Milletten destek alamayınca vesayet odaklarından, darbelerden medet umdular. Seçimden önce Kandil’den açık destek aldılar. HDP'ye aday çıkarttırmadılar. FETÖ’cülerin 15 Mayıs'ta ‘baharla birlikte biz de geliyoruz.’ yazan paylaşımlarına ses çıkarmadılar. Şimdi bir anda renkleri değişti. Seçimden önce Londra'daki tefecilerden borç, Almanya'dan danışman, Avrupa'dan ‘aferin’ sipariş ettiler. Kandil'e, PKK'ya, FETÖ’ye kucak açan, mavi boncuk dağıtan Kılıçdaroğlu değilmiş gibi, şimdi milliyetçilik rolü oynamaya başladılar. Teröre açık çek veren bunlar değilmiş gibi, terörü yenmekten bahseder hale geldiler.

Milliyetçilik; İHA ve SİHA üretmektir. Milliyetçilik Kızılelma’yı göklere hâkim kılmaktır. TCG Anadolu Gemisi ile denizlere hükmetmektir. TOGG’la karalara hakim olmaktır. 14 Mayıs'ta, karşımızda Altılı Masa var. PKK, Kandil ve FETÖ ile birlikte küresel odaklar, emperyalist güçler, başkentler var. 28 Mayıs'ta da bunların mevziisi yine aynı. Cepheleri açtıkları yer bellidir, aziz milletimizdir, Türkiye'dir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama onlar ne yaparsa yapsın, Türkiye'nin yanı başında bir terör devleti kurulmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz. Biz biliyoruz ki milletimiz akla, hayale sığmayan, bu milletin değerleriyle örtüşmeyen, ülkemizin milli menfaatleriyle bağdaşmayan bu zihniyete asla prim vermez. 28 Mayıs'ta da milletimiz ‘Türkiye Yüzyılı’ diyecektir. Milletimiz 14 Mayıs'ta sosyal medyada seçimin kazanılmadığını görmüş; orada estirilen sahte rüzgârlara değil, milleti ile birlikte yol yürüyen, milletine 21 yıldır gece-gündüz hizmet edenlere destek olmuştur. 28 Mayıs'ta da inşallah kazananlar şehitlerimizin, gazilerimizin annesi olacaktır. Ben her bir kardeşimize, teşkilat başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, Cumhur İttifakı’nın kıymetli bütün personeline teşekkür ediyorum.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar