İYİ Parti'den 'Millet İttifakı' açıklaması: Karar kurultayda alınacak

İYİ Parti'nin Millet İttifakı içerisindeki geleceğinin ne olacağına ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, ittifakın teknik anlamda işbirliği sona erse de stratejik anlamda görüşmelerin sürdüğüne işaret etti. Zorlu, partisinin ittifak içerisindeki nihai durumuna ilişkin kararın haziran sonunda gerçekleşecek kurultayda alınacağını bildirdi.

İYİ Parti'den 'Millet İttifakı' açıklaması: Karar kurultayda alınacak
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 17:06
2 Haziran 2023 Cuma 17:04

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın geleceği için İYİ Parti'nin olağan kurultayını işaret ederek nihai kararlar için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini söyledi. 

İttifakın teknik anlamda bu işbirliği bitmiş olsa da stratejik mesele ile ilgili yetkili kurumlarla görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Zorlu, "Büyük kararları 25 Haziran kongremize topluyoruz. Bu tür stratejik bir nihai kararın sayın genel başkanımızla hep birlikte takip etmemizin önemli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Zorlu, özetle şöyle konuştu: 

"Millet İttifakı sayın genel başkanımızın teklifiyle bir araya gelmesiyle çok büyük başarılar elde etmiştir. Seçim sonucunun ardından genel başkanımız, başkanlık divanımız milletvekillerimizle bir araya geldi. Büyük kararları 25 Haziran kongremize topluyoruz. Bu tür stratejik bir nihai kararın sayın genel başkanımızla hep birlikte takip etmemizin önemli olacağını düşünüyorum. Teknik anlamda bu işbirliği bitmiş olsa da stratejik mesele ile ilgili genel başkanımızın yetkili kurumlarla görüşmesi devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bunları sizlerle paylaşırız."

İYİ Parti Olağan Kurultayı, 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, bu hafta içi kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda Millet İttifakı'nın 28 Mayıs itibarıyla sona erdiğini kaydetmişlerdi. 

MİLLET İTTİFAKI'NDA İYİ PARTİ BELİRSİZLİĞİ 

Poyraz, 6 partiden oluşan Millet İttifakı'nın seçim için kurulduğunu belirterek "28 Mayıs itibarıyla seçim ittifakı bitmiştir" açıklamasında bulunurken Paçacı da ittifakın bir iş birliği nedeniyle oluşturulduğunu ifade ederek "Şu anda ittifakın devamı anlamında hiçbir şey kalmadı. İttifak dediğiniz herhangi bir siyasi konu hakkında iş birliğidir. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek bir konu yok" demişti. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar