İmamoğlu ve Yavaş'tan ortak açıklama: Seçim ilk turda bitecek!

Oyların sayım süreciyle ilgili açıklamalar yapmak üzere Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu kameralar karşısına geçti. İmamoğlu konuşmasında "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 13. cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin bu akşam cumhurbaşkanı ilan edilecektir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Mansur Yavaş da "Yüzde 23,87 net gelen sonuçlara göre şu anda Kemal Kılıçdaroğlu öndedir" diye konuştu.

İmamoğlu ve Yavaş'tan ortak açıklama: Seçim ilk turda bitecek!
Son Güncelleme: 15 Mayıs 2023 Pazartesi 01:30
14 Mayıs 2023 Pazar 21:32

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları ve İBB ve ABB başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. İmamoğlu konuşmasında Anadolu Ajansı'nın (AA) verileri açıklama sürecini eleştirirken geçmiş seçimleri örnek verdi. Mansur Yavaş da AA'ya tepki gösterirken "AA verilerine göre gerideyiz ancak yüzde 23,87 ile Ankara ve İstanbul'da öndeyiz" mesajını verdi.

BİR AÇIKLAMA DAHA! "CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR"
İmamoğlu ve Yavaş ilerleyen saatlerde yeniden kameralar karşısına geçti. İmamoğlu'nun açıklamasında kullandığı ifadeler şöyle:

"Şu an elde ettiğimiz veriler ciddi bir düşüşü sergileyen bir iktidar tablosu sunuyor, hükümet ciddi bir düşüşte. Bu netlikte söyleyebilirim. Bu saatten sonra da bütün kurumları sağlıklı verileri açıklamaya davet ediyoruz.

"Rakip ittifakın itirazıyla beraber engellenen sandık verilerimizin bizim öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz metodu var. Saygı duyuyoruz.

"Milletin manipule etme veya aldatma adına kazanma üzerine birtakım senaryolar kimse geliştirmesin. Sandıktan çıkacak sonuç neyse biz ona razıyız.

"Şunu net olarak söyleyebilirim: Verilerin akışını takip ettiğimizde biz sürekli çıkış, rakibimiz ise sürekli iniş trendi izliyor. İlerleyen saatlerde bunu ispat edici verilerle karşınızda olacağız. Hangi partiden olursa kalsın sandıkları terk etmemelerini istiyoruz.

YAVAŞ İSTATİSTİKLERİ AÇIKLADI! ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR..
Yavaş ise şunları söyledi:

"91 bin 913 sandıktan bize ulaşan verilere göre sayın genel başkanımız 47,42 oyda. Sayın Erdoğan ise yüzde 46,80. 11 milyon 278 bin 773 oy. Sayın Sinan Oğan da 5,33, 1 milyon 283 bin 775 oy şu anda almış. Ankara, İzmir ve İstanbul'un verileri henüz gelmedi. 3 ilde de öndeyiz. 50'nin üzerinde Kılıçdaroğlu, 44 civarında da sayın Erdoğan var.

ANADOLU AJANSI'NA TEPKİ: HİÇBİR MUTEBER TARAFI YOK
İmamoğlu'nun ilk açıklamalarından satır başları:

"Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adına sesleniyoruz. Ne yazık ki her seçimde gördüğümüz manzarayı yine yaşıyoruz. Yine bir AA vakası gündemde. Halbuki AA 2019 31 Mart seçimleri itibarıyla bitkisel hayata girmiştir, bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklemektedir. AA'nın itibarı 0'ın altındadır. Hiçbir muteber tarafı yoktur. Vatandaşlarımız asla itibar etmemelidir.

"2-2,5 saat veri verdikten sonra İstanbul'daki gerçek sayıları görünce veri akışını kesen bir AA ve yöneticileri bizim için yok hükmündedir. AA dün hem bizlerin hem Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında devlet kurumumuz olmasına rağmen hiçbir misyonu kendilerine yüklememiş, onlarla ilgili beklentimiz olmadığını ima etmiş durumdayız. AA'ya inancımızın asla olmadığı ortadadır.

 
GEÇMİŞ SEÇİMLERİ ÖRNEK VERDİ
"2015 Haziran seçimlerinde AA ne hikmetse yüzde 65'le sayın Erdoğan'ın başlatıyor akşama ve o seçim yüzde 40 ile bitiyor. Yani yüzde 25 farkla algı yönetiyor. 2015 Kasım seçimlerinde yüzde 75 ile başlıyor, yüzde 49 ile bitiriyor. 2018'de sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği seçimde yüzde 67'lere varan oranla başlıyor, yüzde 52 ile bitiriyor. 2019'da ise buna gücü yetmiyor. Yine yüksekten başlıyor ama 2 saat sonra daha düşük oy oranlarıyla kapattı.

"RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİZ Kİ..."
"Baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: 13. cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkemizin bu akşam cumhurbaşkanı ilan edilecektir. Yüzde 57 ile başlayan AA'nın ortalama 15-20 geride bitirdiği gecelere bakarsak bu akşamı toplama çıkarma hesabıyla siz ortaya koyun.

"Kesinlikle çok aşağılarda bir orana sahiptir sayın Erdoğan. Bizim kendi sistemimizle ilgili de verilerimiz var.

MANSUR YAVAŞ "NET SONUÇLARA GÖRE" DİYEREK DUYURDU!
Yavaş'ın ilk açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

AA'nın güvenilir hiçbir tarafı yoktur, mahcup da olmuyorlar. Yüzde 23,87 net gelen sonuçlara göre şu anda sayın cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. Doğru bilgi buradadır. Şu anda net rakamlarla konuşuyoruz, biz öndeyiz. AA verilerine göre gerideyiz ancak yüzde 23,87 ile Ankara ve İstanbul'da öndeyiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar