CHP'li kurmaylar kritik toplantıda yaşananları anlattı: Genel başkan üzgündü ama 'Yola devam' dedi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, sert sözler sarfederek altılı masayı devirmesi sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü MYK toplantısında üzgün göründüğü ancak "Yolumuza devam edeceğiz" mesajı verdiği öğrenildi.

CHP'li kurmaylar kritik toplantıda yaşananları anlattı: Genel başkan üzgündü ama 'Yola devam' dedi
Son Güncelleme: 4 Mart 2023 Cumartesi 09:04
4 Mart 2023 Cumartesi 09:01

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda altılı masa ortaklarıyla ters düşmesinin ardından hızlı bir kararla ve sert sözlerle masadan kalkmasının yankıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, Akşener'in ittifaktan ayrılmasına yönelik açıklamaları sonrası partisinin olağanüstü MYK toplantısına başkanlık yaptı.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; toplantıda MYK üyeleri Kılıçdaroğlu’na yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Bazı MYK üyelerinin olayları “saray entrikası” olarak yorumladığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da bu yorumlara karşılık vermediği kaydedildi.

'MANSUR VE EKREM BEY İLE DEVAM EDECEĞİZ'

Toplantıya ilişkin bilgi veren kurmaylar, “Genel başkan üzgündü ancak ‘Yolumuza devam edeceğiz’ dedi. Mansur Bey, Ekrem Bey’le yolumuza devam edeceğiz. Onlar bizim belediye başkanlarımız” yorumunu yaptı.

Aralarında Akşener’in adaylık çağrısı yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu CHP’nin büyükşehir belediye başkanlarının bugün Kılıçdaroğlu ile görüşeceği ve sonrasında toplu destek açıklaması yapacağı bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar