için kaldı

Destici'den saldırı yorumu: Dadaşlar, size meydanı boş bırakır mı?

BBP lideri Mustafa Destici, dün Erzurum'da İmamoğlu'na ve mitingine katılanlara yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulunurken, orada bulunan vatandaşların 'PKK kitlesi' olduğunu iddia etti. Destici, gerçekleştirilen taşlı saldırıyı da, "Dadaşlar size meydanı boş bırakır mı" şeklinde savundu.

Destici'den saldırı yorumu: Dadaşlar, size meydanı boş bırakır mı?
Son Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 16:01
8 Mayıs 2023 Pazartesi 14:50

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu'na ve mitingine katılan vatandaşlara düzenlenen taşlı saldırı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

BBP lideri Dectici CNN Türk ekranlarına konuk olurken, konu ile ilgili olarak, "Erzurum, Nene Hatunların şehridir. Dadaşlar size meydanı boş bırakır mı?" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun PKK'lılara zafer işareti yaptığını ve aynı zamanda Erzurum'da da PKK'lılarla birlikte hareket ettiğini iddia eden Destici'nin cümleleri şu şekilde:

'DADAŞLAR SİZE MEYDANI BOŞ BIRAKIR MI?'

"İstanbul'da muazzam bir kalabalık vardı! Büyük İstanbul mitingini gölgelemek için provokasyon yaptılar. Size söylenilen yerde miting yapmıyorsunuz şehrin göbeğinde yapmaya çalışıyorsunuz. PKK kitlesi orada. PKK işaretleri yapıyorlar. PKK işaretleri yaparak Erzurum'daki vatandaşları kışkırtıyorlar. Erzurum, Nene Hatunların şehridir. Dadaşlar size meydanı boş bırakır mı?

Biliyorsunuz HDP Grup Başkanvekili de Erzurum'dan aday. Sen orada PKK'lılar ile miting yaparsan elbette ki halkımız buna müsaade etmez. Burada valiliği, emniyeti suçlamak yanlıştır. Ekrem İmamoğlu dönüp kendisine bakacak! Devlet sana nereyi göstermişse sen mitingini orada yapacaksın.

'ZAFERİMİZİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Eğer orada yapmıyorsan sen provokasyon yapıyorsun. Bütün vatandaşlarımıza diyorum ki bunlar bizim seçim zaferimizi gölgelemeye çalışıyorlar. Kaybedeceklerini anladılar. Ağızlarını bozdular sinirlerini bozdular. Ne yapacaklarını şaşırdılar.

Maltepe'de Cumartesi yedili masanın mitingi oldu. Pazar da Cumhurbaşkanımızın mitingi oldu. En az 4-5 kat fark var. Bir de onlar İBB'nin bütün imkanlarını kullandılar. Türkiye ilk defa böyle bir şeye şahitlik ediyor. Ekrem ve Mansur beyler bırakmışlar İstanbul'u Ankara'yı şehir şehir dolaşıyorlar.

Van'da gördük. Sen oraya gidiyorsun zafer işareti yapıyorsun. Sen ne yapmış oluyorsun, PKK'nın kanlı eylemlerini zafer olarak mı görüyorsun? Hainlerle işbirliği tutanlar ya gafildir ya haindir. Bunun ikinci bir yolu yok! Bunları aziz milletimiz görüyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar