için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atamaların yüzde 65'ini biz yaptık

Cumhuriyet tarihindeki öğretmen atamalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atamaların yüzde 65'ini biz yaptık. Sayı 1,2 milyona ulaştı" dedi. Deprem bölgesi için çalışmaların devam ettiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Atamaların çoğunluğu deprem bölgesine" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atamaların yüzde 65'ini biz yaptık
Son Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 13:34
8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanliderliğinde 45 bin öğretmenin ataması yapıldı.

Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihindeki öğretmen atamalarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atamaların yüzde 65'ini biz yaptık. Sayı 1,2 milyona ulaştı" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerine şu ifadelerle devam etti;
"Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. Palavrayla bu iş olmuyor. Tarihinde ne kadar öğretmen atadanız bunları söyleyin. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık. Sizlerle birlikte yapılan öğretmen ataması 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz."

 

ÇOĞU DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK

Erdoğan 45 bin öğretmenin çoğunluğunun deprem bölgesine atanacağını açıkladı. Atamalar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı, "Bugün atanacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek" dedi.

ENKAZLAR KALKTI KONUTLAR GELİYOR

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geride bıraktığımız 3 ayda deprem bölgesi için çok önemli adımlar attık. Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 binini de temelini attık. 319 bini bir sene içinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp teslim edeceğiz."ifadelerine yer verdi.

"ASLAN PAYI EĞİTİME"

45 bin öğretmenin atanmasıyla tek seferde yapılan en büyük atama olacağını da hatırlatan Erdoğan, "Aslan yapı her zaman eğitime oldu. Eğitime ayrılan toplam bütçe payı 651 milyar TL'ye çıkardık." şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar