5 Şubat 2018 Pazartesi reyting sonuçları-Reyting birincisi Söz'mü yoksa Çukur mu?

Pazartesi akşamlarının heyecanla beklenen dizisi Çukur dün akşam yeni bölümüyle ekranlara geldi. Tabi Söz dizisi hayranlarını da unutmamak gerekir. İki iddialı dizinin yayınlandığı 5 Şubat 2018 Pazartesi akşamı hangi dizi reytinglerde birinci geldi dersiniz?

5 Şubat 2018 Pazartesi reyting sonuçları-Reyting birincisi Söz'mü yoksa Çukur mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Şubat 2018 Salı 09:20

5 Şubat 2018 Pazartesi akşamının reyting sonuçları merak konusu. Birincinin Söz dizisi mi yoksa Çukur dizisi mi? Her hafta çekişmeli bir şekilde yarışan iki diziden hangisinin reytinglerde birinci olduğunu sizlerle paylaşacağız.

5 Şubat 2018 reyting sonuçları herkesin odak noktası haline geldi. Bütün Söz ve Çukur dizisi izleyenleri merak ediyor. Çukur dizisi reytingleri ne oldu? Söz dizisi reytingleri ne oldu? Her hafta büyük savaşlar verilen reyting sıralamalarında bu hafta yine kıyasıya mücadele vardı. Her iki dizi de büyük şaşırtmalar yaparak izleyiciyi başka kanala vermek istemedi. Özellikle Çukur dizisi yine çok konuşulacak sahneleri ardı ardına sıraladı. Sosyal medyada büyük olay olan Çukur dizisi sahneleri bu hafta da olay yaratacak sahneler ile ekrana geldi. Çukur'un yeni bölümünde nefesler tutuldu.

Vartolu Saddettin hakkında çıkan gerçekler Yamaç'ı derinde etkiliyor. Olayın içinde olan Paşa yıllarca bilmediği oğlunu sakladığı için , Koçavalı İdris tarafından Çukur'dan kovuluyor. Vartolu Saadettin bu bölümde oldukça intikam dolu. Annesini öldüren ve kendisini bu şekilde bir hayat sürmesine neden olan adamı yani üvey babasını buluyor ve öldürmek istiyor. Yamaç devereye girdiği için bu sefer Paşa'yı ve Emmi'yi yakalıyor ve öldürmek istiyor. Bir Paşa ve Emmi'yi öldürerek Beyefendi'nin gözüne girmeye çalışıyor. Bir yandan Söz dizisi de Yavuz'un babasının Agah olduğunu öğrenmesiyle bambaşka bir hal aldı ve sevenlerini ekran başına kilitledi.

Pazartesi günleri reytingleri belirleyen diziler Show Tv ekranlarında yayınlanan Çukur ile Star Tv ekranlarında yayınlanan Söz dizileridir. Kanal D ekranlarında yayınlanan Siyah Beyaz Aşk ise özellikle sosyal medyada etkili iken reytinglerde Söz ve Çukur’dan sonra geliyor. Çukur, Söz ve Siyah Beyaz Aşk dışında ise Atv ekranlarının Söz ve Çukur’dan önce reytinglerde ilk sırada gelen ancak reytingleri bu şekilde giderse sezon sonu final yapacak dizisi Kırgın Çiçekler geliyor.

5 Şubat reyting sonuçlarından önce geçen haftanın reytinglerine bakmakta fayda var. Geçen hafta Söz dizisi Total’de 13.08 reytinge ulaşarak kendi reyting rekorunu kırmış ve 1. olmuştur. Çukur ise 10.73. reytinge ulaşarak çift haneli reytinge ulaşmış ve 2. olmuştur. Siyah Beyaz Aşk ise 6.02 reyting ile Total’de bir miktar yükseliş yaşamış ve 5. sırada yer almıştır. Kırgın Çiçekler ise 4.63 reyting ile 9. sırada yer almıştır. Ab grubuna bakacak olursak; Çukur 11.6 reyting ile 1. sırada yer almış, Söz ise 10.49 reyting ile 2. sırada yer almıştır. Siyah Beyaz Aşk ise büyük bir yükseliş yaşamış hem reyting hem sıralama olarak iyi yerlere gelmiştir. Siyah Beyaz Aşk AB gurubunda 7.06 reyting ile 3. oldu.

ABC grubunda ise Çukur 12.53 reyting ile 1. sırada yer alırken, Söz 10. 51 reyting ile 2. sırada yer almıştır. Siyah Beyaz Aşk ise 6.85 reyting ile 4. sırada yer almıştır. Kırgın Çiçekler ise 3.15 reyting ile kırmızı alarm vermiş ve 13. sırada yer almıştır. Görüldüğü gibi Total’de Söz lideliğini devam ettirirken, AB ve ABC guruplarında ise Çukur liderliği ele geçirmiştir. Siyah Beyaz Aşk ise geçen haftalara göre 7 reytinge kadar ulaşarak kendi rekorunu kırmıştır. Pazartesi gününün kaybedeni ise Kırgın Çiçekler olmuştur. 5 Şubat reytingleri 6 şubat saat 10.00’dan sonra açıklanacaktır. Sonuçlara yazının devamından ulaşabilirsiniz.

Reyting Ölçümleri Nasıl Yapılıyor?

Reyting televizyon yöneticileri için kararlarında kilit rol oynayan göstergelerden biridir. Hatta mutlaka bazı dizilerin ve programların reyting kurbanı olduğunu duymuşsunuzdur. Peki nedir bu reyting ? Reyting nasıl ölçülür? Reyting denekleri nasıl ölçülür?Reyting nedir?Reyting temel olarak hangi programın ve televizyon kanalının ne kadar izlendiğini ortaya çıkaran sistemin adıdır. Bu ölçümler belirli sayıdaki deneklerin televizyonlarına takılan cihazlar aracılığı ile gerçekleştirilir. Bu cihazların nerede ve kimde olduğu bilinmez. Son bilgilere göre yaklaşık 2200 evde reyting ölçüm cihazı olduğu biliniyor.Reyting oranları nasıl hesaplanır?

Reyting oranları belirlenen deneklerin televizyonlarına bağlanan peoplemeter adı verilen cihazlar aracılığı ile belirlenir. Bu cihazlar deneğin saat kaçta hangi kanalı izlediğini ne kadar süre ile izlediğini ortaya koyar ve tüm televizyonlara ve programlara bir yüzde ve puan verir. Buna göre bir sıralama yapılır.Total adı verilen puantaj ve sıralamada tüm deneklerin değerlendirmeleri göz önünde bulundurulurken AB adı verilen sıralamada ise gelir seviyesi ve eğitim seviyesi diğer deneklere nazaran daha yüksek olan grubun sıralamasıdır.Reyting denekleri nasıl seçiliyor.

Reyting denekleri şirketlerin aldığı başvurular arasından seçiliyor. Denekler evlerinde televizyonlarını açtığı cihaz kayda giriyor ve hangi kanal izleniyorsa onun reytingi artmaya başlıyor.Denekler bunu genellikle ücret yerine "hediye" karşılığı yaparlar. Hediyelerin televizyon olması ve aileyi zenginleştirecek düzeyde olması yasaktır. Tost makinesi, meyva sıkacağı gibi ufak ürünler hediye edilebilir.

5 Şubat 2018 Pazartesi Reyting Sonuçları

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar