İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye: Seçime beraber girersek kaybederiz

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerde hezimete uğrayan ve ardından darmadağın olan 6'lı masada yerel seçim restleşmesi devam ediyor. Eski ittifak ortakları CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilim gün geçtikçe alevlenirken, İYİ Parti'nin üst düzey yöneticilerinden olan Birol Aydemir'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye: Seçime beraber girersek kaybederiz
Son Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 07:40
22 Eylül 2023 Cuma 07:34

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde muhalefetin aldığı hezimetin ardından CHP'de değişim tartışmaları yaşanırken, İYİ Parti'de de yerel seçimler için 81 ilde aday çıkarma planları yapılıyor.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 1

İki eski ittifak ortağı parti arasında yerel seçimler üzerinden devam eden restleşmeler gündemdeki yerini korurken, İYİ Partili Birol Aydemir çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 2

"CHP İLE GİRİLEN SEÇİMLERİ KAYBEDERİZ"

Aydemir, CHP ile ittifakın zarar vereceğini ifade ederek "CHP ile yan yana olduğumuz sürece ne kadar seçime girersek girelim kaybederiz" şeklinde konuştu.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 3

"İSTANBUL VE ANKARA'YI KAYBEDERİZ"

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunan İYİ Partili Aydemir, şunları kaydetti:

"Ben bu şekildeki bir yapıyla İstanbul'u, Ankara'yı bile kazanacağımızı düşünmüyorum. 28 Mayıs seçimlerini Ankara ve İstanbul'da kaybettik. Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 46-47 oy aldı iki ilde. Biz diğer illerdeki açığı buradan kapatıyorduk."

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 4

İttifaka yönelik de eleştirilerde bulunan Aydemir, "Bu ittifak yapıldı peki biz neden kaybettik? Madem bu ittifak işliyordu da neden kaybettik? Biz merkezi yönetimi kaybettik, iki belediye kaybedilse çok mu önemli? Ne kadar seçim olursa olsun CHP ile yan yana olduğumuz sürece kaybederiz." ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 5

İYİ PARTİ-CHP ARASINDA KARŞILIKLI YEREL SEÇİM RESTİ

CHP'li Gürsel Tekin'in "İYİ Parti ve HDP olmadan da İstanbul ve Ankara'da kazanabiliriz" sözleri muhalefet cephesinde yankı uyandırırken, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu da yerel seçimlerdeki 'ittifak' konusuyla ilgili henüz bir görüşme olmadığını vurgulamıştı.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 6

Kavuncu, "Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak hiçbir oluşuma parti tabanımızın da sıcak bakmadığına dair tespitimizi sizlerle net olarak paylaşabilirim" şeklinde sözleriyle CHP'ye açık bir mesaj vermişti.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 7

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da İYİ Parti tabanında ve teşkilatlarında ittifaksız seçime girme görüşünün hakim olduğunu belirterek CHP'ye "Bizim sayemizde kazandınız" göndermesinde bulunmuştu.

İYİ Partili Birol Aydemir'den CHP'ye yaylım ateşi: Seçime beraber girersek kaybederiz - Resim : 8

İYİ PARTİ 81 İLDE ADAY ÇIKARMAYA HAZIRLANIYOR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" açıklamasında bulunmuştu. Zorlu, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirtmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar