Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliklerimizin en başında Türkiye'yi darbe Anayasası'ndan kurtarmak vardır

Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe Anayasası'yla karşılamış olmayı sindiremiyoruz. 28. Yasama döneminde önceliklerimizin en başında Türkiye'yi darbe Anayasası'ndan kurtarmak vardır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliklerimizin en başında Türkiye'yi darbe Anayasası'ndan kurtarmak vardır
Son Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 15:01
25 Temmuz 2023 Salı 14:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ''Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni''nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

"Hakim ve Savcı adaylarımız mezun olduktan sonra zorlu bir adaylık dönemini başarıyla tamamladılar."

"Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olan 1102 hakim ve savcımızı tebrik ediyorum. Yeni atama ile hakim ve savcı sayımızı 23 bin 923'e çıkartıyoruz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın devrettiği adalet sancağını sizler temsil edeceksiniz."

"Adalet hizmetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için omuz omuza mücadele verdik. Hayata geçirdiğimiz her değişiklikle adalet standartlarımızı yükselttik. Adalet teşkilatımızın eski günlerini bilenler Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin takdirini daha net yapabiliyor. Buradan atılan adımları milletimize anlatmakta fayda görüyorum."

"2002 yılında 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını 24 bine çıkardık. Merdiven altlarından, adalet dağıtılan kötü manzaralara son verdik. Yüksek yargı organlarımızı göz dolduran hizmet binalarına kavuşturduk. Hataları asgariye indirecek, bölge, adliye ve idare mahkemelerini devreye aldık. Yargı süreçlerini hem basitleştirdik hem de hızlandırdık. Vatandaşlarımıza anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı getirdik. Vatandaşlarımızın mesnetsiz ihbar ve şikayetler nedeniyle soruşturma geçirmemesi için lekelenmeme hakkını güçlendirdik. Birçok alanda yeni ihtisas alanı kurduk."

"Hafta sonu nöbetçi noterlik uygulaması başlatarak, vatandaşlarımıza 7 gün hizmet sağladık. İnfaz koruma memurlarının yıpranma paylarına kadar nice soruna çözüm bulduk. Adalet personeline nöbet ücreti imkanı sunduk. Hakim ve savcılarımızın özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptık."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MESAJI

"Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe Anayasası'yla karşılamış olmayı sindiremiyoruz. 28. Yasama döneminde önceliklerimizin en başında Türkiye'yi darbe Anayasası'ndan kurtarmak vardır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar