İmamoğlu'nun savunmalarına Tevfik Göksu cevap verdi

İBB Meclis Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine yanıt verdi. Göksu, "İBB Başkanı her zaman olduğu gibi bugün de yalana ve iftiraya sarıldı." açıklamalarını yaptı.

İmamoğlu'nun savunmalarına Tevfik Göksu cevap verdi
Son Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 13:43
4 Ocak 2023 Çarşamba 13:34

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun savunmalarına İBB Meclis Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu cevap verdi. 

"HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE İFTİRAYA SARILDI"

Twitter hesabından açıklama yapan Göksu, "İBB Başkanı her zaman olduğu gibi bugün de yalana ve iftiraya sarıldı. “2017 - 2018 yıllarında İBB’ye 30 bin kişi işe alındı” dedi. 2017’de çıkan “taşeron yasası” ile ‘İBB’deki taşeron işçilerin’ kadroya geçirilmesini ‘yeni işe alım’ gibi gösterdi. Bu kadarına da pes doğrusu!" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu ne demişti:

"28 Eylül 2017-31 Aralık 2018 döneminde Mevlüt Bey 30 bin kişiyi işe alıyor. 5608 kişiyi sabıka kaydı dahi almamışlar. 5870 kişinin de sicili özelden alınmış. İşe alınanlar arasında bombalı terör saldırısı gerçekleştiren dahil 5 terör suçlusu var.

O dönem arşiv araştırması yasak olmadığı halde, işe giren 30 bin kişiden 10 bin kişi için arşiv araştırması istenmemiş. Bunu ben yapsam neler olurdu, siz düşünün.

Arşiv araştırması yapılan 19 binden fazla çalışandan 451'i için suç kaydı verilmiş. 12 kişi terör kaydı, 8'i FETÖ, 1'i İBDA/C, 1'i PKK'lı, 1'inin babası PKK/KCK üyesi.

Bu ülkede terör ben İBB Başkanı olduktan sonra başlamadığına göre, bu isimlerin sızmasına neden izin verdiniz? Bu dönemde İBB'yi neden mercek altına almadınız? Görevi ihmal suçunu nasıl işlersiniz?

Pandoranın kutusunu açtın demiştim. Mevlüt Bey ve Sayın Yerlikaya benim kusuruma bakmasın. Boşuna bu bakan siyasi arkadaşlarını da valilerini de yakacak dememiştim."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar